Kadın Hayatı 1.Bölüm

gözlemci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,616
Puanı
861

KARAKTERLER
Zümrüt: Küçük yaşta evlatlık olarak verilen ve daha sonra zengin biriyle evlenip yurt dışına taşınan kendisine yapılanların bedelini ödetmek için Türkiye'ye gelen 30 lu yaşlarda bir kadın...

Şermin : 35 li yaşlarda hafif sarışın ve zayıf olan,Zümrüt isimli zengin kadının yanındaki kahyası...

Pakize: Esmer hafif orta boylu ve orta halli kiloya sahip olan 50 li yaşlarında dolaşan iki çocuk annesi...,

Mehmet: Orta kır saçlı hafif kilolu ve kısa boylu olan ,Pakize'nin kocası ve zengin bir adamdır...

Çınar: 30 lu yaşlarda yakışıklı zengin genç baba parası yiyen züppe...

Pervin: 30 küsür yaşında genç güzel alımlı işlerinde son derece başarılı bir kadın..

Çiğdem: Hafif kısa boylu orta halli kilolu 25 li yaşlarda bir kız, Pakize hanımın evindeki dilli uzun ve laf taşımayı seven hizmetçi..

Nisa : Orta boylu hafif zayıf ve esmer olan Mahir ve Münhire 'nın hizmetçisi olan Çiğdem'le dedikodu yapmayan seven işi düzgün yapmayan genç kız...

Mahir: 50-55 yaşlarında olan hafif beyaz saçlı orta halli zengin iş adamı ve Mehmet'in en yakın arkadşaı..

Münhire: Yurt dışından Türkiye'ye Mahir ile evlenmek için 30 yıl önce gelen ve şuanda 50 küsür yaşında olan bakımlı ve alımlı bir bayan...

Sebahat: 50 yaşlarda fakir durumu olmayan Zümrüt'ün gerçek annesidir..

Hasan: Zümrüt'ün gerçek babası ve Sebahat'in kocasıdır..

Sevim: Zümrüt'ün kardeşi olan ve 35 li yaşlarında hayatının en zor anlarını yaşıyan genç ve durumu işler acısı olan bir bayan...

