2017 I, Tonya / Ben, Tonya - Film Yorumları

Hiç aklımda yokken bir sitede gördüm ve hazır yakalamışken izlemek istedim. Daha ilk dakikasından itibaren izleyiciyi kolayca içine çeken, akıcı bir yapım olmuş.

Klasik biyografi sıkıcılığından çok uzak bir film olmuş. Konu zaten ilginç, bir de temposu yüksek ve karakterleri ilgi çekici olunca sıkılmak pek mümkün olmuyor. Buzda kayma sahneleri çok iyi çekilmiş, senaryo ve kurgu da bu ilginç konunun hakkını vermiş. Nancy'nin dizini kırdıran Tonya'yı masumlaştırmaya çalışmaması da önemli bir artı.

Büyük ihtimalle buzda o kaymadı ama duygu yoğunluğu olan sahnelerde Margot Robbie iyi iş çıkarmış. 1-2 sahnede abartıya kaçsa da genel olarak beğendiğimi söylemeyelim. Tonya'nın kocası rolündeki adam da iyiydi ama karakter biraz daha derinleştirilebilirmiş.

Ama filmin asıl yıldızı Allison Janney. Zaten Mom'dan çok seviyordum, burada da döktürmüş. Filmin sonunda Tonya'nın gerçek annesini gösteriyorlar ve hem görünüş, hem duruş olarak çok benzemiş. Alacağı Oscar şimdiden helal hoş olsun.

Okuduğum yorumlarda aile içi şiddet mizahi şekilde anlatılıyor tarzı ifadeler vardı ama bende öyle bir etki uyandırmadı. Neyse beklediğimden daha iyi ve hareketli bir biyografiydi, keşke En İyi Film'e de aday olabilseydi.

8/10

İzlemek istiyorsanız bu sitede altyazılı olarak var.
@Çiğdem- @Forumdash @destere

https://filmakinesi.org/ben-tonya-izle-2017.html

Son düzenleme:
darkestlı filmden sonra burdayız @Forumdash ve @Çiğdem- e de duyrulur

darkestlı filmden sonra burdayız @Forumdash ve @Çiğdem- e de duyrulur

Sanırım izlemicem bu filmi. Oscarın önemli kategorilerinde yok hem
Ben hele şu Post filmine bakayımda gerisi gelir
@destere Yokken film izlemekte gelmedi içimden vlla

Ben hele şu Post filmine bakayımda gerisi gelir
@destere Yokken film izlemekte gelmedi içimden vlla
Darklı filme baktım da göruntuler çok kötü diye izlemedim. 27sinden sonra daha iyi ögrüntülü düşer. Film kötü olsa da en azından görüntü iyi olsun derdindeyim

Darklı filme baktım da göruntuler çok kötü diye izlemedim. 27sinden sonra daha iyi ögrüntülü düşer. Film kötü olsa da en azından görüntü iyi olsun derdindeyim
Hahahah Aaa ikimizde biraz kaçmaya çalısıyor gibiyiz
Ama @destere siz insanın içinden gelmiyor gerçekten ne güzel birlikte her gün güncel gidiyorduk bizi yalnız bıraktı

Margot icin bile cekilmez bu film
Sanki hangi filmi cekiyorum son zamanlar