FK10 Jerry Maguire / Yeni Bir Başlangıç (1996) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1591108937339.png


Jerry Maguire

Tür:
Komedi, Dram, Romantik
Yönetmen: Cameron Crowe

Oyuncular:
Tom Cruise
Cuba Gooding Jr.
Renée Zellweger

IMDb

Filmin Fragmanı:

 
  • Harika
Reactions: Angelica

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yıllardır karşıma çıkan, izlemediğim önemli filmlerdendi. Kısmet bu etkinliğeymiş...

İnsanlıktan çıkmış kapitalist düzenin bir parçası olan bir menajerin bu düzeni terk edip insancıl değerlerle kurulu yeni bir hayata başlamasının hikayesi...

Konu oldukça güzel, içerisinde efsane replikler var ama işleniş beni çok içine çekmedi. Özellikle ilk kısım gereğinden uzun hissettirdi. Filmden bir yarım saat kırpılarak etkinliği arttırılabilirmiş. Cameron Crowe'un diğer bir ünlü filmi Almost Famous'ta da benzer hisler yaşamıştım. Yönetmenle aramızda maalesef bir uyuşmazlık söz konusu gibi gözüküyor.

"You complete me" repliğini hemen hepimiz bir yerlerde görmüşüzdür. Gerçekten çok güzel bir replik, çok çok güzel bir sahne. Filmin değerini 0.5 puan hatta belki 1 puan arttırdı. Gerçekten de hayatta bir şeyler başarmak çok güzel ama yanında onu paylaşacağın, paylaşmaktan mutluluk duyacağın biri olmadıktan sonra değerinden çok şey kaybediyor. Biz yalnızlar zaman zaman bunu inkar etmeye çalışsak da gerçek bu.

Tom Cruise fena değil. Oscar kazanan Cuda Gooding Jr'a herkes bayılmış ama beni etkileyen bir karakter olmadı. Sadece finalde stattaki sahnesi unutulmazdı. Artık 2 Oscarlı olan Renee Zellweger yine epey kötü oynamış. Yerine gerçekten kaliteli bir oyuncu olsaydı filmin değeri daha artabilirdi. Abartılı tepkileri beni filmden uzaklaştırdı. Onun küçük çocuğu ise filmin gizli hazinesi olmuş. Çok sevimliydi.

7/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Ortalama bir filmdi. Sıkılmadan keyifle izledim. Yer yer gülümsetti. Siyahi adamın oyunculuğunu beğeniyorum ve bu filmdeki enerjiside çok iyiydi. Onun ailesiyle olan bağınıda çok beğendim.
Filmin sonu baya duygusaldı. Duygulandım açıkçası.

7/10
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,683
Reaksiyon puanı
56,838
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Güzel bir filmdi kapalist düzeni terk edip insancıl değerlerle yeni bir hayata başlama hikayesiydi Tom Cruise ve Cuba Gooding Jr. harika bir ikili olmuş Cuba Gooding Jr.harika bir oyuncudur çok beğenirim bu ikilinin yana Renée Zellweger olunca dahada güzel olmuş bence izlemesi keyifli gülümseten bir filmdi :D

8/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Güzel ve önemli mesajlar veren, potansiyeline tam olarak ulaşamasa da izlenmesi gereken bir film.

Kapitalist düzen, bu düzenin getirdiği makineleşme/sıradanlaşma gibi konuları menajerlik ve menajerlik sisteminin spordaki yeri üzerinden işliyor film.

Jerry Maguire bir anda bu düzenden çok sıkıldığını fark eder ve aydınlanır. Bunun üzerine yayınladığı bildiri, çalıştığı şirketten ayrılması ve elinde en nihayetinde tek bir müşterinin kalması... Tabii bu arada gerçek aşkla da tanışıyor diyebiliriz. İlk kısmın gereğinden uzun tutulduğu konusuna katılıyorum; Jerry'nin elinde madem tek müşteri olarak Rod Tidwell kalacaktı, ilk kısmı biraz daha kısa tutabilirlerdi diye düşünüyorum. Veya elinde 4-5 müşterisi kalsaydı ve hızlı bir kurguyla tamamı tarafından reddedilip, sonunda Rod'la yeniden doğma macerasına girişseydi filmin ilk kısmı daha ilgi çekici kılınabilirdi.

"You complete me" repliği ve sahnesi gerçekten çok etkileyici. Günümüzde sık sık gördüğümüz ve duyduğumuz bu repliğin çıkış noktasının bu film olması, filmin değerini katlıyor kesinlikle.

Tom Cruise yine tam olarak kendisine uygun bir karakter canlandırıyor, karakterin gerekliliklerini tip olarak sonuna kadar karşılıyor. Cuba Gooding Jr. bu karakterle nasıl Oscar kazanmış ya? En başta canlandırdığı karakter çok karikatürize, performansı da çok çok etkileyici değil bence.

Puan: 7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi and bazinga