Hollywood'ta Oyuncu Grevi Başladı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,752
Reaksiyon puanı
63,165
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
hollywoodda-setler-durdu-senaristlerin-ardindan-oyuncular-da-grev-karari-aldi-wvvN.png


Genellikle şaşasıyla bilinen Hollywood'ta işler yolunda gitmiyor.

2 Mayıs'tan bu yana grevde olan Senaristler Birliği'nin (WGA) ardından, stüdyolar ve dijital platformları temsil eden AMPTP (Sinema ve TV Yapımcıları Birliği) ile yaptığı görüşmelerde beklenen uzlaşmayı sağlayamayan Oyuncular Sendikası (SAG-AFTRA) da grev kararı aldı. Böylece 1960'dan beri ilk kez hem yazarlar hem de oyuncular greve çıktı.

Dijital platformların yaygınlaşmasından kaynaklı ücretlendirme sorunları ve yapay zeka kullanımı gibi sebeplerin öne çıktığı, 14 Temmuz'da başlayan grev sonlanana kadar sendikaya üye olan hiçbir oyuncu sette çalışamayacak, çekimleri bitmiş işler için röportaj veremeyecek, galalarına gidemeyecek, sosyal medyada tanıtamayacak, film festivalleri, ödül törenlerine ve özel etkinliklere katılamayacak.

ABD menşeli dizi-film üretiminin hızının kesilmesine yol açacak olan bu grevin devam etmesi durumunda sektörde çok büyük bir maddi zararın oluşması bekleniyor.

Konuyla ilgili detaylar için şuradan da faydalanabilirsiniz.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,145
Reaksiyon puanı
49,809
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Dijital platformlar ve sinema sektörü zaten batışlardaydı bu gelişme iyice zora sürükleyecek.

Senaryo dizi ve filmlerde en önemli şey. Dün Wes Anderson'un onlarca yıldızlı son filmini izledim, senaryo berbat olduğu için film de pek bir şeye benzemiyordu. :) Bu işi iyi icra edenlerin haklarını almaları dileğiyle. :)