TRT 1 Kül Masalı - Dizi Yorumları

fav10.net

fav10.net
Konu Sahibi
Katılım
2 Ekim 2019
Mesajlar
300
Reaksiyon puanı
272
Puanı
84
Yaş
17
Konum
https://fav10.net/forum/
Web Sitesi
fav10.net
V7TYt_1707212966_1113.JPG


TRT 1'in yeni dizisi Kül Masalı bu akşam ekran hayatına başlıyor.

Yapımcılığını Vernant DP'nin, yönetmenliğini Metin Balekoğlu'nun, senaristliğini Sılan Aras Erdem ve Filiz Küçük Yücel'in üstlendiği yapımın kadrosunda Gökhan Alkan, Sevda Erginci, Başak Gümülcinelioğlu, Hülya Darcan, Özgür Çevik, Ushan Çakır, Gizem Güneş, Berfu Öngören, Gizem Kala, Kahraman Sivri ve Handan Yıldırım yer alıyor.

Yoksul bir aileden gelen Özge'nin, zengin bir ailenin veliahtı olan Aray'la evlenip onun sırlarla dolu hayatına dahil olmasıyla yaşananları konu alan dizi, yeni bölümleriyle her Perşembe 20.00'de TRT 1'de!
 

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
395
Reaksiyon puanı
379
Puanı
104
yonetmeni ,hikayesi ve bir kac begendigim oyuncu dan dolayi ilk bolume bir sans vereyim dedim...



- bolumu izlerken, eski kult romani ve filmi hatirladim. dizinin *orj hikayesi meshur roman *rebecca (orj filmi de ayni isimle hitchcock imzali) ile baglantili mi merak ettim. . .

bolume hikaye ve performans olarak bir kac sey yazayim;

sinematografya olarak ozellikle kis sezonu,kar ,dogal, doga temali dis mekan cekimlerini ilk yariya iyi yedirmisler. basrol ikili dolayli.

karakter olarak bas aktor arat ilk yari da fazla centilmen,romantik,~ adeta masal dan cikmis gibiydi,,,bir beyaz at'i olsaydi tam olacakti . . .
arat basrolu bolumun ilk yarisi ve ikinci yarisi olarak karakter degisimi vs olarak hikayenin ilerisine yonelik farkli doneler sunmasi , haliyle hikayenin psikolojik gerilim temasina uygun ilerleyecek gibi bir hissiyat birakti. keza arat'in annesi ve evin(annenin sagkolu dersek yanlis olmaz) hizmetcisi de fazla gizemli bir yazilimla ilk bolumde kosk sahnelerinde one ciktilar.

< dizinin > polisiye gizem tarafini oldukca begendim. hatta en begendigim yon polisiye ve gizem sekansli sahnelerdi. < ushan cakir cok iyi oynamis,,,>
oynadigi cemil oz roluyle -acikcasi ilk bolum genel karakterler inandiriciligi ve takibi olarak en one cikan karakter yazilimi dersem yanlis olmaz..... bi nevi kendisinin yolundan tum dosya vs aydinlanacagindan bir sonraki adimlari ne olacak, ne derece ilerleyecek merak ettirici one cikan kilit unsurlardan....


,
< 1.05 ~ 2.25 arasi olan sahne.
zaten dizinin de kilit rolu bence kendisinin oynadigi karakter.
yarim kalan , fazla gizemli bir dosya'ya tekrardan giris yapmasi sonraki bolumlere yonelik guzel done'lerin tuyo'su gibiydi. . .
kanimca karakter derinligi de giris gelisim olarak iyi ve de alti dolu yazilmis. < gizli gorev dolayli farkli kimlik ve karakter vs olarak kosk'e girecek olmasi ayrica merak uyandirici.
< bolum de bu baglamda cok iyi bir final sahnesiyle bitti.



dizinin omru kac bolum olur bilemiyorum. ancak, bu tarz bir isi acik kanal da gormek acikcasi olumlu anlamda sasirtti ve heyecanlandirdi.



iyi seyirler.
 
Son düzenleme: