Herşey Sağlık-28 Nisan Pazartesi-2.Bölüm
Sunucular:
Meltem Alptekin
Dr.Suat Yıldırım
Konuk Doktor :
Dr. Gürkan Kubilay
Öncelikle hepiniz Herşey Sağlık'a hoşgeldiniz ,Merhabalar Lonca Tv de yayındayız
Bugün işinize yarayan bilgilerden epeyce bir fazla vereceğiz hanımlar ve beyler sizlerde evlerinizde uygularsınız...Kağıtlar kalemler hazırmı ? hemen hazır edin ve ekran başına geçin.....program başlıyor....
Bugün ki konuğumuz ;Metabolizma hastalıkları ve uzmanı Dr.Kubilay Gürkan geliyor....içeri çağırıyoruz....Gürkan Bey sizlere metaboizma ve zayıflama hakkında genel bilgiler ve formda kalma hakkında kısa bilgiler vericek sizlerde kağıtlarınıza not alıcaksınız....
Dr:Öncelikle herkese merhabalar iyi akşamlar diliyorum,programınıza konuk olduğum için teşekkürlerimi sunuyorum.
-----Şimdi öncelikle neden kilo alıyoruz onun üzerinde duralım,kilo almamızın sebeblerinden birisi yeme alışkanlığımızın olmamasından kaynaklanmaktadır ,düzgün yemiyoruz ,sık yemiyoruz,abur cubur fazla tüketiyoruz vs....
-----Kilo aldıktan sonra kafaya takmayıp devam ediyoruz almaya,alışıyoruz çünki,ama fazla kafaya takmakda iyi değildir ,en iyisi psikolojik destek ile birlikte bir metabolizma uzmanına başvurmak gerekir...
-Şimdi sizlere zayıflama hakkında genel bilgiler vericem,kağıtlar hazır değilmi efendim!!
-----Öncelikle aşırı kiloluysak endokrinoloji bölümünden randevu alıp oraya gitmenizde fazyada var lakin genede uygulayabilirsiniz...
-----Sabahları kalktığımızda mutlaka ama mutlaka 4 bardak 200ml den su içiyoruz...
-----Hergün mutlaka 10.000 adım yürüyüş yaparak mutlaka yürüyoruz,sabahları su içtikden sonra yarm avuç kuru üzüm ve 10 adet leblebi yiyoruz ve bekliyoruz...
-----Birde gün içinde yenen yemeklerin sularını içmemeye özen gösteriyoruz,onlara ekmek banmıyoruz...
-----Bunların hepsini ugulayan bir birey ayda mutlaka hiç yokdan 1-2 kilo verecektir..kesin çözümler ama bunları uygulayıpda aşırı yersenizde niye kilo veremedik diyede bize sormayın efendim biliyorsunuz siz neden veremediğinizi...
Meltem Alptekin : Pekala Gürkan bey başka neleri yememizi önerirsiniz?
Gürkan Kubilay: Mesela meyveleri en geç akşam saat 21.00 a kadar yemenizi öneririm ,gün içerisinde bolca yeşil erik tüketmenizi ve yeşil elma yemenizi öneririm...
Suat Yıldırım : Ağzınıza sağlık Gürkan bey...
Dr:Şimdilik bu kadar Meltem hanım ve Suat Bey
Meltem :Çok teşekkür ederiz stüdyomuza gelip bizimle birlikte olduğunuz için...
Suat:Çok teşekkürler (Gürkan Bey'in elini sıkar)
Gürkan Bey stüdyo'dan çıkar....
Meltem ve Suat: Baylar ve Hanımlar aldık değilmi notları?Bizleri izlemeye devam edin haftaya saç problemi olanlar ve saçında yağlanma olanlar ekran başına ...Bizden şimdilik bu kadar haftaya görüşmek dileğiyle Hoşçakalın!!!