Hobbit'ten Tüm Zamanların Rekoru Geldi(TR)

Titanium

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,701
Puanı
461

Hobbit 3'lemesinin son filmi olan "The Hobbit: The Battle of the Five Armies" Ülkemizde ilk gününde 109 bin kişi tarafından izlenerek, hafta içi rekorunu ele geçirdi.

The Hobbit üçlemesinin son bölümü olan üçüncü filmde, Bilbo Baggins, Thorin Meşekalkan ve Cüceler Bölüğü’nün maceralarının son bölümünü konu alıyor.

Son düzenleme:
Tebrikler filme, ama Yüzüklerin Efendisi'nin üçte biri kalınlığında dahi olmayan bir romandan üç film çıkarma çabasını hala anlayamıyorum. Ne gerek var daha fazla para kazanmak için böyle şeyler yapmaya?

En ufak bir heyecan uyandırmıyor bende. Aslında serinin ilk filmini kötü bulmamıştım (7 vermiştim galiba) ama ikincisini hiç izleyesim gelmedi ve hala da yok. Bakalım bir ara izleriz belki.

Tabi bir de sinemaya aktarılan son, Orta Dünya filmi olmasından kaynaklanabilir. Daha kitaplarını okumadım ama söylenenlere göre bir başka Orta Dünya kitabı olan Similarion sinemaya aktarılsa, LOTR'dan bile kaliteli olurmuş.

Ama malesef Tolkien'in oğlu bir daha asla sinemaya uyarlanmayacağını açıkladı hiçbir Tolkien kitabının. Sebebi ise Peter Jackson'ub Hobbit senaryosunda oynamalar vs yapmasıymış. :/

Konuya kişisel yorumuma gelirsek, 2. filmi izleme gereği bile duymadığım bir üçlemenin bu durumda olmasının sebebi filmin güzelliği yanı sıra sosyal medayada insanların -her yere,her topiğe- sıkılıyorsun hobbite git yazmasının etkili olduğunu düşünüyorum.

Edit: Bir altyazı geçeyim, mecburen bir ara izleyeceğiz. Önemli olan filmi beğenip beğenmemem değil ama bir yüzüklerin efendisini gördükten sonra kim karşı koyabilir.

Waow. Çok iyi başlamış. Giden arkadaşlarda çok sevmiş.