Kötü Yol Dizisi Neden Fatmagül'ün Yerini Alamadı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET
Kötü Yol' dizisi, 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinin yerine geldi. Ama bir türlü 'Fatmagül'ün Suçu Ne?'nin yerini alamadı. Amaç buydu çünkü.
Okurum Emine Gün, uzun bir yorum yazmış bu konuda. Kadın gözüyle bu iki dizinin ana karakterlerine bakış açısından da mesajı önemli:
'Dizi kötüdür demiyorum. Ama hala aynı sorunun olduğunu düşünüyorum' diye girmiş sayın Gün. Peki nedir o sorun? Devam ediyor Emine Hanım; 'Dizi bu kadar ilerledi hala Nuran her türlü hakaret sözünü eden Reşat'a 'iyi adam' diyor.' Okurum, yeni dizilerin yeni kadın karaterlerinin farklı yorumlar içinde olduklarının altını çiziyor:
'Kayıp Şehir'de Gökçe Bahadır'ın oynadığı kadına bakın. Daha ilk bölümde evine gelip tespihini cebinden çıkarıp, koltuğa yayılarak oturan alt kat komşusuna anında ayarı verebildi. Ama 7 bölümdür artık yaptıkları ayyuka çıkan Reşat için, Nuran'a bir basit 'Ya sen nasıl bana bu kadar hakaret ediyorsun' dedirtmiyorlar?'
Emine Hanım bir de 'Fatmagül'ün Suçu Ne?'yle karşılaştırma yapıyor: 'İki yıl boyunca bir kadının nasıl erkek egemenliğinde mağdur edildiğini, o mağduriyeti hem erkek, hem de başka kadınların nasıl sürekli devam ettirdiğini anlatmaya çalıştılar. Yani hiçbir şey yapamadılarsa bile, burada bir mağduriyet var ve bu mağduriyeti yapanlar da kötüdür, 'sistem kadına karşı kötü işliyor'u göstermeyi denediler en azından.'
'Kötü Yol'da Nuran'ın neredeyse, Reşat'tan özür dileyecek durumda olduğunu söylüyor okurum. Dizilerin çoğunluk izleyicisi kadınlar. Ve Emine hanım bir yerde de bu izleyici porfilini temsil ediyor. Şu cümlesi önemli: 'Ben bir erkek senarist olsam bir kadına hakaret eden erkeğe 'O iyi bir insan aslında' dedirtmem.'

Kötü Yol Fatmagül Gibi Olamaz Çünkü Şükran Ovalı Bir Beren Değil Hatta Bir Kerim Bile Değil

eleştiriyi yapan feminist sanırım dizinin çok izlenmemesinin anlattığı sebeple alakası yok ..

dizide beren yok şükran ovalı iyi ama berenin çeyreği eder anca.. başrol cansel elçinde yanlış seçim geriye tek bir reşat karakteri kalıyor .. dizi ilker aksum sayesinde 5 reyting alıyor o da olmasa 2 anca ama kötü yol vadiden daha iyi olduğu kesin ... herşey reyting değil dün tosuncuk ivedik recepte çok reyting aldı 80 civarı reyting alsada bunun hiçbir anlamı yok..

berenin olmamasi..

bence baştan diziye tecavüz koysalardı belkim tutardı dizi
))))