2020 Judas And The Black Messiah - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

Haogqb.jpg


Judas and the Black Messiah

Tür:
Biyografi, Dram, Tarih
Süre: 126 dakika

Yönetmen: Shaka King
Senaryo: Will Berson (Screenplay by), Shaka King (screenplay by), Keith Lucas (story by), Kenneth Lucas (story by)

Oyuncular:
Jesse Plemons
LaKeith Stanfield
Daniel Kaluuya
Martin Sheen

IMDb Linki

Puanlar:

Filmin Fragmanı:


Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yine bir önemli konusu olduğu için gereksiz abartılan filmle karşı karşıyayız maalesef.

Daniel Kaluuya müthiş oynamış ve Oscar'ı hak etmiş. Fakat film kendi türü içinde üst sıraları zorlayabilecek bir film değil. Ne aktivist filmi olarak ne de köstebek filmi olarak vasatı geçmesi zor. Özellikle orta kısım sıkıcıydı. Kaluuya'nın performansı da olmasa hiç çekilmezdi. Filmin en iyi yeri sonda bilgilerin aktığı kısımdı. :) 20 dakikalık bir kısa belgesel olarak daha iyi olabilirmiş...

Tam yorum: judas-and-the-black-messiah-2020

5/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,532
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Filmde Daniel Kaluuya ve kostümler iyiydi. Dönemin şartları güzel yansıtılmıştı ancak cidden gına geldi bu filmlerden. Her Oscar dönemi mutlaka bir siyahi filmi abartılıyor. Filmin süresi de gereksiz uzundu. Kimsenin bu filmi o kadar süre sıkılmadan izleyebileceğini düşünmüyorum. Gereksiz derecede bir adaylık kazanmış. Belki Daniel Kaluuya ödül alırsa sesim çıkmaz ama diğer kategorilerde alacağı her ödül sırf ele aldıkları konu yüzünden olacak.

5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Konusu itibarıyla fazlasıyla siyahi temanın ekmeğini yiyen bir film gibi gözükebilir ancak film bence bundan daha fazlasıydı. Kaluuya'nın muazzam oyunculuğu bir yana film dönemde yaşanan politik mevzuları tüm çıplaklığıyla yansıtıyor. Cesur ve ilgi çekici bir senaryo. Gerçek hayattan gelen bir konu olduğu için üzerinde çok oynama yapamazsınız. Olayları ne kadar ilgi çekici şekilde aktardığınız önemli burada. Ki film bence bunu hakkıyla başarıyor.

Olay örgüsü köstebek mevzusu üzerinden başlıyor ve devam ediyor. Herkes Hampton'ın peşinde ve bu film boyu sürüyor. Olayları iki taraftan da iyi aktarıyorlar. Polislerin de partililerin de olaya bakışı çok net ve keskin gösteriliyor. Ama O Neal karakteri arada kalmışlığı güzel veriyor. Onlardan biri gibi davranıyor bir süre sonra. Hampton'ın insanlar üzerindeki etkisini hissettiriyor bu durum. Karakterin hakkı Kaluuya'nın muazzam performansıyla çok başarılı veriliyor.

Filmin ana konusu bu olduğu için ve bunu kotardığı için genel olarak filmden tatminkar ayrıldım. Süresi bir miktar daha güzel ayarlansa ve kurgusal bazda biraz daha iyi olsa çok daha başarılı bir film olabilirdi. Filmde durağan bir aralık olması sorun değil de hikayenin kalitesinin düştüğü yerlerin olması filmin değerini bir miktar düşüyor. Yine de gerek teknik kalitesi gerek hikayenin ağırlığı ve bunun altında kalmaması gerek Kaluuya'nın muazzam performansı ile başarılı bir film olmuş diyebilirim...

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,861
Reaksiyon puanı
5,773
Puanı
559
Beklediğimden daha farklı çıkan bir filmdi. Ben Chicago 7'lisi gibi daha çok propoganda ve aktivizm temalı bir film bekliyordum fakat filmde köstebek hikayesi daha ön planda tutulmuş gibi.

Film çok iyi başladı, ilk yarısı oldukça akıcı ve güzeldi. Benim de beklediğim gibi aktivizm teması işlenip o dönemin sosyal olaylarına değinilmiş ilk yarıda. Çok çarpıcı ve dramatik 1-2 sahne vardı. Açıkçası detayları unuttuğum için pek ayrıntıya giremeyeceğim ama film oldukça güzel başlamıştı yani. :A

İkinci yarısında ise giderek tempo düştü. Daha çok köstebek hikayesine girilmiş ve bu hikaye benim ilgimi çekmedi pek. Daha durağan ve sıkıcı bir şekilde devam etti film. Bu bakımdan biraz hayal kırıklığı yarattı, tabii kötü değildi yine de ama ilk yarısıyla artan beklentilerim karşılık bulamadı pek.

Oyunculuklar çok iyiydi, hem Daniel Kaluuya hem de Lakeith Stanfield çok iyi oynamışlar ama yardımcı oyuncu kategorisinden aday gösterilmelerini garip buldum biraz.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Filmi beklentilerimi fazlasıyla düşürerek izlediğim için buradaki yorumlarda abartıldığı ölçüde kötü bulmadım açıkçası. Tabii ki aşırı orijinal, son yıllarda yalnızca ödül alma adına önemli konulara değinen filmlerden aşırı derecede farklı bir film değildi ancak gerek oyunculuk performansları gerekse en azından ilk yarısı itibariyle akıcı bir kurgusunun olması filmi başarılı kılıyordu bence.

Filmin en büyük problemi birçok konuyu bir arada işlemeye çalışması bence. Filmin ilk yarısı gerçekten çok akıcıydı. Daniel Kaluuya ve karakterinin yaptıklarını, partisinin eylemlerini, bu eylemlere hazırlanışlarını, dönemin güvenlik güçleriyle olan mücadelelerini ve partisinin kendisi gibi partilerle ittifak kurma süreçlerini izliyorduk. Fakat ikinci yarıda Daniel Kaluuya'nın karakteri hapse giriyor ve film bambaşka bir tona, konuya bürünüyor. Bir anda hikayenin merkezine köstebek konusu yerleşiyor ve LaKeith Stanfield'ın canlandırdığı karakteri izlemeye başlıyoruz. Bu tercihi anlayabiliyorum, sonuçta izlediğimiz film "köstebek" karakterinin biyografisinden uyarlama ama ilk yarı ile ikinci yarı arasındaki ton farkı bu kadar yüksek olmamalıydı bana kalırsa.

Daniel Kaluuya şahane oynamış. Kendisini önce bir Black Mirror bölümünde, ardından Get Out'ta izlemiştim ve ikisinde de performansı şahaneydi. Kariyerinin buralara gelmiş olduğunu, böyle roller alabildiğini görmek sevindirici. LaKeith Stanfield da başarılıydı ancak Daniel Kaluuya'nın gölgesinde kalmış bence hem karakteri hem de oyunculuğu.

Onun dışında görüntü yönetimi ve prodüksiyon başarılıydı. Yönetmenliği de beğendiğimi söyleyebilirim.

Puan: 7/10
 
  • Beğendim
Reactions: phoebebuffay