IMDB'ye Göre Türkiye'nin En İyi Dizileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,306
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Öncelikle bilmeyenler için IMDB'den bahsetmek gerekirse IMDB, dünyanın en ünlü film ve dizi değerlendirme sitesidir ve bu alanda en güçlü otoritedir. IMDB, kendi kullanıcı oylarına göre dizi ve filmlerin puanlamalarını yapar. Bu puanlamaları çok güçlü ve adil bir sistemle yapar. Kendi kurallarına uygun olmayan oyları geçersiz sayar. Her oyu tek tek kendi onay süzgecinden geçirir. Şu anda bu site dünyadaki milyonlarca sitenin içinde popülerlik sıralamasında 36.sıradadır. (Alexa verilerine göre)
www.favoriforumum.net
Puan sıralamasına göre dizilerin listesi aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Tablodaki sayılardan birincisi kullanılan oy sayısını, ikincisi ise ortalama puanını belirtmektedir.

Listeyi incelediğimizde reytinglere göre çok farklı bir tablo karşımıza çıkıyor.

24 Haziran 2011 tarihli güncel liste:

hupswl.jpg

Not: 50'den az oylama yapılan diziler listeye dahil edilmemiştir.

Eski Liste (Mart 2011)

ekranalntsqg.png

Nerde bakarsan bak saçma bir sıralama,bunun en büyük nedeni de çok az oy kullanılmış olması,imdb'nin Türk pek kullanıcısı yok,ondan böyle bir sıralama çıkmış olabilir...

Hepsine eyvallah da sadece 7 oy alan sevmediğim dizinin 9.1 alması mantıklı değil,bu dizinin kaldırılmasını isteyenlerin hepsi oylamaya katılsa ortalaması 3-4 olurdu herhalde...

Sıralamadaki en gerçekçi sonuçlar çok oylandıkları için Behzat Ç-Ezel ve KvP...

Yeni dizilerin sonuçları dediğin gibi çok gerçeği yansıtmıyor az oy aldıklarından dolayı. Sağlıklı sonuç vermesi için en az 50 oy olması lazım...
Ama özellikle 50'den fazla oy alan diziler için gerçeği yansıttığını düşünüyorum.

Bu sıralamanın gerçeği yansıtması hiç mümkün değil bence,çünkü çok az üyesi var Türkiye'den,onlar da sinemayı seven entellektüel kimlikleri yüksek şahıslar,o nedenle Türkiye'nin tercihlerini yansıtması çok zor,olsa olsa A/B'yi yansıtır...

Örneğin kime sorsan Kavak yelleri'ne sıfır verir,orda ise 6...

Tamamen doğruyu yansıtması tabiiki mümkün değil. Bunun için farklı kesimlerden binlerce kişiye sormak lazım :)

Dediğin gibi A/B grubunu yansıtıyor.

Kavak Yelleri'ne sıfır veren de çok olur 10 veren de. Her ne kadar çok eleştiriliyor gibi gözükse de ciddi hayran kitlesi olan bir dizi Kavak Yelleri...

Reytingi yüksek olması demek iyidir demek değildir.
Behzat Ç izleyen herkes, diziye aşırı derecede hayran. EkşiSözlük, Twitter gibi sosyal platformlarda da en popüler diziler arasında...
Ben diziyi izlemiyorum ama Behzat Ç'nin puanlaması hiç şaşırtıcı gelmedi...

ekşiciler ellemediyse adam değilim bu 1...
kurallara uygun olmayan oy nasıl olur bu 2...
herkese eşit sayıda oy kullanılmamış,yani bu en iyi dizileri yansıtmaz.mesela behzat ç ezel'e yakın miktar oy alsa ortalama 7,6 falan olacak...ya da muhteşem yüzyıl olsa listeye giremeyecek bu 3...
...

