Uzun süredir sağlam sürümünün nete düşmesini bekledim ama düşmeyince daha fazla dayanamayıp izledim. 10 dakikalık eksiği pek hissetmedim, çok önemli bir yer olmasa gerek.
Bu kez bir farklılık yapıp blogda yazmadan direkt forumda yapacağım yorumu. Çünkü malum süre daraldı son 2-3 gün. Olur da yarın akşam aksilik çıkar yazıyı yazamazsam falan, kısaca yazayım burada çıksın aradan. Bloga sonra bakarız.
Öncelikle filmin konusu güzel, ilgi çekici bir konu. Bence klişe falan da değil. Özellikle küçük fikirlerden büyük paralar kazandırabileceğini düşündürmesi bile farklı kılan bir özellik. Lakin filmde bir takım sorunlar olduğu da gerçek. Özellikle ilk yarım saati felaket. Çok kötü kurgulanmış tam bir karmaşa. Asıl hikayeye geçene kadar çoğu izleyiciyi soğutmuştur herhalde o gereksiz kısımlar.
David O. Russell bazı kısımlarda muhteşem çekimler yapmış. Özellikle Joy'un sokakta kahveyle ve gözlükle yürüme sahneleri enfesti. Fakat bazı kısımlarda da işi eline yüzüne bulaştırmış. Farklı bir şey yapmaya çalışmış ama beceremiş ve olmamışlık hissi yaratmış. Eğer bazı sahnelerdeki performansını film geneline yayabilseymiş hem film efsane olurmuş hem de çok istediği yönetmenlik Oscar'ını bile kazanabilirmiş.
Jennifer Lawrence'ın David O. Russell ile olan üç filminden en zayıf oyunculuğu burada. Bence Oscar adaylığı hak edecek pek bir şeyi yok. Yani tabii bazı sahnelerde baya iyiydi de ne bileyim bir Brie Larson veya Saoirse Ronan'ın çok gerisinde bence. Eğer zor bir yıl olsaydı adaylığı alamazdı gibi.
Robert De Niro üstadı görmek bile yetiyor, rolü sönük kalmış ama iyiydi yani görmek.
Bradley Cooper gözüktüğünden itibaren filmin temposu arttı. Fakat kendisinin pek bir numarası yok. Edgar Ramirez filmin en gereksiz karakterine hayat vermiş. Bir de Oscar'a aday olacağı falan iddia ediliyordu bir ara.
Özetle bence film
@sokak sanati'nın iddia ettiği gibi kötü değildi kesinlikle. Fakat bazı ciddi sorunları var, yine de filmin üstüne gereksiz fazla gidildiğini düşünüyorum. 6.6 puan bu film için çok az. En azından güzel bir hikayesi var, geride bir şey bırakıyor. Her vileda gördüğümde bu filmi hatırlayacağım bundan sonra.
7/10