'Kızılcık Şerbeti'ne RTÜK Soruşturması! | Show TV

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,159
Puanı
1,060

Show TV'nin sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti'ne RTÜK soruşturması!

Cuma akşamı yayınlanan 4. sezon ilk bölümde, aynı ailenin farklı çocuklarıyla evli olan Doğa (Sıla Türkoğlu) ve Firaz'ın (Batuhan Bozkurt Yüzgüleç) yasak aşklarının ortaya çıkmasıyla izleyiciler tepki göstermiş ve şikayetler çığ gibi büyümüştü. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de "Aile yapımıza zarar verebilecek hiçbir içerik karşısında kayıtsız kalmayacak, gereği yerine getirilecektir." ifadeleriyle dizi hakkında soruşturmanın başladığını duyurdu.

Bilindiği gibi dizi 2023'te 5 haftalık rekor yayın durdurma cezası almış, 2 haftalık aradan sonra mahkemenin kararı kaldırması nedeniyle yayına devam edebilmişti. Dizinin yeni bir ceza alıp almayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Son düzenleme:
Yeniden ceza almasını bekliyorum. Alması da Türk Televizyonu için de hayırlı olur. Artık daha fazla bölüm/sezon çekicez diye, saçma sapan bölümler yazmanın anlamı yok. Çok meraklılarsa gidip +18 sitelere dizi çekip senaryo yazabilirler.

Bu arada RTÜK'de istediği cezayı vermekten kaçınmaz sonuçta ilk defa şikayetler seyirciden geldi.

RTÜK yine diziyi birkaç hafta yayınlamazsa şaşırmam. Böyle bir senaryo zaten çok yanlıştı. Daha farklı bir ENTRİKA yazılabilirdi.

Evet senaristler her sezon gittikçe daha saçma ve akıldışı fanteziler yazıyor ama yine de bunun çaresi izlediğin diziye ceza aldırmak olamaz. Rahatsız eden bir şey varsa diziyi boykot eder izlemezsin ama böyle laf edip edip yine ekran başına oturan ve reyting aldırarak senaristleri cesaretlendiren de kendileri. Diğer dizilerin çoğunda ve özellikle gündüz kuşağında bin beter olaylar varken tek suçlu bu iş değil.

Reactions: 12.Adam
Zamanında Nursema olayında RTÜK'e karşı da aynı seyirci sahip çıkmıştı ama diziye

Bu sefer RTÜK’e itiraz eden olmayacaktır çünkü dizi sınırı çok aştı. “Aile Yılı”nda olduğumuz için de rekor bir ceza bekliyorum.

Reactions: caksonyaz
yapımcı bilerek ceza almaya çalışıyor. ceza alırız reyting artar diye düşünüyor.

Reactions: B4RON
Zamanında Nursema olayında RTÜK'e karşı da aynı seyirci sahip çıkmıştı ama diziye
O zaman asıl olay Nursema değil dizinin ele aldığı çatışmanın verdiği rahatsızlıktı ve toplumun her kesimi ses çıkarmıştı şimdi o insanların çoğu diziden koptu. Para cezası okey ama yayın durdurma cezasına kalkışırlarsa (sevmesem bile) o da haksızlık olur maalesef.

Son düzenleme:
Bu sefer RTÜK’e itiraz eden olmayacaktır çünkü dizi sınırı çok aştı. “Aile Yılı”nda olduğumuz için de rekor bir ceza bekliyorum.

@offensive in yedi düvele karşı savunduğu dizinin sonunu senaristleri getirecek bu gidişle biri kızına torpil yapıp durur; diğeri böyle rezil rezil konuşur 😱
@serhatt @Dosi @Angelica @Royal_Highness @HollyDemon ☾☆ @Bully @12.Adam @Emre Ozansoy

https://twitter.com/x/status/1967138990194122966

Yasak Elma’nın bir zamanlar yaptığı gibi rüyadan ibaret olarak geçiştireler bari bu mevzuyu. Başka türlü bu durumu toparlayamazlar yoksa.

İyi bir ceza gelecektir.

yapımcı bu işe yeni başlamadı. klasik reyting yükseltme hamlelerini yapıyor. sanki abd veya avrupadan gelip ilk kez yerli tvye dizi çeken birisi değil.

Ben anlamadım kimin eli kimin cebinde belli değil muhabbetindense bu her dizide var uygunsuz bir sahne yoksa ceza alması saçma tepkiyi seyirciler gösterebilir diziye bunlar normal şeyler boykot da edebilirler ama üst mercinin çok uygunsuz Tvde yayınlanması söz konusu olamaycak bir sahne yoksa ceza almaması gerekir ama bu ilk değil alışığız.