Joker 2 Gişede Umduğunu Bulamadı. Zarar 200 Milyon Dolar!

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
13 Kasım 2010
Mesajlar
12,179
Reaksiyon puanı
7,140
Puanı
711
Konum
Bayern Münih



4 Ekim tarihinde seyirci karşısına çıkan serinin devam filmi olan Joker 2 (Joker: Folie à Deux) gişede beklenileni veremedi.

İlk filmi 2019 yılında çıkan Joker filmi gişedeki ilk haftasında dünya çapında 121 milyar dolar hasılat elde etti. Sonrasında toplamda dünya çağında 1 milyar dolar barajını aşarak büyük ilgi toplayan film serinin 2. filmi Joker 2 (Joker: Folie à Deux) ise aynı başarıyı yakalayamadı. Joker 2 filmin vizyona girmesinin ikinci haftasında ABD'de 51 milyon dolar ve dünya çapında 165 milyon dolar kazanarak beklentinin çok altında kaldı.

Açıklamalara göre ilk filmin bütçesi 55 milyon dolardı. 2. filmde ise bütçe 200 milyon dolar ve filmin pazarlanması ve dağıtılması için de 100 milyon dolara mal oldu. Warner Bros. Pictures firmasının yaptığı açıklamalara göre filmin başbaşa gelebilmesi için küresel pazarda 450 milyon dolara ulaşması gerekiyor. Filmin bilet satışlarının vizyonda olduğu süre boyunca yaklaşık 250 milyon dolara ulaşması öngörülüyor. Beklenen zarar yaklaşık 200 milyon dolar.

Filmin başarısız olmasının ardından oyunculara ödenene para gündeme geldi. Joker karakteri Joaquin Phoenix filmden 20 milyon dolar, Harley Quinn karakteri Lady Gaga ise filmden 12 milyon dolar aldığı biliniyor.

Öngörülen zararı en aza indirmek için film kısa süre içinde dijital platforma gelecek açıklaması yapan şirket, 29 Ekim tarihinde dijital platformlarında satışta olacak.
 
Lady Gaga'nın ekran süresi yok denecek kadar az. Senaryosu iyileştirilmiş 3 saatlik bir film ile çok güzel şeyler ortaya koyulabilirdi.
İlk filmi izledim biraz ağır bir film güzeldi. İkinci filmi izleme fırsatım olmadı ama her halükarda izleyeceğim. İzleyince yorumlarim
 
Reactions: DarkLegenD
hollywod eski günlerinde değil. zarar etmesek yeter moduna geçmeye başladılar. warner bros discovery bakalım yılı kaç milyar dolar zarar ile kapatacak.