her şeyin içinde olduğu tek dizi ''Farklı İnsanlar Farklı Hayatlar'' 1.Bölüm YENİ DİZİ

Onur_35

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
73
Puanı
184
konu: bu dizide aile var, komedi var, dram var, aksiyon - macera var, hafif bir gerilim bile var absürtlükte var 3 komşunun hayatını anlatacak hiçbiri birbirlerini tanımıyor ama sonradan tanışıp dost oluyor mesut ailesi ise fakir borçları çok köyde çobanlık yapmaktadır dram burada umut ailesi ise evin reisi polistir gerilim ve aksiyon buradan geliyor zengin bir ailedir çoban ailesi ise hayatı normal kendi halinde komik bir aile komedi buradan geliyor tek tek gösterilecek
karakterler:
Ahmet: Mesut ailesinin olmazsa olmazı bu olmasa mesut ailesinin hali harap borçları çok fazladır her gün şehirden köye köyden şehire gidip yazın o yakıcı güneşin altında çalışıp kışın dondurucu soğuğa dayanmaya çalışıyordur çok zor geçiniyorlardır
Fatma: Ahmet'in kızı çok çalışkandır okulun birincisidir çok nazik iyi yürekli bir insan
İpek: Ahmet'in karısı bunun yaşadıklarının getirdiği dayanma kuvveti güçlülük herkesi kendine çekmiştir etrafında bir sürü arkadaşı vardır
Aslan: Umut ailesinin reisi polistir başkomiser olarak polislik yapmaktadır çok cesurdur herkes tarafından sevilmeyi başarabilmiştir
Ayten: çenesi düşük çok konuşan geveze insanı kendinden soğutan Aslan'ın evlendiğine pişman olduğu karısı
çetin: Aslan'ın küçük oğlu 13 yaşındadır azda olsa sınıfta başarılı ama çok tembeldir
tekin: Aslan'ın büyük oğlu 15 yaşındadır 70 alabilmesi bir mucizedir karı kız peşinde koşmaktadır hep sevgilisi vardır ama annesinden babasından gizlemektedir
Aysel: tekin'in sevgilisi
İsmail: Çoban ailesinin reisi gündüz bankada hafta sonları gece taksiye çıkmaktadır maddi durumları iyi sıkıntısı hiç olmayan sakin biri
Zeynep: İsmail'in karısı İsmail'e hep laf sokmaktadır
Can: İsmail'in oğlu 18 yaşındadır
tür: romantik, komedi, macera, aksiyon, gerilim, dram, polisiye, aile, gençlik
NOT: DİZİ İZMİR'İN BUCA SEMTİNDE GEÇMEKTEDİR
1.Bölüm

1-MESUT AİLESİ
Kapının zili çalar odada bir küçük televizyon soba falan vardır. Ahmet gelmiştir Fatma açar. Gelen Ahmet'tir
FATMA: Hoş geldin
AHMET: Hoş bulduk annen yok mu ?
FATMA: Yok arkadaşına gitti
AHMET: Her gün öyle zaten
Der ve içeri girer. Fatma ise dersini çalışmaya koyulur 25 dakika sonra zil çalar. Fatma seslendi ama kapıyı açan kimse olmadı. Fatma salona gittiğinde, babasının üstü açık televizyonun karşışında uyuduğunu görür.:
FATMA: Baba sende hep böyle yapıyorsun
der ve üstünü örter televizyonu kapatır kapıyı açtı ama kimseyi göremedi. Bir mektup buldu Fatma mektubu okudu. Ve bayıldı mektupda şu yazmaktaydı:
-------------------------------------------------------
ANNEN BİZİM TARAFIMIZDAN KAÇIRILDI
BALÇOVA'DA ÇETİN EMEÇ SANAYİ SİTESİNİN
ORALARDA BİR ESKİ EVDE SEKLI 2 GÜNE KADAR
50.000 LİRA HAZIR OLMAZSA ANNEN TAHTALI
KÖYÜ BOYLAR
----------------------------------------------
2-ÇOBAN AİLESİ
İsmail eve anahtarla girer her tarafında yara bezi, gözünde morluklar vardır.
Zeynep: Hayırdır mister sayın by. tokat yiyen ?
İsmail: Zeynep laf sokma laf sokma. Bankada oldu her şey. 3 Gün sonra yönetmen geliyor eve film çekicek
Zeynep: Film mi çekicek ?
İsmail: Evet komedi filmi
Zeynep: Neyse yarın konuşuruz bunu, ya ben şu bankada dayak olayı nasıl oldu anlatsana
İsmail: ya gelen giden yoktu bende okey'e gireyim dedim. Sonra
BANKADA:
İsmail, okeye dalmıştır kadının biri gelir gelen Ayten'dir
Ayten: Merhaba canım ee ben 132 TL gelen elektrik faturasını. 77 TL Gele su faturasını yatırmak istiyorum. Eve hırsız girmememsi, su basmaması, deprem olduğunda yıkılmaması, tsunami olduğunda sular altında kalıp boğulmayalım ve kıyamet koptuğunda sağ salim kurtulalım diye evime sigorta yaptırmak istiyorum. Güvenilir olsun bak hiç hoşlanmam
İsmail bunalmaya başlar
İsmail: Susun bi !
ŞİMDİ:
İsmail: Zaten okeye girmekle hayatımın hatasını yaptım. Uzatmaya gerek yok ben iyice beklettim o geveze cadıyı
BANKADA:
Ayten: Yeterrr uleeyyynn ! bekletmeyin lan insanı.
Herkes kadına bakmaya başlar
Ayten: Ağzını burnunu kırın şunun !
Herkes kalktı.
İsmail: haa ?
ŞİMDİ:
İsmail: Sonra bilgisayarın başında bana daldılar. Durum karşında gördüğün gibi
Zeynep: ohh iyi yapmış canıma değsin
Der ve gider içeriden Can gelir;
Can: Baba hasat etmişler seni ?
İsmail: Sanada mı aynı hikayeyi anlatacağım ?

3 - UMUT AİLESİ
Aslan polis merkezindeydi ve bir ihbar geldi. İhbar Buca'da yaşayan bir kadının kaçırıldığı yönündeydi

1.BÖLÜMÜN SONU

Son düzenleme:
büyük emek helal olsun valla onur tebrikler güzel olmuş

Sen çok dizi yapıyorsun.Sana tavsiyem az yap öz yap

Gayet güzel olmus bence, fakat daha iyisi de olabilir herzaman.

Biraz uzun gibi, yarın okuldan geldikten sonra göz atarım