FK11 Il Posto / İş (1961) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,848
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

1624710081553.png

Il Posto

Tür:
Dram
Süre: 93 dakika

Yönetmen: Ermanno Olmi
Senaryo: Ettore Lombardo, Ermanno Olmi

Oyuncular:
Sandro Panseri
Loredana Detto
Corrado Aprile

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 8.0/10

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Ortalama bir filmdi. Bir gencin işe girme süreci ve orda yaşadığı olayları anlatan bir filmdi. Çok fazla yorum yapacağım bir durum yok. Çok düz bir film gibi geldi bana. yazılı ve fiziki eleme kısımları biraz komikti, bi de filmde bazı noktalar toplumumuzu anımsatan detaylara sahip. Kızın 'okulu bıraktım, zaten er yada geç evleneceğim' deyişi, çok para kazanma yerine garanti iş detayları ve o sınıf farklıkları vs.

5/10

Filmi çok eski ve İtalyan yapımı olmasından ötürü biraz ön yargılı bir şekilde açmıştım ama maalesef beklediğimden bile çok kötü çıktı. Kısa süresine rağmen çok sıkıldım izlerken, çekici hiçbir yanı yoktu. Filmin anlatmak istediği şey çok net ama derdini çok kötü ve etkisiz bir şekilde anlatmış bana göre. Aldığı IMDb puanına hiç anlam veremedim. Başrol çocuğun oyunculuğunu da hiç beğenmedim, film boyunca tek tip mağdur ve hüzünlü bir yüz ifadesiyle oynamış. Hiç ama hiç beğenemediğim bir film oldu kısacası...

3/10

Açılın, bu sezon ilk kez en yüksek puanı vermeye geldim. :A

Önceki yorumların da etkisiyle beklentiyi aşırı düşürmüştüm ve kötü bulmadım. Minimalist bir şekilde o dönemin İtalya'sını fena sayılmayacak bir şekilde anlatmış. Teknik açıdan yetersizlikleri zaman zaman kendini belli etse de akılda kalıcı güzel sahneleri vardı. Tabii yer yer çok sıkıcılaştığına ve çok daha iyi olabileceğine ne yazık ki katılmak durumundayım.

5.5/10

Filmde sıradan bir İtalyan vatandaşın iş bulmak için ne kadar zorlandığını çok güzel yansıtmışlar. Ayrıca dönemin kırsal ve kentsel İtalya'sı arasındaki farklar çok güzel belirtilmiş. Diyaloglar da gayet yerindeydi.

Ancak.. Ben izlerken sıkıldım ya. Süresi az diye umudum fazlaydı ama bir türlü sevemedim. Arada durdurup telefonuma da baktım.

5/10

• Beğendim
Reactions: Dosi and bazinga
Gerçekçi bir bakış açısıyla, olabilecek en sade biçimde dönemin İtalya'sını anlatan bir filmdi.

Özellikle de çekilmiş olduğu yılı da göz önünde bulundurursak ben başarılı buldum filmi. Yapılan saptamalar ve tespitler son derece yerinde ve gerçekçi, hatta öyle ki o kadar yıl geçmiş olmasına rağmen dünyanın bazı konularda hiç de ileriye gidemediğini gösteriyor film. 1961 İtalya'sının, 2021 Türkiye'sinin yansıması olması da oldukça ilginç. :A

• Beğendim
Reactions: bazinga and Dosi