Junior Eurovision 2012 Bu Akşam!

Lordly

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
1,188
Puanı
284
Junior Eurovision 2012 Bu Akşam!

Junior Eurovision 2012 bu akşam avrupa saati ile 20.15'te Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan yayın yapacak.

Yarışma hakkında bilgi vermek gerekirse;

*Junior Eurovision son yıllarda fazlaca kan kaybetmeye başladı. Yarışmaya katılan ülke sayısı git gide azalıyor.

*Sovyet ülkeleri yarışmaya katılan ülkelerin çoğunluğunu özellikle bu sene %60'ını oluşturuyor ve her sene oylar Sovyet ülkeleri arasında uçuşuyor.

2005'te 1. olan ülke: Beyaz Rusya(Belarus)
2006'da 1. olan ülke: Rusya
2007'de 1. olan ülke: Beyaz Rusya(Belarus)
2008'de 1. olan ülke: Gürcistan
2010'da 1. olan ülke: Ermenistan
2011'de 1. olan ülke: Gürcistan

*Bu tablo yarışmadaki Sovyet dayanışmasını gösteriyor. Bu sene yarışmaya sadece 12 ülke katılıyor. Bu ülkelerden 7 tanesi Sovyet geçmişli ülke; Rusya, Beyaz Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Moldova, Gürcistan ve Ukrayna.

*
Azerbaycan bu sene ilk kez katılıyor.

*Ayrıca Eurovision'un kurucusu olan Büyük 5'li İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya'nın yıllardır Junior Eurovision'a katılmaması dikkatleri çekiyor.

*EBU(Avrupa Yayın Birliği) her sene yarışmayı düzenlemek için şehir arayışına giriyor. Gerek yarışmaya katılmak için gerekse yarışmayı düzenlemek için ülke bulmakta çok zorlanıyorlar.

Sonuç olarak Junior Eurovision gün geçtikçe daha kasıntı hale geliyor. Bakalım bu akşam puanlar yine sovyetler arasında uçuşacak mı yoksa sürpriz bir ülke mi 1.olacak? :)

Son düzenleme:
Evet, Azerbaycan bu yıl ilk kez katılıyor.

Gereksizleştiği konuda katılıyorum. Trt yayınlayacak mı Lordly?

Evet, Azerbaycan bu yıl ilk kez katılıyor.

Gereksizleştiği konuda katılıyorum. Trt yayınlayacak mı Lordly?

Şuan araştırmaktayım o konuyu, yayın akışında yok. Yayınlamayacak galiba ama araştırmaya devam ediyorum...

Trt Müzik yayın akışında da yazmıyor. :-S

canlı izlemek için; junioreurovision.tv

Eurovision varken bu yarışmanın manası ne ki ? :)

Adını okuyunca çocuklar arasında olacak sanmıştım ama öyle değil galiba. :D

Forum İstatistikleri

Konular
173,197
Üyeler
8,485
Son Üye
Bitter Zingil