House of Night Series

Neferet

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
18
Puanı
259
Anne kız bir araya gelerek yazdığı bariz bir şekilde Harry Potter özentisi olduğuna inandığım dizi (dizi dediysek kitap).Henüz ilk kitaptayım ama anne kız çatır çatır yazdıklarından ben muhtemelen hep 6 kitap geriden geleceğim.

Anne-kız yazıp da blowjobvari terimlerin kullanılması,gay karakterin ısrarla vurgulanması,"vampire" kelimesinin mükemmel bir direniş örneğiyle "vampyre" olarak yazılması şimdilik dikkat çeken noktalar.Dur bakayım biraz ilerlesin...
-----
Güncelliyorum.Chosen,3. kitap bitmiştir.Şimdi biraz karakterler hakkında detaylı bi' analiz yapmak istiyorum:

Zoey Redbird: Nyx bunu Yüksek Rahibe yaparak ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum.3 adamı elinde oynattı sonra gitti Loren hayvanına verdi.Kadın gibi hissettiriyormuş,sen kızlar hepiniz aynısın Zoey...3 adama sulandı biriyle kırıştırdı hala Aphrodite'a laf atıyor.Gerçi hala sempatik birisi ya.Fazla da şey yapamıyorum,icabında ergen.Çok tatlı ve güzel 1.Protagonist kontenjanından beğeniyorum 2.Step-loser kelimesine hala hastayım 3.Çevirmenlerce Türkçe'ye "üvey zavallı" diye çevrildiğini duydum,yapmayın.

Stevie Rae Johnson: Bu da ayrı cins bir mal.Oh my goodness deyişine hastayım bunun da,ama modadan hiç anlamıyor,bir de şimdi yeni bir tür yaratığa dönüşmüş gibi görünüyor.Daha sonra göreceğiz...Ha bir de,bir ara Aphrodite tarafından buzdolabı olarak kullanıldı.Ne demek olduğunu merak edenler kitabı okuyabilir.

Neferet: Bu serideki favori karakterim olmayı başardı Neferet.Düşünceleri kesinlikle dahice,Cast'lerin adaleti varsa bu kadın Zoey denen o ergenin ağzını burnunu kırar.Loren de bunun tarafından öldürüldü sanıyorum,bu da hanesine bir artı olarak yazılıyor...Two points for Neferet.Zero points for Zoey. (Chosen,sf. 277)

Erik Night: Adının "Erik" şeklinde yazılması bana bildiğimiz o yeşil ekşi meyveyi hatırlatıyor,ama bu boynuzlu çocuğa bir darbe de isminin Türkçe anlamını bilen benden gelmesin.Zoey çok şanslı,artık bu çocuğun yüzüne bakmak zorunda değil.Gönlümden geçen bu çocuğun Profesör Nolan'ın yerine geçmesi ve süper bir gıcık hoca olması.Zoey de third former kalır paso.Ehehe.Yüksek Rahibe Lise 1 öğrencisi.

Erin Bates: Buna ve ikizine (biyolojik değil) hasta oldum,ama bunun tipine ayrıca hasta oldum.Neferet'in ardından ikinci sıradadır gözümde.Kitaba göre Neferet buna birkaç ışık yılı fark atmış zaten güzellikte de.Fotoğraf kitaba inanmamı engelliyor ama.Avatarımda yer edinmiştir kendisine.

Shaunee Cole: Erin'in ikizi."Ditto,twin." dışında fazla laf kullanmıyor.Çok uzun irdelemeyeceğim.

Aphrodite Lafont: Zoey ve çetesi tarafından sürekli küfüre boğulan Aphrodite,Chosen itibariyle Zoey için diğerlerine oranla daha işe yarar bir karakterdir.Erik'e göre Zoey de bu da "****"tır.Gerçi adam haklı da...İkisi bir olup mahvettiler oğlanı.Günah be.

Heath Luck: Zoey,Zoey diye başımızın etini yiyen,tipik bir ergen.Ne zaman Zoey ile karşılaşsa birkaç ünite kan çektiriyor.Nyx falan görmüyor mu lan bunları?

Loren Blake: Cezasını bulduğuna inanıyorum bu malozun da en sonunda.Zoey masum lan,ne yaptıysa bu gerizekalı yaptı.Tabii Erik'in dediği gibi,bu yapılan yanlışı düzeltmiyor.Fotoğrafına baktım,tipsizmiş de.

Damien Maslin: Gay,eşcinsel.İngilizce'ye çok hakim oluşu bir artısı.Nyx tarafından buna da bir yetenek verildi.Daha iyi anlayabilmeniz için bir benzetme: Nyx Acun,Zoey ve çetesi Var Mısın Yok Musun yarışmacılarıdır.

Jack Twist: Damien'in sevgilisi.Gay oluşu kızlar için büyük kayıp.Şimdilik pek fazla işe yaramadı...

