Hazal Kaya'daki Tutukluk Dikkatinizi Çekti Mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
Mesut Yar, Posta gazetesindeki köşesinde atv'nin yeni dizisi Son Yaz Balkanlar'ı yazdı:
'Son Yaz Balkanlar'ı (atv) çok bekledim. Hatta ilk bölümü gidip yerinde izleyecektim ama kısmet olmadı. Bilenler bilir 'Elveda Rumeli'deki Pürsıçan köyü sevdalılarındandım. Neyse... Dizi önceki gün arka arkaya iki kez yayınlanarak izleyiciyle buluştu. Yeni diziler için en belalı gün olan salı gecesi itibarıyla yani... Malum ekranda sarsılmayan bir 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' (Kanal D) gerçeği var. Buna rağmen atv cesaret örneği gösterdi. İşine güvenmek bu olmalıydı...
İlk izleyişte dizinin yatırımdan ve teknikten kaçınmayan bir lezzeti olduğunu söylemeliyim... 'Elveda Rumeli'den aşina olduğumuz birçok şeyi yeniden görmek de benim için bir nevi hasret gidermek anlamına geldi... Ama... Mesela dizinin neredeyse üstüne kurgulandığı Hazal Kaya'da ciddi bir tutukluk, oyuncuların yarısında doğru yarısında tamamıyla farklı bir şivenin bulunması, bir de hikayenin kendisinden çok etrafındaki manzaraya odaklanılması işleri biraz yavanlaştırdı... Reyting sonuçlarına göre ilk bölüm hakikaten can sıkıcı çıktı. Ama ben bunu nazarlık olarak görüyorum. Ne olursa olsun bizim insanımız kökenlerinden olan hikayeleri sever... Gerçi şu sıralarda biraz ihtişam budalası gibi olsak da, bir dönem sonra gerçekler izleyiciye çok daha ikna edici gelecektir. Devam!