2020 Hillbilly Elegy - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com



6772802.jpg



Hillbilly Elegy


Tür:
Dram
Süre: 116 dakika

Yönetmen: Ron Howard
Senaryo: Vanessa Taylor (screenplay), J.D. Vance (book)

Oyuncular:
Haley Bennett
Freida Pinto
Amy Adams
Glenn Close

IMDb Linki


Puanlar:

Filmin Fragmanı:



Filmin Konusu:​


Amerikan rüyasının günümüzdeki durumunu değerlendiren Hillbilly Elegy filmi, Apalaş bir ailenin üç farklı nesli etrafında gelişiyor.
Film, Yale Üniversitesi’nde hukuk okuyan fakat evine dönmek zorunda kalan ailenin en küçük kızının gözünden anlatılıyor.




Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,106
Reaksiyon puanı
49,773
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorumum: hillbilly-elegy-2020

Ne yazık ki benim için hayal kırıklığı oldu. Amy Adams'ı çok sever, Glenn Close'u sayarım. Zaten ikisinin toplam 13 Oscar adaylığı var. Ron Howard da pek çok işini sevdiğim bir yönetmen. Fakat hiç olmamış...

Bir kere konu olarak eldeki malzeme çok kötüymüş. Avukat olan sıradan bir adamın hikayesi. Annesi sorunluymuş, anneannesi kol kanat germiş falan. Oyunculuklara kasıp Oscar'dan ekmek çıkarırız diye düşünülmüş, muhtemelen başarabilirler de. Film eleştirmenlerden çok kötü not alsa dahi Glenn Close adaylığı kaçırmaz. Amy Adams'ın da şansı olabilir...

4/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,661
Reaksiyon puanı
9,641
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Filmden umudum büyüktü ama beklentilerimi karşılayamadı. Konu olarak hiç bir şey vaad etmiyor ama oyunculukları beğendim. Gerçek hayattakilere çok benzemişler.

Amy Adams ve Glenn Close filmi resmen sırtlanmış. İkisinin adaylıklarını garanti görüyorum. Bana o çaresizliği ve yaşadıkları baskının dışa vurumunu geçirdiler.

Konu sıradan olmasına rağmen süreyi de uzun tutmaları hiç iyi olmamış. Resmen filmin sonu gelmeyecek sandım. Bir hikaye anlatımından daha çok ödül kazanmak için yapılmışa benziyor. Netflix bu filmle de "En İyi Film" ödülünü alamayacaktır ama oyunculuk olarak şansları var.

5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,751
Reaksiyon puanı
1,324
Puanı
264
Benim için hayal kırıklığı oldu. Amy Adams için heyecanlanmıştım ama o bile kurtaramamış filmi. Konu baya sıkıntılı. Yönetmen eldeki malzemeyle ancka bu kadarını yapabilmiş gibi duruyor. Yine Bi umut Amy Adams adaylık alabilir diğer kategorilerde çok şansı oldupunu sanmıyorum

5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,490
Reaksiyon puanı
63,188
Puanı
1,060
Senaryonun basit olması bir eksiydi fakat cast o kadar iyi kurulmuş ve tüm oyuncular rollerini o kadar güzel oynamışlar ki senaryonun basitliği pekte gözüme çarpmadı.

Çok naif bir filmdi, anne ve nine karakterleri en sevdiklerim oldu.

7/10
 
Son düzenleme:

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Gerçekten çok garip... Ron Howard gibi büyük ve çok sevdiğim bir yönetmen, Amy Adams, Glenn Close gibi başarılı oyuncular bir araya geliyorlar ve ortaya böyle bir film çıkıyor. Kendi adıma sezonun önemli hayal kırıklıklarından oldu bu film...

Bunun en büyük sebebi ise gerçekten filmin konusu. Filmimizin baş kahramanı J.D. Vance ve filmde, kendisinin çocukluğundan avukat olma anına kadarki hikayesini izliyoruz. Fakat bu tarz filmlerin her şeyden önce etkileyici bir gidişata, olay örgüsüne sahip olması gerekiyor, burada ise bu yok. Ron Howard ne yaparsa yapsın, Amy Adams ve Glenn Close ne kadar büyük oynarsa oynasın olmuyor, olamıyor maalesef çünkü filme uyarlanan eserin kapasitesi fazlasıyla sınırlı.

Oyunculuklar, yer yer yönetmenlik ve finalde gerçek hayattan gösterilen fotoğraflar filmin artıları...

Puan: 5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Konu basit, sıradan ve yeni bir şey vaad etmese de işlenişi gömüldüğü kadar da kötü değildi bana göre. Elbette oyunculukların etkisi vardı bunda. Gerçek hayattan alınan bir konu olduğu için elbette senaryonun nereye nasıl gideceği ve potansiyeli belli olduğu için kısıtlı bir malzeme vardı ellerinde. Süresi de bir miktar uzun diyebiliriz. Vasatı geçememiş bir film olarak hatırlarda kalacak.

Amy Adams ve Glenn Close bence epey başarılı oynamış. Ödüle oynanan bir film olduğu gözlere çarpıyor diyebiliriz. Adams güçlü bir kadın yarışı olmasa adaylığı alabilirdi ancak biraz geri planda kalması normal çünkü film eleştirmenlerce çok gömüldü. Ama bence o kadar düşük Metascore'u da hak etmiyor şu haliyle. Tabi bu kadroyla daha etkileyici bir senaryo ile daha kaliteli bir drama yapılabilirdi ancak yönetmen bu konuda eldeki malzemeyi bu kadar değerlendirebilmiş...

6/10