Sylvia Redbird: Soyadından da anlaşıldığı üzere Zoey ile akraba.Anneannesi oluyor...Onu en iyi anlayan,olduğu gibi kabul eden,bir elini öpmek istediğim güzel insan.

John Heffer: Step-loser.Tarikatçı.

Linda Heffer: Zoey için kötü bir anne.Haklı da kız şimdi,kocası olacak step-loser resmen hayattan sürklase etti kadını.Fazla da üzerinde durmak gerekmez.

Sonuç: Alıp okumak size bir şey kaybettirmez ama,İngilizceniz yoksa bulaşmayın derim.Bazı yerler çevrilemiyor ya da zorlama çevriliyor (Step-loser gibi) ve bu okumadan aldığınız keyfi düşürebilir.Ben Türkçe okuyacağım derseniz,buyrun okuyun.Dediğim gibi,bir şey kaybetmezsin,azıcık bir para hariç.

Bu seriyi benden başka okuyan yok mu ya? :D Canım sıkıldı analize girmeye karar verdim.

Hunted (5) sonrası:

Zoey Redbird: Hala akıllanamadı.Bak canım bacım,bir erkek seçip onunla devam edeceksin,bu kadar zor mu bu?Tavsiyem Heath olur elbette.

Stevie Rae Johnson: En itici karakter...Gıcık,bayıyor.

Neferet: En sevdiğim karakter hala benim...Bugüne kadarki tüm kötü karakter klişelerini dağıtıp parça pinçik eden deha.Yeni adı Queen Tsi Sgili.

Erik Night: Önceden aldatılmanın acısına vermiştim ama çocuğun bir halta yaradığı yok,egoizm tavan yapmış.Papaz eriği kılıklı selüloz...

Erin Bates: Çok seviyorum bunu ya.Me gusta Erin.

Shaunee Cole: İkiz.

Aphrodite LaFont: Bu da sevdiğim karakterlerden biri.Ne olduğunu kendine itiraf etmekten kaçmıyor,cesur,dürüst ve sözde yüksek rahibe Zoey'in aksine tek bir erkekte karar kılmış durumda.Proud to be a hag from hell,keep going.

Heath Luck: Adam.

James Stark: Sağı solu belli olmayan,ilginç bi' karakter.Yeteneği de bir garip.Aynı zamanda 2. kırmızı vampir. (Chosen spoiler'ı,1. Stevie Rae.)

Kalona: Kısaca sapık.Neferet'i hiç hak etmiyor...

Darius: En delikanlı erkek karakterlerden biri...

Damien Maslin: Gay olmasına rağmen (Cast'ler bayılıyor bunu vurgulamaya) heterolardan daha delikanlıdır.

Mary Angela: Rahibe olup bu kadar manyağın arasında kafayı yememesi takdirlik.

Awakened'ın yarısındayım ve son durum:

Zoey: Ya sen nasıl bir mantık hatasısın.Heath ölür ölmez gitti Stark'a sulanmaya başladı.Olmaz olsun böyle High Priestess.
Stevie Rae: Nicole yaşıyormuş lan.Barıştık senle.
Neferet: Bu kitapta biraz azgın ve itici,ama hala en iyi karakter.
Jack: Gümbürtüye gitti bu çocuk.Zoey ya da Stevie Rae öleydi iyiydi.
Aphrodite: Kitapta hala bakış açısından tek bölüm anlatılmamıştır.Serideki en kalite karakterlerden biridir,kendisi için okuyorum diyebilirim Neferet'ten sonra...
Damien: İyice pasif ve etkisiz bir karaktere dönüşme yolunda.Pek malzeme oluşturacak yan karakterlerden biri değildi,biraz mola iyidir.
Erik: Bu da sesi soluğu çıkmayanlardan.Tempted'dan sonra pek takmadı yazarlar bunu ve muhtemelen de gönderecekler.
Heath: Umarım geri gelir.
Stark: Geçen kitapta çektiklerinin ödülünü alıyor.Zoey'in Heath'e sadakatsizliği bu oğlanın suçu değil.
Rephaim: Aşık oldu,insana en yakın Raven Mocker olmanın bedellerinden biri.Babasını seçsin,Stevie Rae'den fayda gelmez kendisine.Dragon da yakaladığı anda paramparça edecek zaten.
Kalona: Artık o da sıradan ve öldürülebilir.Tabii birisiyle ölümsüzlük paylaştı diye (bakınız Burned sonları) ölümlüleşmek büyük bir mantık hatası.Ama Cast'ler böyle istemiş...
Erin&Shaunee: Serinin en renkli ikilisi ve kesinlikle harcanmayı hak etmiyor(lar).
Nicole: Neferet'in veliahtı olarak görüyorum bunu.Umarım Cast'ler harcamaz.