1. Bölüm
Soğuk bir kış günüydü, etrafa lapa lapa kar yağmakta,,rüzgar sert ve uğultulu olarak esmekteydi,kuşlar birbirlerinin tüyüne sığınarak rüzgardan kaçmaya ve ısınmaya çalışmaktaydı...Sebahat evde sofra başında oturmakta küçük kızları olan Zümrüt ise bebeğiyle odasında oynamaktaydı,Hiçbirşeyden haberi olmayan zavallı biçaresiz hayata gülümsemekteydi ,Öte yandan ablası kendisinden sadece 4 yaş büyük ve aklı yerindeydi. Evet hava çok soğuktu sene 1980 di ,Sebahat sofra başında kocasını bekleye dursun,biz içeriye gelen Hasan'a bakalım, adamcağız yırtık ayakkabısı ile kapıyı tıngırdattı,fakat açan olmadı ,o da cebinden çıkarttığı bir anahtarı ile kapıyı usulca açarak içeriye girdi. Elinde gazete kağıdına sarılmış iki çift ekmek dışında hiçbirşey yoktu,derin bir nefes aldı ve elindekileri buyur hanım diyerek Sebahat'e uzattı, Sadece iki çift ekmeği alan Sebahat başka hiçbirşeyin olamamasını kabullenemeyerek gözlerinden yaş geldi, İki kız kardeş bebeklerine dalıp oyunlarını oynarken Hasan birden karısına dönerek atıldı ve Hanım biz kendi karnımızı zor doyuruyoruz ,kızlarında hali ortada biliyorsun. Hasan karısının gözünün içine bakarak, bizim kızlardan küçüğüne talip varmış,zengin bir aile evlatlık olarak almak ve ona bakmak istiyorlarmış,onların çocuğu varmış fakat sakatmış,karşılığında da bize yüklü miktarda para vereceklermiş bizim muhtar haber verdi,eğer teklifi kabul ediyorlarsa haber salsın demişler , Sebahat ben kızımı vermem bey o nasıl söz,hangi ana evladından vazgeçebilir,Ya hangi baba evladından vazgeçebilir diyerek karısına bakış atan Hasan,gözlerinden yaşlar akarak çaresisiz mecburuz,haber salıyorum yarın gelip alsınlar.. demesi üzerine Sebahat sofradan kalkarak küçük kızı Zümrüt'ün yanına gider ve kızının başını okşamaya başlar..
18 Şubat günüydü Pakize ve kocası Mehmet lüks bir otomobil ile köye giriş yaptılar evet o anda anladım kızımı benden koparacaklarını... Kızımın son bir kez daha kokusunu içime çekerek sarıldım.
Bak Zümrüt seni çok iyi bir yere yolayacağım orda her istediğin oyuncak alınıcak bir dediğin iki edilmeyecek, ellerini kızının saçalrında gezdirerek yavrum durumumuz iyiye gittiğinde seni alcağız ordan,hem oraya senin daha iyi hayat yaşaman için gönderiyorum,nolur anla beni d,iyerek hıçkırıklar içinde ağlayarak kızına sarılır,Zümrüt 4 yaşında oldğu için hiçbirşey anlamamktadır,Ağzından çıkan söz bebklerim mi olucka anne ,demesi üzerine Sebahat kızını ağlayarak dışarıya çıkarır. Zümrüt'ün hiçbirşeyden habersiz olarak yeni anne babaıs olacak olan Pakize ve Mehmet'in elini tutması annesi Sebahat'i tamamen yıkmıştır, Annesinin ağlayarak eve doğru ilerlediğini gören Zümrüt indirin beni,ben anneme gitmek istiyorum diyerek hıçkırıklar içerisinde ağlamaya başlar. Artık iş işten geçmiştir ve Zümrüt yeni evine getirilir,odasını gösteren hizmetçiyle beraber yeni odasına girer ve içerideki bir sürü oyuncağa rağmen bir köşede oturmuş ağlamaktadır. Aradan 4 yıl geçmiştir, Bu geçip giden zaman içinde Zümrüt iyiden iyiye yeni ailesine alışmış ve artık gerçek anne babasının gelmemesi üzerine aileye olan bağları giderek artmıştır. Bunca yıl içerisinde ilenin bir kızı daha olmuş ve ailenin diğer çocucğu olan sakat Çınar düzelmiştir. Pakize hanım kocasının yaptığı büyük iş anlaşması sebebiyle evinde bir kutlama vermiştir. Kutlamaya birçok kişi katılmış ve herkes aşağıda salonda birbiryleriye konuşmaktaydıZümrüt ise yukarıda odasında birşey aramaktaydı, birden kapı sesi duydu arkasına baktığında birinin üzerine doğru geldiğini gördü....Yapma diye bağrışlarını sadece biri duymuştu...Fakat sesini çıkarmamıştı...

SON

Okuyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum ,dilerim sizlere de birşeyler hissettiren bir senaryo olmuştur

Son düzenleme:
Canan dizisinin romanı gibi olmuş kesin son sahnede kıza tecavüz edilir Canan'ı izlemiştim.
Eline sağlık bu arada, beğendim.

@gözlemci dizide hep kiz var masallah

Bide gerçekten Cananin aynısı bu

Ben olaydim o kizlarin hepsi pesimde kuyruk olurdu

Canan dizisinin romanı gibi olmuş kesin son sahnede kıza tecavüz edilir Canan'ı izlemiştim.
Eline sağlık bu arada, beğendim.
Teşekkür ederim
Demekkihikayeler benziyormuş gerçi tamamı olmasada yarısındna çoğunu yaşanmış birşey ,olduğu kadar yapacam ,Canan'dan farkı ise bence tecavüz eden başkası

Ama diğer bölümler daha farklı olur heralde ))
@gözlemci dizide hep kiz var masallah

Bide gerçekten Cananin aynısı bu

Ben olaydim o kizlarin hepsi pesimde kuyruk olurdu
erkekler haftaya girer 😉
Canan'dan farklı olucaktır,ama inan hani ona sadece bu ilk bölüm için esinlenme var diğer bölümler kendi halinde

Bnde olaydim eyidi Zümrüt beni tercih ederdi @Çiğdem- bni tercih ederdi

Güzel olmuş, tam Türk izleyicisine uygun bir dizi. Burada da dikkat çekeceğine eminim, eline emeğine sağlık @gözlemci...

genel olarak iyi başlangıc ama sahne sahne yapmanı öneriyorum böyle okumak gözümü çok yordu 🙂🙂🙂
@gözlemci aaaa ayrıca ben neden kilolu oluyorum