Hazal Kaya: "Söke Söke Aldım!"

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
58,741
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Hazal Kaya, kadın - erkek eşitsizliği ile ilgili açıklamalarda bulundu!

5e6389b867b0a9116049b3ab

'Aşk-ı Memnu', 'Adını Feriha Koydum', 'Maral' ve son olarak 'Bizim Hikaye' gibi dizilerde rol alan başarılı ve güzel oyuncu Hürriyet gazetesinden Hakan Gence ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

4 ay önce oğlu Fikret Ali'yi kucağına alan oyuncu, sektörde kadın - erkek eşitsizliği ile ilgili itiraflarda bulundu.
Hiç çekinmeden yıllar önce sette takoz kullandığınızı söylediniz. Sonra uzun dönem, “Sette takoz kullanıyor” haberlerine maruz kaldınız...

Takoz, sette kullanılan teknik bir malzeme olmaktan çıkıp benim boyumla dalga geçme, aşağılama malzemesine dönüştü. O zaman da saçma ve komik bulup üstüme alınmamıştım, hâlâ da aynı şeyi hissediyorum. Bugün gelip “Best Model’e gidiyorum” dersem tartışabiliriz ama oyunculuğumu boyum üzerinden sorgulayamazsınız. Benim bütün bu saçmalıkta canımı sıkan şey, yaptığım işin başarısından, çabamdan, emeğimden bahsedilmeyip bunlardan bahsedilmesi.

Hollywood’daki kadınlar maruz kaldıkları tacizlerden hareketle #MeToo hareketini yarattı. Sizin bir #MeToo itirafınız var mı?

Açıkçası öyle ciddi bir cinsel tacize uğramadım. Ben daha çok ayrımcılıktan mustaribim.

Ne gibi bir ayrımcılık?

Hakkını arayan, yaptığı işe titizlenen, sorgulayan kadınlar genelde arıza veya deli olarak nitelendiriliyor. Erkek oyuncu sete geç kalır, gülümseyerek, “O hep geç kalır ya” derler. Kadın oyuncu geç kalınca yapımcı menajerini arar. Bir erkek oyuncunun tek bir başarılı işi onu efsane yapabilir. Aynı sonuç için bir kadın oyuncunun beş iş yapması gerekir. Yakın zamanda olan bir şeyi anlatayım. Çağatay (Ulusoy) benim kardeşim gibidir. En son ‘United Talent Agency’ye kabul edildik. Kocaman bir haber çıktı, “Çağatay Ulusoy UTA’e kabul edildi” diye. Yanında küçücük bir kutucukta benim fotoğrafım, “Hazal Kaya da...” yazıyor. Uluslararası başarı elde etmişiz ama erkeğin yaptığı sayılıyor, benimki sayılmıyor.

Peki erkek oyuncular kadın oyunculardan daha mı çok kazanıyor?

Evet, bu Türkiye’de de dünyada da böyle. Ama benim partnerlerim benden çok kazanmıyor. Yıllar içinde çok çalıştım, işlerim de iyi gitti ve söke söke o eşitliği aldım. Söylemezsem olmaz, elbette ki patronum da (Fatih Aksoy) sağ olsun bu konuda çok adaletliydi.

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz...​

Partnerleri Hazal'dan çok almıyormuş, olması gereken..

Oyunculuğunun hayranı değilim ama duruşunu ve hayata bakışını çok beğeniyorum güzel konuşmuş. :bhr:

Son dizisi kötüydü ama hakkini vermisti yine, en kisa sürede ekranlara döner umarim. :D

Sen ve Medyapım dizisi beğenmemek. 😱 Ben şok. :A
Ilk 14 bölümünü izlemistim aslinda ama dizi sitcom dizisi gibiydi belirli bir konusu yoktu her hafta farkli ve klise konular islenince izlemeyi biraktim. :A

Seyma karateri efsaneydi ama, evden disari atamayan kadin. :A

• Güldürdün
Reactions: Aserat

Forum İstatistikleri

Konular
172,175
Üyeler
8,467
Son Üye
Spito1961