Hangi kanalın nasıl bir kimliği var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Milliyet yazarı Sina Koloğlu kanalların kimliklerini bakın nasıl anlattı… KANALLARIN KiMLiKLERi: AJiT PROP DiZiLERDEN PAVYON EĞLENCESiNE

'Dizi ATV'de izlenir' güzel bir slogan. İlk onlar kapmış. Sanırım böyle bir sloganla akıllarda yer etmek, tüm kanalların en büyük arzusuydu. Tabii ki bütün diziler bu kanalda izlenmiyor. Ama genede izleyiciyi baştan uyarmış oluyor. Peki hangi kanal nasıl bir profil çiziyor? Bu öyle ciddi bir araştırma değil. Sadece yılların birikimi sonucu elde edilmiş küçük ayrıntılar.

Flash TV çoğunuzun gözünden kaçar. Ama eğlence konusunda bir 'kült'tür. Hiç bir kanalın yapmaya cesaret etmediği programları var. Pavyon havasında denebilir. 'Evlere Şenlik' örneğin. Bunu eleştiri olarak değil, bir saptama olarak sunuyorum.

'Ajit-propaganda dizilerin' kanalı Samanyolu Televizyon'dur. Bir de 'zalimle mazlumun mücadelesi' dizilerinin de kanalı. 'Kollama', 'Şubat Soğuğu', 'Tek Türkiye', 'Şefkat Tepe', 'Güz Gülleri' bunlara örnek.

Beyaz TV 'sert tartışmaların kanalı'. 'Dinamit' en çarpıcı örneği. Kavgasız tartışma yok kanalda. 'Yüksek Gerilim' ve '4 Kadın 1 Erkek'te de 'YouTube'luk kavgalar yer almıştı.

Kanaltürk; 'Telegol' kanalıydı. Bakalım bu sene bu özelliğini devam ettirecek mi?

TV8'i televizyonumuza 'komedi programları' kazandıran kanal olarak görüyorum. İyi filmler oynatır. '19.50 film kuşağı'nı izleyiciye kabul ettirdi. Bu sene 'Okan Bayülgen' kanalı olacak gibi görünüyor.

CNBC-E, üst düzey yöneticilerin, karşısına geçip yabancı dizi izleyerek yorgunluk attıkları yer. Yerli dizileri 'cahil' bulanlara alternatif. Keza E2 kanalı da Amerikan menşeili 'talk show' ve dizilere bolca yer veriyor. Bu onların özelliği. Ancak alt yazıları kaldırmaları bu özelliklerinden çok şey kaybettirdi, onu da söyleyeyim.

Çok izlenen ya da onun çabasındaki kanallardan bahsetmedim. Yaptıkları işlerle kanalın kimliğini ortaya koyan, daha dar kapsamlı kanallardan örnekler vermeye çalıştım.

Sina Koloğlu / Milliyet Cadde
<SCRIPT type=text/javascript src="http://www.medyamuhabiri.com/wp-content/plugins/top-10/top-10-addcount.js.php?top_ten_id=18822"></SCRIPT>

Moderatörün son düzenlenenleri: