Hangi Ana Haber Bültenleri Çok Izleniyor?

Yakamoz-Asi

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
36,257
Puanı
1,061
Bugün farklı bir araştırma yaptım. Hafta içinde yayınlanan Ana Haber Bültenleri arasında en çok izlenenler hangisi merak ettim. Işte sonuçlar..

Araştırma kapsamına aldığım 9 kanal ve 10 tane yayın var. Listemizde bu yayınların en çok reyting aldığı gün ve oranlarını görmekteyiz. Kanal D’nin „Koca Kafalar Baba Haber Bülteni“‘ni araştırma kapsamına aldım.

Buna göre Kanal D, Atv, Fox ve Star Tv’nin en iyi oranları Pazartesi gününe ait oldu. Sonraki günlerde reyting oranlarının düşmesi ise araştırmamı yaparken dikkat çeken bir nokta oldu. Anlaşılan o ki yaz rüzgarı haber bültenlerinide etkilemiş.

Kanal D her ne kadar 4 reytingi geçsede bir daha o orana uzak kalmış. Nazlı Tolga’nın en iyi AB reytingi 2.54 olsada, diğer günler 2 reytingi zor görmüş. Anlaşılan o ki, Koca Kafalar Baba Haber Bülteni daha iyi gitmiş gibi.

Show TV’de haberleri sunan Ali Kırca ise TOTAL’de en çok Çarşamba günü izlenirken, AB’de Salı günü en iyi oranlarını almış.

Koca Kafalar Baba Haber Bülteni ise Salı günü iyi gitmiş.
TRT 1, Samanyolu, Kanal 7 ve Kanaltürk Ana Haberleri arasında ise TOTAL’de en iyi Samanyolu giderken, AB’de TRT 1 önde gitmiş. Burada belirtmek gerekir ki Samanyolu Pazartesi’nden sonra o 1 Reyting’e çok uzak kalmış, ama TRT istikrarını korumuş. AB’de bazı kanalların haber bülteni ilk yüz program arasına girmediği günlerde mevcut.

[TABLE="width: 750"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 2"]TOTAL
[/TD]
[TD][/TD]
[TD="colspan: 2"]AB
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PROGRAM
[/TD]
[TD]GÜN
[/TD]
[TD]KANAL
[/TD]
[TD]REYTING
[/TD]
[TD]SHARE
[/TD]
[TD]GÜN
[/TD]
[TD]REYTING
[/TD]
[TD]SHARE
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KANAL D HABER
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]KANAL D
[/TD]
[TD]4,04
[/TD]
[TD]12,64
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]4,55
[/TD]
[TD]15,83
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ATV ANA HABER
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]ATV
[/TD]
[TD]3,34
[/TD]
[TD]10,45
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]3,39
[/TD]
[TD]11,80
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]NAZLI TOLGA ILE FOX ANA HABER
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]FOX TV
[/TD]
[TD]3,12
[/TD]
[TD]11,04
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]2,54
[/TD]
[TD]10,26
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KOCA KAFALAR BABA HABER BULTENI
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]KANAL D
[/TD]
[TD]2,89
[/TD]
[TD]10,84
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]2,95
[/TD]
[TD]12,60
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]STAR ANA HABER
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]STAR TV
[/TD]
[TD]2,78
[/TD]
[TD]9,71
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]3,26
[/TD]
[TD]12,83
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ALI KIRCA ILE ANA HABER
[/TD]
[TD]CARSAMBA
[/TD]
[TD]SHOW TV
[/TD]
[TD]2,25
[/TD]
[TD]8,24
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]2,09
[/TD]
[TD]8,21
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]SAMANYOLU ANA HABER
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]SAMANYOLU TV
[/TD]
[TD]1,00
[/TD]
[TD]3,96
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]0,43
[/TD]
[TD]2,23
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TRT 1 ANA HABER
[/TD]
[TD]PAZARTESI
[/TD]
[TD]TRT 1
[/TD]
[TD]0,93
[/TD]
[TD]3,24
[/TD]
[TD]CARSAMBA
[/TD]
[TD]0,96
[/TD]
[TD]4,18
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KANAL 7 ANA HABER BULTENI
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]KANAL 7
[/TD]
[TD]0,81
[/TD]
[TD]3,31
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]0,63
[/TD]
[TD]3,15
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KANALTÜRK ANA HABER
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]KANALTÜRK
[/TD]
[TD]0,64
[/TD]
[TD]2,60
[/TD]
[TD]SALI
[/TD]
[TD]0,38
[/TD]
[TD]1,92
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Genel olarak en çok izlenen haber bülteni yine Kanal D.

Mehmet Ali Birand`ın vefatından sonra oranlar çok az düştü. Ben düşüşü çok daha fazla beklerdim.

