IMDB'ye Göre 2014'ün En Yüksek Notlu 10 Filmi!

sürgünüm

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
65,199
Puanı
1,059
IMDB'nin verileri kullanılarak, 2014 ’te çıkıp en yüksek puan toplayan filmleri sizler için derledik.

İşte internet aleminin en büyük sinema topluluğuna göre 2014’ün en iyi 10 filmi:

• INTERSTELLAR

Memento, Inception, The Prestige gibi çok sevilen filmlere imza atan ünlü yönetmen Christopher Nolan'ın filmi Insterstellar ilk sırada yer alıyor.

Başrolleri Matthew McConaughey ve Anna Hathaway'in paylaştığı filmde ayrıca Mat Damon, Jessica Chastin, Michael Caine gibi isimler de yer alıyor.

Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüz yüzeyken, yeni keşfedilmiş bir solucan deliği, tüm insanlık için umut olur.

IMDB NOTU: 8.9

Interstellar-1024x576.jpeg

• BİRDMAN

Başrollerinde Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts, Amy Ryan, Andrea Riseborough ve Zach Galifianakis'in yer aldığı yapım, bir zamanlar ikonik bir süper kahramanı canlandırmış olan, ama artık gözden düşmüş bir aktörün Raymond Carver’ın hikayesinden uyarlanan bir Broadway oyununda rol kapma ve eski günlerine dönme çabasını anlatıyor.

IMDB NOTU: 8.7

Birdman-1024x576.jpg

• WHIPLASH
Başrollerinde J.K. Simmons, Melissa Benoist, Miles Teller, Paul Reiser ve Jayson Blair'in yer aldığı film; usta bir caz sanatçısıyla henüz 19 yaşındaki hevesli genç bir davulcunun arasında geçen gerilimli ilişki anlatılıyor.

IMDB NOTU: 8.7

Whiplash-1024x576.jpg

• BOYHOOD
Oyuncu kadrosunda Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Lorelei Linklater ve Megan Devine gibi isimleri barındıran yapım; bizlere hiç çaktırmadan deneyimin, büyümenin, değişen ve kaçan anların benzersizliğini anımsatıyor.

IMDB NOTU: 8.4

Boyhood-1024x603.jpg

• GONE GIRL
Fight Club, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi, Se7en gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni David Fincher imzalı Gone Girl'ün, oyuncu kadrosunda Ben Affleck, Emily Ratajkowski, Rasomund Pike ve Neil Patrick Harris gibi isimler bununuyor.

Nick Dunne (Ben Affleck), 5. evlilik yıldönümlerine kısa bir zaman kala eşi Amy’nin (Rosamund Pike) kaybolduğunu duyurur. Basın olaya büyük ilgi gösterir, polis seferber olur ancak kayıp kadın bulunamaz. Bu durum Nick’in üzerindeki baskıyı artırır, yalanları ve tutarsızlıkları göze batmaya başlar.

Gone-girl-1024x576.jpg

• THE IMITATION GAME
Sherlock dizisi ile dikkatleri üzerine çeken Benedict Cumberbatch ve Karayip Korsanları serisinde yer alan güzel oyuncu Keira Knigtley'in başrollerini paylaştığı The Imitation Game filmi; 2. Dünya Savaşı'nda Enigma kodunu kırması için görevlendirilen İngiliz matematikçi Alan Turing'in hayatını anlatıyor.

Imitation-Game-1024x576.jpg

• BIG HERO 6
6 Süper Kahraman filmi, izleyicinin Walt Disney Animasyon Stüdyoları'ndan beklediği, kalbe dokunan ve mizah dolu bir hikayeye sahip olmakla birlikte aksiyonla karışık bir komedi macera filmi.

IMDB NOTU: 8.3

Big-Hero-6-1024x576.jpg

• GUARDIANS OF THE GALAXY
Marvel Comics'in aynı adlı süper kahraman ekibinden uyarlanan Amerika yapımı bilim kurgu-süper kahraman filminde; Peter Quill ‘in, tüm evreni tehdit eden ihtiraslara sahip bir kötü adam olan Ronan’ın gıpta ettiği esrarengiz bir küreyi çalıp, amansız bir insan avının hedefi olduğu kainata doğru genişletiyor. Quill, inatçı Ronan’dan kurtulabilmek için birbirleriyle hiç benzeşmeyen dört uyumsuz kişiden oluşan bir ekiple zorlu bir ortaklığa soyunuyor.

IMDB NOTU: 8.3

Guardians-of-the-galaxy-1024x575.jpg

• X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST
Ünlü Marvel çizgi romanı X-Men'den uyarlanan 7.filmdir. Bryan Singer'ın yönetmenliğini yaptığı filmde: Süper kahramanlar ekibi X-Men, dünyayı bu büyük felaketin etkilerinden korumak üzere Wolverine‘i zamanda yolculukla geçmişe gönderir ve bu vahim olayı engelleye çalışır. Amaç, dünyadaki tüm canlı türlerinin geleceğine yön veren önemli bir tarihi olayı engellemektir.

IMDB NOTU: 8.2

Days-of-future-past-1024x576.jpg

• THE GRAND BUDAPEST HOTEL
Wes Anderson'un yönetmenlik koltuğunda yer aldığı ve ülkemizde de 33. İstanbul Film Festivali’nde galasını yapan The Grand Budapest Hotel filmi; iki savaş arasındaki dönemde, ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa ’nın arkadaşlık hikayesine odaklanılıyor.

IMDB NOTU: 8.2

Grand-budapest-hotel-1024x576.jpg

Guardians of the Galaxy ve X-Men'i atarsak güzel bir liste. IMDb yanıltmıyor çoğu zaman. :):)

(Daha izleyemediklerim var tabii içlerinden)

İmdb puanlarına bakarken üzerinden en az 5 yıl geçmiş filmleri değerlendiriyorum, yeni çıkmış filmlerin koskaca kült filmleri bir haftada hatta 1 günde geçmesi olayını pek gerçekçi bulmuyorum.

Listeye girmiş filmler içinde Guardians Of The Galaxy nin puanını abartılmış buldum, Büyük Budepeşte Oteli'nin puanını da baya düşük. :)

Listede tüm filmleri izleyemedim ama genel olarak yılın öne çıkan filmlerini görüyorum. Tüm filmleri izlediğimde daha net fikir oluşur zihnimde ama şuan Budapeşte oteli biraz daha önde olsa Galaksinin koruyucuları listede olmasın diyebilirim.:)

guardians of galaxy ve gone girl-u izledim ve her iki filmde cok bawariliydi

• INTERSTELLAR
  • BİRDMAN
  • THE IMITATION GAME
Cok merak ettigim ve bir türlü izleyemedigim filmler :(

Interstellar, Birdman, Boyhood, Gone Girl ve The Imitation Game'in puanları biraz abartılmış. Bence hepsi tam olarak 8'lik filmler. Neyse, tüm filmlere tebrikler. :)