"Kıvanç Tatlıtuğ kariyerimi etkiledi"

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
64,265
Puanı
1,061
Dünyanın eni iyi ikinci modeli unvanına sahip olan İbrahim Gayberi, Kıvanç Tatlıtuğ'a benzerliğiyle dikkatleri çekiyor. Ancak Gayberi, kimseyle kıyaslanmak istemediğini belirterek, kariyerinde kendi başarılarıyla adından söz ettirmek istiyor.

2011 yılında düzenlenen Best Model Yarışması'nda ikincilik alan, aynı yıl Bulgaristan'da gerçekleştirilen Best Model of the Word Yarışması'nda dünya ikinciliğini kazanan İbrahim Gayberi, bu başarısının ardından modellik kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. Kıvanç Tatlıtuğ'a benzerliğiyle dikkatleri çeken Gayberi, geçtiğimiz hafta bir gazeteye verdiği röportajda Tatlıtuğ'la ilgili düşüncelerini aktararak ilginç açıklamalar yaptı.

Gayberi, bu röportajında Best Model'in kurucusu Erkan Özerman'ın Kıvanç Tatlıtuğ için yaptıklarını kastederek, "Bir adamı sıfırken Paris'e götürüp, oranın en büyük ajansına kendi forsunu kullanarak kabul ettirip Olivier Schwartz gibi dünya markası fotoğrafçılarla portfolyosunu oluşturup modellik yaptıran, bu mesleğe hazır hale getiren bir adamın emeklerini bir köşeye atıp görmemezlikten gelmek büyük ayıptır" diye konuşmuştu.

Bu açıklamaların ardından bir araya geldiğimiz Gayberi, sorularımızı yanıtladı.

Erkan Özerman, Best Model'de dereceye girenlerin kariyerlerinde yol katetmelerinde önemli desteklerde bulunuyor. Kıvanç Tatlıtuğ'un başarısında onun emeğinden söz etmemek olmaz. Ancak siz Özarman'ın emeklerini görmezden geldiğini dile getiriyorsunuz. Bunu vefasızlık olarak mı değerlendiriyorsunuz?
Hem vefasızlık hem saygısızlık. Bir menajerle veya ajansla kontratın varken başkasıyla çalışmaya kalkmak suçtur. Bu olay evliliğe benzer. Bir adamın nikâhlı eşi varken ikinci bir kadınla evlenmesi gibidir.

Birbiriyle baba-oğul gibi olan iki kişinin bu hale düşmesinde başkasının mı parmağı var?
"Başkasının parmağı" derken anlayamadım...

Yani bu Azra Akın'ın bir komplosu mudur ?
Ortada bir olay var tabii, ama bu komplo mudur değil midir bilemem...

Nedir bu olay?
Erkan Bey'le sözleşmesi olan Kıvanç Tatlıtuğ'u kendi çalıştığı ajansa götürüp kontrat yaptırması olayı. Ama Kıvanç'ın da böylesine yanlış bir harekete uymasına "İş hukukuna uygunsuzca davranmak" derim. Ayrıca, üç sene çalışarak kendisini lanse eden menajeri Erkan Özerman'ı uğraşlarının sonunda 'Gümüş' dizisiyle anlaşma yapmasının hemen ardından terk edip başka bir ajansa gitmesi, her şeyi göze aldığı ve bunun doğuracağı sonuçları kabul ettiği anlamına gelir. Beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren kısmı Avrupa'daki bütün ülkelerdeki ajanslara kendimi kabul ettirmeme rağmen Kıvanç Tatlıtuğ'un yanlış hareketleri yüzünden Paris piyasasına giremediğimdir. Bunları söylediğinizde insanların tepkileri ne oldu?
Facebook ve Twitter'dan çok fazla olumlu görüş bildirenler oldu. Ancak dizide canlandırdığı karakterinden dolayı fanatik hayranlarından olumsuz eleştiriler de almadım değil. Ben bunları bir futbol takımının taraftarlarına benzetiyorum. Çünkü anlamsız bir şekilde birinin her yanlışını görmemezlikten gelip "O senin sorunun. Bizim gözümüzde iyi bir oyuncu. Daha önceki yanlışları bizi ilgilendirmez" gibi görüşlere sahipler. Mesele bir tek benimle ilgili değil ki! Fransa'nın kapısını çalacak bütün Türk modellerin karşılaşacağı bir sorun. Tabii başka herhangi bir Türk model Avrupa'da modellik yapmadığı ve haliyle Fransa'nın kapısını çalmadığı için daha önce benden başka böyle bir muameleye maruz kalan olmamış. Dolayısıyla da bu konuda fikir beyan eden ve hakkını arayan sadece ben olmuş oldum.

Peki bu cereyan eden mahkeme hadiseleri hakkında sizin fikriniz nedir?
Bu soru daha önce de röportajlarda bana soruldu. Benim davayla hiçbir ilgim yok. Davayı muhataplarına sorun; bana değil..

Kıvanç Tatlıtuğ'a olan benzerliğinizle de dikkat çekiyorsunuz. Kariyeriniz de aynı şekilde devam eder mi sizce? Yakında size de dizilerden teklif gelmeye başlayabilir...
Yalnız ben askerlikten kaçmak için Avrupa'da modellik yapmıyorum. Şöhret olduktan sonra açık liseden lise diplomamı da almadım. Ben kendi halimde İstanbul Üniversitesi'nden mezun bir mühendisim. Uluslararası modellik yapıyorum. İsteyen herkese çekinmeden mühendislik diplomamı da gösterebilirim.

Asker kaçağı olayı, şaibeli diploma derken?
Aman sakın beni bu olaylara karıştırmayın, varsa da kendinin yoksa da kendinin. Ben kendimi anlattım sadece. Sosyal medyadaki fanlarımı beni birine karşı savunacak hale düşürmek istemem. Hepsiyle gayet samimi ve içten bağımız var.

Bu kıyaslanmaya ne diyorsunuz peki?
Kimseye mukayese edilmek istemem. Ayrıca bir Best Model'in diğer Best Model'le mukayese edilerek gündem yaratılmasını da hoş bulmuyorum. İlginize teşekkür ederim ancak bir gün yalnız benimle ilgili röportaj yapmak isterseniz daha memnun olurum.

Ekli dosyalar

• ibrahim+gayberi.jpg
    62.3 KB · Hit: 633