'Kızıl Goncalar' Bu Akşam Yayınlanacak mı? | FOX

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
87,040
Reaksiyon puanı
68,164
Puanı
1,060
Konum
İstanbul


FOX'un yeni dizisi Kızıl Goncalar'ın bu haftaki akıbeti netleşti.

Gold Film'in yapımcılığını üstlendiği, başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz'in paylaştığı yapım için "toplumun milli ve manevi değerlerine saygısızlık" gerekçesiyle RTÜK'ten iki haftalık yayın durdurma cezası gelmişti. Kanal tarafından mahkemeye yapılan başvurunun reddedildiği ve 3. bölümün bu akşam yayınlanmayacağı öğrenildi.

Kızıl Goncalar'ın yeni bölümü yerine RTÜK'ün ilgiyle takip edilen belgeselleri yayınlanacak. Dizinin yeni bölümleri 22 Ocak'tan itibaren izleyiciyle buluşacak.

https://twitter.com/x/status/1744714541030940908
 
Son düzenleme:
Kanal yönetimi, diziyi yayınlamaya başlamadan önce başına neler gelebileceğini az çok kestirmiştir, hesap etmişlerdir yani. Sonuç olarak dizi yayınlanmadan önce yönetime sunuluyor ve onlarda yayınlanmasına onay veriyor. Şaşırdıkları bir karar olduğunu sanmıyorum. Bekledikleri bir karardı. Bu kadar konuşmaya bile gerek yok. (Aaaa, nasıl böyle bir karar verilir diyenler için söyledim. Sosyal mecralarda böyle deniyor şuan. Ama kanal zaten cezayı bekliyordu. Sürpriz bir gelişme değil yani.)
 
Amerikalılar veriyor
 
Sürpriz olmayabilir ama yine de gereken tepki verilmeli ki kamuoyu baskısı oluşsun.
 
Rtük hala öğrenememiş belli ki. Milletle inatlaşılmaz. Bu gün izlediği yapımı elinden alırsınız, günü geldiğinde elinizdekini kaybedersiniz. Dikkatli olmak gerek. Kızıl Goncalar şu an Twitter’da gündemde. Bu başarıya sebep olanlar diziyi yasaklayanlar
 
Sürpriz olmayabilir ama yine de gereken tepki verilmeli ki kamuoyu baskısı oluşsun.
Hassas mesele her kesim için. Yaptıkları yanlış demiyorum. Ama diğer konulara göre daha ön plana çıkıyor medyada. Tepki olmasını gayet doğal karşılıyorum o yüzden.
 
Reactions: AhmetBayram
Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı Faruk Turgut: "İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi RTÜK'ün verdiği yayın durdurma kararını onayladı.

Bu akşam yayın yok."
 
Reactions: AhmetBayram