ekşiciler ellemediyse adam değilim bu 1...
kurallara uygun olmayan oy nasıl olur bu 2...
herkese eşit sayıda oy kullanılmamış,yani bu en iyi dizileri yansıtmaz.mesela behzat ç ezel'e yakın miktar oy alsa ortalama 7,6 falan olacak...ya da muhteşem yüzyıl olsa listeye giremeyecek bu 3...
...
İsteyenin elleyebileceği birşey değil üyelik gerekiyor.
Tamamen en iyi dizileri yansıttığını iddia etmiyorum zaten.
Kurallarını bilmiyorum ama her oyu onay sürecinden geçirdiklerini biliyorum. Mesela sen şimdi girip üye olsan ve puan versen bu oy hemen yansımıyor bu sonuçlara. Onay sürecinden geçiriyorlar.

3.maddeyi sen niye alındın üstüne ben onu anlamadım.

oraya ekşici enteller mutlaka üye olur...

onay süreci nasıl oluyor onu da anlamadım.işlerine gelmeyen oyu saymıyorlar'dan başka ihtimal görmüyorum...

Onay sürecini bilmiyorum. Ama sadece 1 ve 10 puan veren kişilerin oylarını saymıyor olabilirler. Ayrıca aynı kişinin olmaması için ip ile ilgili test yapıyor olabilirler.

Flaş ! Flaş ! Flaş ! Sitede iç kavga,yöneticiler saç saça baş başa birbirine girdi !.. :)

Onay sürecini bilmiyorum. Ama sadece 1 ve 10 puan veren kişilerin oylarını saymıyor olabilirler. Ayrıca aynı kişinin olmaması için ip ile ilgili test yapıyor olabilirler.
1 ve 10'u saymama gibi bir mantık hatası olmaz olamaz.IP mantıklı,ama yetersiz olur.Şayet IP'ler çoğunlukla dinamik.

1 ve 10'u saymama gibi bir mantık hatası olmaz olamaz.IP mantıklı,ama yetersiz olur.Şayet IP'ler çoğunlukla dinamik.
1 ve 10'u elbette sayarlar ama mesela bir üye sırf gıcık olduğu filmlere 1 verip ortalamalarını düşürmek istemesin diye böyle bir önlem almış olabilirler ve manıtklı olur bence :) (Yani bütün oyları 1 ve 10 olmasın demek istediğim. Kalitlei oylama olması için 4 verenin de olması gerek 7 verenin de.)

IP ile ilgili çok farklı çözüm yöntemleri var. İstedikten sonra çözebilirler...

Birbirine giren yöneticileri ayırmak mümkün olmadı,olay karakolda bitecek gibi görünüyor... :)

Behsat Ç Birinci Öldüm Ya Reytinglerde ilk 10 giremiyor
behzat ç yi sevmiyorum ama reytingleri gayret iyi

konuya gelirsek çok saçma bir sıralama olmuş bunları aldırmayın bile:) leyla ile mecnun pt 2 dizisi birinci olması şastım doğrusu aynı şekilde kavak yelleride aynı şekilde ve ayrıca karakolun hayranları çok adına feriha koydumunda hayranları çok ama düşük sıralamada yer almış not adına feriha koydum seyretmiyorum ve ayrıca arka sokaklar bu kadar düşük olamaz :D

behzat ç yi sevmiyorum ama reytingleri gayret iyi

konuya gelirsek çok saçma bir sıralama olmuş bunları aldırmayın bile:) leyla ile mecnun pt 2 dizisi birinci olması şastım doğrusu aynı şekilde kavak yelleride aynı şekilde ve ayrıca karakolun hayranları çok adına feriha koydumunda hayranları çok ama düşük sıralamada yer almış not adına feriha koydum seyretmiyorum ve ayrıca arka sokaklar bu kadar düşük olamaz :D

O alıntı yaparak cevapladığın mesajın tarihi:5. March 2011 11:55

O zamanlar çok parlak değildi reytingleri:)