FK11 Inside Man / İçerideki Adam (2006) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,337
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

1624709720799.png

Inside Man

Tür:
Suç, Dram, Gizem, Gerilim
Süre: 129 dakika

Yönetmen: Spike Lee
Senaryo: Russell Gewirtz

Oyuncular:
Denzel Washington
Clive Owen
Jodie Foster
Christopher Plummer

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.6/10
Rotten Tomatoes: 86%
Metacritic: 76/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Kadrosu bir kere çok iyi olan bir filmdi.

Klasik bir soygun filmi olarak bakarsanız yanılırsınız...İçindeki derinliği yakalamanız lazım.
Spike Lee zaten kendini belli ediyor.

Baştan sona sorunsuz ve keyifle izlemişdim.

10 üzerinden 7,5.

• Beğendim
Reactions: Dosi and bazinga
Fena değildi ama bu kadrodan daha fazlasını bekliyordum.

Spike Lee'nin ana akım sularına girdiği nadir filmlerden biri ama türe çok bir şey katan ve benzerlerinden çok ayrılan bir film olmamış. Son düzlükte film biraz açılır gibi olsa da bir soygun filminden bekleyeceğimiz aksiyon ve gerilimi yaşatamadı. Türün en iyileri arasında anmayacağım ama oyuncu kadrosunun da etkisiyle fena sayılmayacak bir seyirlik. Söylemeden geçemeyeceğim pek sevdiğim Jodie Foster'ın karakteri hiç olmamış, filmin en zayıf yanıydı...

5.5/10

Klasik soygun filmi ama daha önce izlediğim filmlerden çok iyiydi diyemeyeceğim. Aksiyon dozu az, çoğu diyaloglara geçen bir film. Oyuncu kadrosu çok iyi ama iyi değerlendirilmeyen bir film olmuş. Süresi 2 saat ama sanki daha uzunmuş gibi hissettirdi. Sıkıldığım çok yer oldu. soyguncuların rehinelere tulum giydirip maske takmaları La Case De Papel dizisini hatırlattı bana.

Filmin başında/sonunda çalan şarkıyı beğendim :A

6/10

Soyguncular dıp tıs dıp tıs, polisler dıp tıs dıp tıs, maskeli soyguncular dıp tıs dıp tıs, zeki olmaya çalışan polis dıp tıs dıp tıs... "Maskeli soyguncu" kısmında aklınıza direkt La casa de papel geldiğine eminim, evet buradaki hırsızlar da "mükemmel" bir oganizasyon yapıp soyguna girişiyorlar. Muhtemelen dizinin esin kaynaklarndan birisi de bu film olabilir.

Başlangıçta karşımıza Dalton Russell isimli soygun karakteri çıkıyor, anlatıyor olaya, Hint müziğiyle (?) başlıyor sahneler (hatta bitişi de öyle). Soyguncular planlarını gerçekleştirmeye çalışıyor. Merak da ettiriyor sonuna kadar ama ben sonuna kadar iyi bir bağlantı kurulmasını bekliyorum, hiçbir şekilde tatmin edici bir sonla bitmedi. Soru işaretiyle dolu bir şekilde başladı, soru işaretiyle dolu bir şekilde bitti.

Spike Lee'nin yönettiği, Russell Gewirtz'nin senaryosunu yazdığı filmde Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer ve Willem Dafoe gibi isimler vardı. Filmi merak unsurunun yanı sıra, oyuncunun kadrosu da izletti ama genel olarak kurgunun da karmaşıklığı dahil olumsuz bir tarafı vardı. Ayrıca bölümün süresi de kısa tutulabilirdi biraz daha, biraz fazla uzundu ve kurgu daha iyi olabilirdi.

Biraz da sürprizbozan ekelim:
Rehineleri aynı kendileri giyip kandırma fikri iyiydi ama sonlara doğru işleyiş biraz hızlı gelişti. Soyguncular biraz fazla soru işareti doluydu; nasıl bu fikir aklına geldi, nasıl kaçmayı başardılar vs. hepsi boş geçti. Özellikle sonlara doğru hızlı bir şekilde gelişti olaylar. Bankanın sahibi de Nazi'ye bağlandı, o da ilginçti.

5/10

Filmi daha önce izlemiştim ve detaylarını genel hatlarıyla hatırlıyor gibiyim, bu yüzden yeniden izleme gereği duymadım. Yine bu yüzden çok derinlemesine bir yorum yapamayacağım. :A

Benim filmin en çok beğendiğim yönü kurgusuydu. 2 saat boyunca, son derece başarılı bir kurguyla, oldukça akıcı bir film izliyoruz. Bunun yanı sıra senaryosu tutarlı ve çoğu soygun filminde görmeye alışık olmadığımız hoş detaylar mevcut.

Oyuncu kadrosu zaten müthiş, oyunculuklar da bir o kadar kaliteli haliyle. Cast ile alakalı en çok şaşırdığım nokta Denzel Washington'ın tarafı oldu, kendisinin birçok filmini izledim ve üstadın nadiren kaybeden tarafta yer aldığı filmlerden birisi bu. :A

Spike Lee de yine sevdiğim bir yönetmen, günümüzde tarzı çok farklı olsa da zamanında böyle filmler de çekiyordu işte. İyi iş çıkardığını düşünüyorum burada da.

Son olarak evet, La Casa de Papel kesinlikle bu filmden ciddi biçimde ilham almış. :A

• Beğendim
Reactions: bazinga

Forum İstatistikleri

Konular
172,094
Üyeler
8,465
Son Üye
bonusssimo