2013 Inside Llewyn Davis / Sen Şarkılarını Söyle (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,731
Puanı
1,060
2042568.jpg


Sen Şarkılarını Söyle - Inside Llewyn Davis (2013)

Türü: Dram
Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen
Senaryo: Joel Coen, Ethan Cohen

Oyuncular:
Oscar Isaac
Carey Mulligan
Justin Timberlake
Ethan Phillips
Robin Bartlett

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Müzik tarihinden melankolik, bazen acımasız olduğu kadar da eğlenceli bir dönemi anlatan Coen Kardeşlerin son filmi, genç bir folk şarkıcısının 1961 yılında New York müzik piyasasında tutunma mücadelesini anlatıyor.

Filmin Fragmanı

 
Yılın önemli filmlerinden biriydi ve son anlarda da olsa nihayet izleyebildim. :)

Açıkçası film, beklentilerimi tam olarak karşılayamadı fakat genel olarak beğendim.

Filmin konusu farklı bir konuydu ama senaryosu çok da farklı bir şey sunmuyordu. Oldukça basit bir senaryosu vardı bence.

Filmin en öne çıkan yanı elbette müzikleriydi. Gerçekten iyi müzikal çalışmalar konulmuş ortaya. The Broken Circle Breakdown ile birlikte bu konuda yılın en iyi filmlerindendi.

Filmin görüntü yönetmenliği çok övüldü, bu konuda pek çok ödül aldı ama ben o kadar üstün bir görüntü yönetmenliği göremedim.

Başrol oyuncumuz Oscar Isaac gerçekten iyi oynamış. Oscar'a aday olsa itiraz edemezdim.

Carey Mulligan'ın canlandırdığı karakter dizideki en sevdiğim karakterdi. Onun olduğu sahneler çok eğlenceliydi. Carey Mulligan'ın da şu ana kadarki izlediklerim arasındaki en iyi rolüydü bence. :)

John Goodman'in bu filmle neden bu kadar abartıldığını anlamadım. Tamam iyi oynamış ama filmde hiç bir önemi olmayan çok sıradan bir rol. Ödüllerde adının geçmesi bile saçma bence o kadar kısa rolle.

Genel olarak yılın iyi bağımsızlarından biriydi gerçekten sevdim ama bence biraz fazla abartılmış. Havada kalan çok şey vardı. Bu konu daha iyi bir şekilde işlenebilirdi. En iyi film adayı olsaydı yadırgamazdım ama olmaması daha doğru karar gibi.

7/10
 
Filmi dün izleme şansı buldum. Yalın senaryosu ve başarılı şarkılarıyla hoşuma giden bir yapım oldu. Coen Kardeşler yine farkını ortaya koymuş ve gerçekçi senaryolarıyla kalbe ve kulağa hitap eden bir film çıkarmayı başarmışlar. En sevdiğim şarkı ise sanırım diğerlerine göre daha hareketli olduğu için 'Please Mr. Kennedy' oldu.

Müzikler ve görüntü yönetimi gibi oyunculuklar da başarılıydı. Oscar Isaac rolünde harikalar yaratmış ve belki de pek sevilesi olmayan bir karakteri sevdirmeyi başarmış; Oscar adaylığı almamasına üzüldüm. Carey Mulligan da hem oyunculuğuyla, hem de eşsiz güzelliğiyle dikkatimi çekmeyi başardı. Justin Timberlake, John Goodman, Garrett Hedlund gibi oyuncuların ise pek öne çıktığını söyleyemem, ama çünkü hepsi Llewyn'in hikayesine şöyle bir uğrayıp geçen karakterleri canlandırmışlar.

Sanırım tek sorun, finali izleyicinin yorumuna bırakmalarıydı; ama net sonlara alışan biri olarak bu hikayenin de öyle bitmesini istedim belki. Öte yandan Llewyn'in folk müziği bırakıp ticaret işine girmesi, birkaç sahne sonra yine elinde gitarıyla görmek de kafamı karıştırmadı değil.
Gerçi bunlar da filmi beğenmeme engel olmadı. Kendi yılının hak ettiği değeri göremeyen başarılı işlerinden biri, keşke daha çok insana ulaşabilse. :)

8,5/10