- - - Ekleme - - -

Eline Sağlık. :)

Öncelikle eline sağlık Ömer. :)

Bu Mehmet Ali Birand'ı övenler ya da sevenler neden seviyor anlamadım ama bunun polemiğine girmek istemiyorum. Siyasete giren mevzular bunlar. Arkasında ne örgütler var o adamın. Ülkeyi bölmek için çabalayan biriydi. Her er neyse o adamın ölmesine bir Türk milletinin hiç üzülmemesi gerekiyor hatta sevinmesi gerekiyor. Konuya dönmek gerekirse;

Bu listeye bakınca ben Ali Kırca'nın hak ettiği reytingleri alamadığını düşünüyorum. Kariyerinde çok başarılı biri ve çok farklı bir tarzıyla ekrana getiriyor ana haberi. Onun dışında Atv haberinde ben daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum. Cem Öğretir'de işini çok iyi yapıyor. :)

Ömer çok iyi bir çalışma olmuş bende kendi çalışmamı 1 saate yayınlayacağım.

Genel olarak en çok izlenen haber bülteni yine Kanal D.

Mehmet Ali Birand`ın vefatından sonra oranlar çok az düştü. Ben düşüşü çok daha fazla beklerdim.

- - - Ekleme - - -

Eline Sağlık. :)
Kanal D'nin gecen hafta izlenme ortalamasi 3-3.5 arasi falandir herhalde. Bu 4 reyting gercekten istisna olmus. Insallah Ali Kirca gelir ve Ali Kirca'da hak ettigi oranlari alir.
Tesekkürler :)
Öncelikle eline sağlık Ömer. :)

Bu Mehmet Ali Birand'ı övenler ya da sevenler neden seviyor anlamadım ama bunun polemiğine girmek istemiyorum. Siyasete giren mevzular bunlar. Arkasında ne örgütler var o adamın. Ülkeyi bölmek için çabalayan biriydi. Her er neyse o adamın ölmesine bir Türk milletinin hiç üzülmemesi gerekiyor hatta sevinmesi gerekiyor. Konuya dönmek gerekirse;

Bu listeye bakınca ben Ali Kırca'nın hak ettiği reytingleri alamadığını düşünüyorum. Kariyerinde çok başarılı biri ve çok farklı bir tarzıyla ekrana getiriyor ana haberi. Onun dışında Atv haberinde ben daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum. Cem Öğretir'de işini çok iyi yapıyor. :)
Birinci konuda yorum yapmayacagim. Rahmetli birinin arkasindan konusmak Dogru olmaz. Ali Kirca konusunda hak veriyorum, cok daha fazla reytingi hak ediyor. Umarim Kanal D'ye gecer.
Ömer çok iyi bir çalışma olmuş bende kendi çalışmamı 1 saate yayınlayacağım.
Tesekkürler.. bekliyoruz :)

Birinci konuda yorum yapmayacagim. Rahmetli birinin arkasindan konusmak Dogru olmaz. Ali Kirca konusunda hak veriyorum, cok daha fazla reytingi hak ediyor. Umarim Kanal D'ye gecer.
Ali Kırca Show TV ile bütünleşti bence. Yerinde kalmalı ama Kanal D'de bence iyi bir spiker istiyorsa bunu başka bir kanaldan transfer etmek yerine boşta kalan Uğur Dündar'ı almalı. O adamda haber bültenlerine çok farklı bir dünya kazandırmıştı. Ayrıca reytinglerede her zaman damga vurmuştur. Haa Ali Kırca illa Kanal D'ye geçmek istiyorsa geçsin ama onun yerinide Show TV'de Uğur Dündar alacaksa tabii. :)

Ali Kırca Show TV ile bütünleşti bence. Yerinde kalmalı ama Kanal D'de bence iyi bir spiker istiyorsa bunu başka bir kanaldan transfer etmek yerine boşta kalan Uğur Dündar'ı almalı. O adamda haber bültenlerine çok farklı bir dünya kazandırmıştı. Ayrıca reytinglerede her zaman damga vurmuştur. Haa Ali Kırca illa Kanal D'ye geçmek istiyorsa geçsin ama onun yerinide Show TV'de Uğur Dündar alacaksa tabii. :)
Ugur Dündar benim icin en degerli anchorman'dir. Onun ekranlara dönmesini bekliyorum bende. Kanal D olabilir tabi ama Ali Kirca Show TV'de uzun süre kalmaz artik gibime geliyor.

Kanalin durumu tatmin edici degil. Ayrica maaslar ödenmiyor Düzgün. Ali Kirca bir raddeye Kadar böyle devam eder ama fikrimce uzun sürmez.

Bence Ali Kırca gitse giderdi şimdiye kadar. Para konusunda bir sorun çıksa halen duruyor olmazdı kanalda. Demekki ödeniyor ki duruyor kanalda. Onun dışında bence Kanal D birini alacaksa bu Uğur Dündar olur, olmalıda. :)

Eline sağlık, hafta başında daha çok haber izlendiğini görüyoruz. :)

Bir de Koca Kafalar'ı araştırma kapsamına almasan daha iyi olur. :)

Ellerine sağlık.
Biz ailecek Mehmet Ali Birand'ı izlerdik. Olayın perde arkası bana göre önemli değil Birand en iyi haber sunucusudur bana göre. Şuan da en başarılı Nazlı Tolga bence :)