iOS 13 Tanıtıldı!

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
68431


WWDC 2019 etkinlikleri ile beraber Apple, yeni işletim sistemi iOS 13'ü tanıttı.

Peki iOS 13 ile Apple kullanıcıları hangi yeni özelliklere kavuşacak? İşte en önemli iOS 13 özellikleri:

Karanlık Mod:
Karanlık mod sayesinde iPhone modelleri, eskisine göre daha iyi kullanım süresi yaşayacaklar. Karanlık modun kapsamının da geniş olmasından dolayı kullanıcılar hem iPhone'larının genel arayüzünde hem de pek çok Apple uygulamasında karanlık modu kullanabilecekler.

68426


68427


Cihaz Performanslarının Yükseltilmesi: Apple'ın iOS 13 ile birlikte getirdiği en önemli yenilik, performans artışı olabilir. Buna göre yüz tanıma özelliğinin hızı yüzde 30 oranında artırıldı. Uygulamaların ve güncelleştirmelerin boyutları da yüzde 60 gibi çok büyük bir oranda küçülecek. Bu sayede iOS 13 işletim sistemine sahip olan cihazlar daha hızlı uygulama yükleyebilecekler, performansları da çok daha iyi olacak.

68430


Yenilenen Kamera Uygulaması: iOS 13 ile birlikte Apple modellerinin kamera performansı iyileştirilecek. Ön kameranın gece performansı arttırılacak, ayrıca portre modu eskiye göre çok daha iyi ve kararlı çalışacak. Apple kullanıcıları artık video çekimlerinde de pek çok efekt kullanabilecekler ve isterlerse videolarını döndürebilecekler.

Fotoğraflar: Bundan sonra Apple'ın fotoğraflar uygulaması kullanılırken günlük, aylık ve yıllık olarak fotoğraflar görüntülenebilecek istenilen bir tarih filtrelenebilecek.

68425


Yenilenen Mesajlar Uygulaması: iOS 13 kullanıları artık mesajlar uygulamasında kendi özel avatarlarını oluşturabilecekler ve avatarlarını mesajlaştıkları kişilere gönderebilecekler. Bununla birlikte iOS 13 kullanıcıları, kendi avatarlarını istedikleri gibi özelleştirebilecekler.

Find My Özelliği: Find My özelliği, Apple'ın daha önce bulunan 'Arkadaş Bul' ve 'iPhone'u Bul' uygulamalarına çok benzer bir uygulama. Bu özellik, 'iPhone'u Bul' uygulamasının yerine geliyor.

Yenilenen Klavye: Artık Apple'ın klavyesine de kaydırma özelliği geldi. Bu yeni klavyeye de 'Quick Path' ismi verilmiş durumda.

68428


Apple Giriş Yöntemleri: Güvenliği ve gizliliği ile öne çıkan Apple, bu konuda kendini geliştirmeyi sürdürüyor. 'Apple ile Giriş Yap' olarak adlandırılan bu yeni özellik sayesinde iOS 13 kullanıcıları, üçüncü taraf hizmetlerinde oturum açmak için bu özellikten faydalanabilecekler. Tamamen gizlilik odaklı olarak hazırlanan bu özellikle birlikte iOS 13 kullanıcıları, sahte mail adresleri bile oluşturabilecekler.

68429


Haritalar: Apple Haritalar'a 'sokak görünümü' özelliği geldi. Apple bu özelliği, 'LookAround' olarak isimlendirdi.

Dosyalar: Kullanıcılar SD kartlardan ve USB belleklerinden ‘dosyalar‘ uygulamasına veri transferi yapabilecek.

Peki hangi iPhone modelleri bu güncellemeyi alacak? Güncellemeyi alacak olan iPhone modellerinin listesi:
  • iPhone XS Max
  • iPhone XS
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone SE
 
  • Beğendim
Reactions: tolgab

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Tek yenilik sing in with Apple olmuş Güzel de olmuş ama yine kendine, kendi ekosistemine bağlama olayı var.

Karanlık mod özelliği android'te çok önceden gelmişti:X Emoji olayı da vardı galiba. Kaydırmalı klavye yeni mi gelmiş:eek:

6s'lere de güncelleme gelmesi iyimiş. En ucuzu şuan orta segment(son model) androidlerle aynı fiyat.