Hangi mezheptensiniz?

Şafii

• Hanbeli

Oy: 0 0.0%
  • Maliki

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    8

Hafız

Aktif Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
342
Puanı
205
Ben Şafii'yim :)
Cevaplarınızı bekliyorum...

Yıl Olmuş 2014 hala din, ırk, mezhep ayrımı yapanlar var. bi bitmediniz be kardeşim.

Hani Müslüman, Hristiyan Budist ayrımı tabi saygı duyulmak şartıyla.:D
Kimsenin dinini yargılamak bize düşmez.Allah sonuçta hindu'lara da akıl beyin vermiş.

Burda ayrımcılığa kaçan bi durum yok. Herkesin kökten gelen bazı mezhepsel alışkanlıkları, davranışları olabilir. :) bunda bi şey yok.

Benim mezhepim hanefi. :)
Müslüman ülkelerde bu ayrım çok tehlikeli,yanı başımızda yıllardır mezhepsel savaşlar yaşanıyor.
Ülkemizde farklı mezhepten olanı işe almıyorlar.say say bitmez
Bu konularda tartışmayı doğru bulmuyorum.

Kimsenin dinini yargılamak bize düşmez.Allah sonuçta hindu'lara da akıl beyin vermiş.

Müslüman ülkelerde bu ayrım çok tehlikeli,yanı başımızda yıllardır mezhepsel savaşlar yaşanıyor.
Durum alevi - sunni aşamasında değilki.. Beni şafi arkadaşım da var, köpeğe dokunamıyor vs vs.. Ama bu aramızda bi sorun teşkil etmiyor. Açıkçası hanefi/ şafii yada bi başka karşılaştırma kavgasına ben nerdeyse hiç rastlamadım..

Tamam o kısımda netiz ama şu ayrım olmamalı kısmını yanlış anladık.Din olmasın gibi anlaşılıyor.

Acik yazmam gerekirse hic bir fikrim yok ve arastirmadim. Büyüklerimden neyi nasil ögrendiysem öyle devam ederim. Arkasini aramadim.

hanefi'yim

bu konuda @sokak sanati na katılıyorum müslümanla hristiyanın bi ayrımı tabi ki olacak
mezheplerin ise arımla mayrımla alakası yok mezhepler dini güzelliğin simgesidir sonuçta hepimiz müslümanız

aga hanefi şafi kavgası nerde görülmüş ya yapma Allah aşkına :D benim şafi hanefi arkadaşlarım çok yazın çalıştığım yerde de şafiler çoktu yan yana namaz kılıyoduk ne var yani ufak tefek şeyler farklı onlar köpeğe dokunmaz kadınlar abdestliyken erkeğe dokunmaz falan :d

hanefi'yim

bu konuda @sokak sanati na katılıyorum müslümanla hristiyanın bi ayrımı tabi ki olacak
mezheplerin ise arımla mayrımla alakası yok mezhepler dini güzelliğin simgesidir sonuçta hepimiz müslümanız

aga hanefi şafi kavgası nerde görülmüş ya yapma Allah aşkına :D benim şafi hanefi arkadaşlarım çok yazın çalıştığım yerde de şafiler çoktu yan yana namaz kılıyoduk ne var yani ufak tefek şeyler farklı onlar köpeğe dokunmaz kadınlar abdestliyken erkeğe dokunmaz falan :D

Hz:İsa Allah'ın Peygamberi değilmi ne ayrımından bahsediyorsunuz siz.

Hz:İsa Allah'ın Peygamberi değilmi ne ayrımından bahsediyorsunuz siz.
Hak din İslam'dır. İslam geldikten sonra diğer tüm dinler geçerliliğini kaybetmiştir.Müslüman olmayan Kelime-i Şahadet getirmeyen hiç kimse cennete giremez.
Hz.İsa tabiki Allah'ın peygamberi ama hristiyanlar efendimiz Hz.Muhammed(s.a.v.) i kabul etmiyolar..
Efendimiz hadis-i şerifinde ne buyurmuş onlarla dostluk kurmayın onlara benzemeyin onlar gibi giyinmeyin..

Sen burada cennetten arsamı satıyorsun?Kimin cennete girip girmeyeceğini nerden biliyorsun.
Kur'an-ı Kerim de ayettir bu adam doğru söylüyo aga niye kızıyon :D islam dini geldikten sonra müslüman olmayan hiç kimse cennete giremeyecek