2018 Isle of Dogs / Köpek Adası - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
1652692.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Isle of Dogs

Yönetmen: Wes Anderson
Türü:
Animasyon, Macera

Oyuncular:
Bryan Cranston
Liev Schreiber
Edward Norton

Filmin Özeti:
Günün birinde Megasaki City'deki bütün köpeklerin şehirden uzaklaştırılmasına karar verilir. Bütün köpekler, evcil ya da değil, devasa çöp döküm alanına sürülür. Bu köpeklerin içinde 12 yaşındaki Atari Kobayashi'nin koruma köpeği Spots da vardır. Minyatür uçağına atlayan Atari, tek başına nehrin karşı tarafına geçer ve köpeğini aramaya koyulur. Orada, yeni arkadaş olmuş melez köpek sürüsünün de yardımıyla epik bir yolculuğa çıkar. Atari'nin köpeğini arayış yolculuğu, bölgenin kaderini ve geleceğini değiştirecektir.

Filmin Fragmanı:
 
  • Beğendim
Reactions: Çiğdem

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Filmi vizyona girdiğinde izlemiştim ama üstünden bayağı bir zaman geçtiği için bazı yerlerini unuttum. Ama aklımda kaldığı kadarıyla söyleyebilirim ki dışarıdan sıradan, bir grup köpek ve çocuğun macerası tarzı bir animasyonmuş gibi görünmesine rağmen içerdiği siyasi mesajlar (bizim durumumuza benzeyen bir tek adam portresi var), katmanlı senaryosu, müzikleri ve renkli dünyasıyla son yılların en iyi animasyonlarından biri. Zaten Wes Anderson'un bundan önceki son iki filmini izlediğim için az çok nasıl bir yapım olacağını tahmin edebiliyordum, yanılmadım. Seslendirme kadrosu da iyi iş çıkarmış. Kaçırmamanızı tavsiye ederim.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,199
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
İlk dakikalarına bakınca farklı bir animasyon filmi olduğunu anladım. Başları daha ilgi çekici olabilirdi. Beğenmeyeceğimi sandım ama yanıldığımı anlamak uzun sürmedi neyseki. Bambaşka bir film olarak hayal etmiştim aslında :D Filmde güzel ince mesajlar vardı.

Kafesteki kemiklerin Atari'nin köpeği sandık ve üzüldük ama çok geçmeden başkasına ait olduğu ortaya çıktı. Şef'in banyodan sonraki değişimi şaşırtıcı oldu. Başta Atari'ye kötü davrandı ve zamanla onu seveceğini tahmin etmiştim. Farklı ve güzel bir filmdi.
8/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Değişik bir animasyon olmuş ama ben sevdim. Seslendirme kadrosu zaten çok iyiydi. Senaryodan da memnun kaldım. Ama kategorisinde benim favorim baştan belliydi.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi and Sherlock

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Aaa siyah köpek ve diğer beyaz köpekler birbirine hırlaşırkan durun hırlaşmaya gerek yok demeleri komikti :F Yiyecekler kurtlu benim midemi kaldırdı :( kız köpek gördüklerinde erkek köpeklerin bakışları vlla erkek milleti sanırım aynı yanı insanı hayvanı diye ayrım yapmamak lazım erkek milleti diyip geçecen :F
Uçak kazasından birisi geldi onu kurtardıkları sahne güzel ve komikti dövüş sahneleri :F Sondakı baykuştan ürktüm kızılderili müziği eşliğinde :F Benim favorim siyah köpekti :A

7 Puan veriyorum üstü fazla kaçar bu iyidir :A
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Tam bir Wes Anderson filmi olmuş. Yapımında büyük bir emek var filmin ve kesinlikle sıradan bir animasyon filmi diyemeyiz, bu ilk dakikadan itibaren kendini hissettiriyor.

Günümüzdeki birçok ülkeye ki bana kalırsa Türkiye’de dahil bol bol göndermeler barındırıyor film. Bu yüzden diğer animasyon filmlerinden ayrılıyor bu noktada.

Senaryoyu, senaryonun işlenişini ve yönetmenliği çok beğendim. Müzikler de iyiydi ancak bir tık abartılı buldum kullanımını açıkçası.

Kısacası herkese hitap etmeyecek ancak Wes Anderson ve farklı tarzını seven birisinin mest olabileceği, kaliteli bir animasyon filmi olmuş.

Puan: 7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Wes Anderson çılgınlığını dibine kadar taşıyan bir film. Ve ben oldukça sevdim. Ki bence Spider Man'den öndeydi. İkisi de çok iyiydi ama bu bir tık daha iyiydi bana göre. Sağlam bir görselliği, çok sağlam bir mizahı (The Grand Budapest Hotel gibi), sağlam da bir hikayesi vardı. Politik göndermeleri olsun, ilginç karakterleri olsun, ilginç anlatım tekniği olsun. Her seferinde özgün iş yapan biri varsa o adam Wes Anderson'dur. Saygı duyuyorum. Böyle animasyonlar işin tadını değiştiriyor. Kubo da buna benzer bir animasyondu. Kaliteye her zamana varım. :)

8.5/10