Jagten Filmi Oscar Aday Adayı

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan projelerinden birisi olan Jagten (Onur Savaşı) filmi Oscar'da En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü'ne aday adaylığı kazandı. Danimarka yapımı film vizyona 2012'nin Mayıs aylarında girmiş, fakat 2012 Oscarlar'ında yarışmamıştı.

Filmde performansı çok beğenilen Mads Mikkelsen'ın yanı sıra, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp gibi isimler bulunuyor.

Jagten, dünyaca ünlü film ve dizi değerlendirme sitesi IMDb'de elde ettiği 8.2 puan ile Top 250 listesinde 169. sırada kendisine yer bulmuştu.

filmdoktoru8-jagten.png

Ben bu yıl katılamaz sanıyordum, sevindim. Çok iyi filmdi bence kazanması lazım ama geçen yıl Intouchables'in aday bile olamamasından sonra şüpheli yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum. (O da 2011 filmi olup 2013'te yarışmıştı.)

Filmi en yakın zamanda izlemek istiyordum, iyi oldu aday olması. Büyük ihtimal ödülü alır. :)

Bu arada anlamadığım şey, neden 2012 filmi 2013 Oscar'larında yarışıyor ki? Yarışacak filmlerin belirli tarihler arasında çıkması gerekmez mi?

Çok çok iyi bir filmdi gerçekten.Kesinlikle ödülü alması lazım. :)

Filmi en yakın zamanda izlemek istiyordum, iyi oldu aday olması. Büyük ihtimal ödülü alır. :)

Bu arada anlamadığım şey, neden 2012 filmi 2013 Oscar'larında yarışıyor ki? Yarışacak filmlerin belirli tarihler arasında çıkması gerekmez mi?
Festival filmleri bunlar o yüzden tuhaf şeyler olabiliyor. İlk festivaline 2012'nin ilk aylarında katılmış. (Cannes) Daha sonra 2013'ün ortalarına kadar festivallere katılmaya devam etmiş. ABD'de vizyona da 2013'te girmiş. Demek ki 2013'te vizyona girmeye devam eden filmler için şans veriyorlar. Geçen yıl Danimarka adına "A Royal Affair" katılmıştı ve onun da iddialı olduğu söyleniyordu. İki filmin de yarışabilmesi için böyle bir yol izlemiş olabilirler.

Fakat bence bu durum olumsuz yansıyacak. Karşısında da zaten "The Past" gibi güçlü bir rakip olacak. Böyle bir ortamda filmin 1.5 yıllık bir film olması dezavantaj oluşturacaktır. Üstelik festivallerden falan pek çok ödül aldı o nedenle Oscara ihtiyacı olmadığı düşünülebilir. (Düşünülmemesi gerekir.)