Hamachi İle Online FM 2011 Turnuvası ?

BesaleT

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,415
Reaksiyon puanı
5,673
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
Şu an için Katılanlar : BesaleT
OzaN
OsmanAslan



Öncelikle malzemelerden başlayalım, FM 2011'i online oynamak istiyoruz, bunun için gerekenler :

- Hamachi programı
- FM 2011


* Malzemeleri temin ettikten sonra, FM 2011'i online oynamak için yapmamız gerekenlerden ilki, sanal ağ yoluyla arkadaşımıza bağlanmaktır. Bunun için Hamachi programını kullanıyoruz. Hamachi'nizi indirin ve açın. İşte başlıyoruz...

* Programı açtıktan sonra aşağıda da gördüğümüz gibi kırmızıyla işaretlenen yerden Hamachi'yi aktif hale getiriyoruz. Daha sonra size kullanıcı adınızı soracaktır, buraya forumdaki nickinizi girmeniz önerilir.
Kullanıcı adı, hamachi listenizde ip adresinin yanında görünecektir.






* Oyunu kuracak olan kişi, resimde ok işaretiyle gösterilen yerden "Create a New Network" (Yeni ağ oluştur) seçeneğine tıklayıp, ağ adını ve şifresini kendisine göre girip, arkadaşına ağ adını ve şifresini yolluyor, arkadaşımız da yine ok işaretiyle gösterilen yerden "Join an existing network" (Başka bir ağa bağlan) seçeneğine tıklıyor ve oyunu kuran kişinin verdiği ağ adı ve şifresini giriyor ve bağlantı sağlanıyor.


* Oyunun dışındaki işlerimiz bittiğine göre, oyunun içindeki işlerimize geçelim.
(Hamachi'yi kapatmıyoruz.)

*
Online oynayacak oyunculardan oyunu kuracak olan kişi, öncelikle oyuna girerek Seçenekler (Options) - Ayarlar (Preferences) - Ağ Bağlantıları (Network)'tan Server Olarak Çalış (Run As Server) kutucuğuna işaret koyacaktır.

* Online oynayacak oyunculardan oyunu kuracak olan kişi, her iki kişinin takımlarının bulunduğu liglerle birlikte, Rusya ligini de seçmelidir. Seçtiği gibi, aşağıda yer alan başlangıç tarihini de Rusya 2009'u seçmelidir. Rusya ligini başlangıç tarihi olarak seçmemizin sebebi, hem fikstürde boşluk olması hem de oyuncularınızın kondisyonunun en üst düzeyde olmasıdır.

Örneğin, arkadaşımızın takımı Beşiktaş, bizim takımımız Sparta Prag. Beşiktaş'ı kontrol altına almak için Türkiye ligini, Sparta Prag'ı kontrol altına almak için de Çek ligini seçiyoruz ve yukarıda belirttiğimiz sebeplerden dolayı Rusya ligini de seçiyor ve başlangıç tarihimizi Rusya 2009 yapıyoruz.


* Oyunu kurması gereken kişi yukarıda belirttiğimiz şeylere dikkat ederek oyunu kuruyor, takımını alıyor. Diğer arkadaşımız oyun ana menüsünden Network (Ağ)'a tıklayıp oradaki listeden arkadaşını bulacak ve oyuna girecektir.

* Eğer oyuna girecek kişi Network'tan oyunu kuracak kişinin oyununa ulaşamamışsa, Hamachi'ye geri dönerek, oradan arkadaşının IP adresini kopyalıyor. Daha sonra oyuna geri dönüyor, yine Ağ Bağlantıları (Network) menüsünde sağ altta bulunan Join Other Server (Diğer Sunucuya Katıl) kısmına tıklayarak az önce kopyaladığı IP adresini buraya yapıştırıyor.

Oyunumuz hazır, iyi oyunlar..

Dikkat edilmesi gereken noktalar :







- RAM'i yüksek olanın oyunu kurması önerilir.
- Oyun sürümleriniz aynı olmazsa birbirinizin oyununa bağlanamazsınız.
- Oyunu kuracak kişi Run as Server'i işaretlemeyi unutmamalı.


Arkadaşlar İstek olursa FM turnuvası yapalım Aynı Ligde olmaya gerek yok herkes istediği takım olabilir.
Arkadaşlar Bu da FM 2011 İndirme Linki...
https://fav10.net/f14/fm-2011-full-indir-******-football-manager-2011-a-60474/
 
Son düzenleme: