2019 How to Train Your Dragon 3 / Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3 - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
1736023.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


How to Train Your Dragon 3

Tür:
Animasyon, Macera
Yönetmen: Dean DeBlois

Oyuncular:
Jay Baruchel
America Ferrera
F. Murray Abraham

Filmin Özeti:
Hicks, Vikinglerin ilk ejderha eğitmeni olmuş ve ejderhalar ile insanlar arasındaki barışı sağlama görevini başarıyla yerine getirmiştir. Ejderhası Dişsiz ile kazandıkları bu barış, Dişsiz'in yeni keşfi ile önemini kaybeder. Dişsiz, artık tükendiğini sandığı kendi soyuna mensup bir ejderhayı keşfeder. Bu dişi ejderha, vahşi ve zorludur. Tehlike bir kez daha kapıya dayandığında ve Hicks'in otoritesi sınandığında, ejderha da binici de, kendi türünü korumak için önemli kararlar vermek zorunda kalacaktır.

Filmin Fragmanı:
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Bu filmle beraber güzel bir animasyon serisi üçlemesine kavuşmuş olduk bence.

İlk filmi çok sevmiştim, her anlamda çok güzel bir filmdi. İkinci filmi, ilk filme göre daha az sevmiş olsam da gayet güzel bir devam filmiydi. Üçüncü film ise seriye güzel bir nokta koymayı başarıyor ve tadında bitti diyebileceğimiz bir animasyon film serisi ortaya çıkmış oluyor.

Dişsiz'in her sahnesi yine oldukça güzeldi. Kur yaptığı sahneler hem çok komik, hem de oldukça masumdu aslında. Karakterin doğasına son derece uygun olarak. Hiccup (Hıçgıdık) karakterinin yer yer geçmişini hatırlaması ve karakter gelişiminin böyle noktalanmasını sevdim açıkçası.

Filmin kötü karakterinin motivasyonu biraz yetersiz kalıyor ama abartılacak düzeyde değil, yer yer animasyon klişeleri de mevcuttu ama bunlar filmin seyir zevkini çok da azaltmıyor.

'How to Train Your Dragon' serisinin yarattığı evren ve dünya zaten çok güzeldi, bu filmde de bu başarıyı sürdürmeyi başarmışlar. Yer yer filmin görselliği içerisinde kayboluyorsunuz gerçekten.

Puan: 7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Keyif alarak izlediğim bir seriydi baştan sonra. Karakterlerin geldiği son nokta da öyle keza. Çocukluklarını ve büyümelerini ve son noktada artık olgunluklarını gördük.

Hiccup ve Toothless'ın baştan sona yaşadıkları ve tayfasının eğlenceli yolcuklukları bu filmle son buldu. Ejderhalar dünyasına güzel bir veda. Mükemmel görsellik, etkileyici sahneler ve güzel de bir hikaye. Böyle bir hikaye ancak bu şekilde bitebilirdi.

Çok üst düzey bir animasyon ve sinematik bir kalite vaad etmiyor ama keyif alarak izleyip bitirmemizi sağlıyor. Zaten genel olarak How to Train Your Dragon serisine böyle bakabiliriz ilk film hariç. Ve gelinen son noktada tadında bitirilmiş bir hikayeyle işe nokta koyulmuş. Arada açıp izlenebilecek keyifli bir seri olarak akıllarda kalacak. :D

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Her şeyi tam kararında olmuş. Bana göre kendini bozmadan biten az sayıdaki serilerden biri. Keyfini sürün.

O kadar çok anlamlı bir seri ki. Bizlere dostluğu, birliği ve sadakati en iyi şekilde anlattığını düşünüyorum. Animasyon deyip geçmeyin kesinlikle izleyin. Gerçek hayatta göremediğimiz fedakarlık ve sevgi dolu bir dostluk bu. Bütün farklılıklarına rağmen Hıçkıdık ve Dişsiz'in ilişkisine bayılıyorum.

8/10