2014 Into the Woods / Sihirli Orman | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
2180411.jpg

Sihirli Orman - Into the Woods (2014)

Türü: Macera, Komedi, Fantastik
Yönetmen: Rob Marshall
Senaryo: James Lapine (screenplay), James Lapine (musical), Stephen Sondheim (musical)

Oyuncular:
Anna Kendrick
Chris Pine
Meryl Streep
Emily Blunt
James Corden
Johnny Depp

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Into the Woods, sevilen Grimm Kardeşler masallarının modern bir uyarlaması, birkaç seçilmiş hikayenin konusunu birbirine geçiriyor ve karakterlerin arzularını ve mücadelelerinin sonuçlarını keşfediyor. Bu komik ve samimi müzikal, Sindirella’nın, Kırmızı Başlıklı Kız’ın, Jack and the Beanstalk’ın ve Rapunzel’in klasik hikayelerini anlatıyor— hepsi, fırıncı ve karısı, bir aile oluşturmayı istemeleri ve kendilerine lanet getiren bir cadı ile olan iletişimlerini içeren orijinal bir hikaye ile bağlanıyor.

Filmin Fragmanı

Tam yorum şurada: http://izleryazar.com/into-the-woods-2014/

Müzikalleri seven biri olarak yılın en sevdiğim filmlerinden biri olmasını bekliyordum ama o kadar da iyi bir film çıkmadı. Yine de genel olarak gayet iyiydi.

Meryl Streep tam bir efsane, yine Oscar adaylığını hak etmiş. Belki kendi ödüllerimde ödülü kazanabilir bile. Çünkü bu sene iyi yardımcı kadın oyuncu sayısı çok az...

Emily Blunt'tan ziyade Anna Kendrick'i beğendim ama onun da çok ekstra bir durumu yoktu tabii.

Müzikal sevenler, masallara farklı açıdan bakmak isteyenler izlesin. Bence herkes izlesin ya niye sevmiyorsunuz müzikalleri. :( IMDb puanı da müzikal sevenlerin çok az olmasından dolayı düşük. :(

7/10

Öncelikle film fena değildi. Seyircinin ilgisini çekebilecek bir konusu vardı. Birçok masal karakterinin bir araya gelmesi bana da cazip geldi. Ben daha pozitif bir müzikal beklemiştim açıkçası, ama biraz karanlık bir yapım çıktı. Orijinal müzikal de böyleymiş galiba. Hatta film genellikle ona sadık kalmasına rağmen, oradaki bazı sahneleri kesmişler.

Bence teknik anlamda hiçbir sıkıntısı yoktu. Zaten Rob Marshall müzikal film yapma anlamında yetkin bir isim. Burada da kostümler olsun, prodüksiyon tasarımı olsun, makyajlar olsun, adeta göze hitap eden bir film. Yine de sürekli şarkı söylenmesi (bazı şarkılar gayet iyiydi bu arada), tempoyu biraz düşürüyor. Filmdeki masal karakterlerinin gerçek hayatla olan bağlantılarını da beğendim. Tam anlatamadım, ama siz de izleyince ne demek istediğimi göreceksiniz.

Hapşırsa bile Oscar adaylığı alan Meryl Streep iyiydi bence, ama adaylık alacak kadar değil. Kendisinden ne isteniyorsa yapmış, ama fazla abartmamak gerek. Emily Blunt, James Corden ve Anna Kendrick beğendiğim isimler oldu. Sesleri ve oyunculukları gayet iyiydi. Chris Pine de iyi bir prens olmuş. Johnny Depp ise çok kötüydü maalesef. Ayrıca yan kadrodaki çoğu oyuncuyu da genel anlamda beğendim.

Sonuç olarak ne göklere çıkarılacak, ne de yerin dibine sokulacak bir filmdi. Oyunculukları, şarkıları ve özellikle teknik yönleriyle dikkat çeken bu yapıma bir şans verin derim.

7/10