ATV Hakim - Dizi Yorumları

fav10.net

fav10.net
Konu Sahibi
Katılım
2 Ekim 2019
Mesajlar
300
Reaksiyon puanı
271
Puanı
84
Yaş
17
Konum
https://fav10.net/forum/
Web Sitesi
fav10.net
hakim-afis-750x375-c.jpg


ATV'nin iddialı dizisi Hakim bu akşam yayın hayatına başlıyor.

Yapımcılığını Limon Film'in, yönetmenliğini Süleyman Mert Özdemir'in, senaristliğini Yılmaz Şahin ve Çağla Kızılelma'nın üstlendiği, 'Your Honor' adlı ABD dizisinden uyarlanan yapımın kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Ebru Özkan, Yurdaer Okur, Uğur Yücel, Fatih Berk Şahin, Hasibe Eren, Eslem Akar, Seda Akman, Burcu Kara, Hakan Yufkacıgil ve Gülsen Tuncer yer alıyor.

Oğlunun işlediği cinayetin ardından onu savunmak için mesleğini tehlikeye atma noktasına gelen bir hakimin hikayesini konu alacak dizi ile ilgili tüm yorum ve paylaşımlarınızı buradan yapabilirsiniz.

Hakim, yeni bölümleriyle her Pazartesi 20.00'de ATV'de!
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Kadrosuna rağmen fragmanları merakımı uyandırmamıştı ama hazır boşken bakayım dedim ve maalesef yanılmadım. İlk bölüm iyi kadro toplamanın her zaman iyi dizi oluşturmayacağının sonuçlarından sadece biri olmuş. Sıkıcı, ruhsuz, soğuk ve fazla steril bir dünyası var. Karakterlerle bağ kurmak imkansız ve hal böyle olunca dizi zaten 1-0 geride başlıyor. Ayrıca bahar gelmişken böyle karanlık bir işin başlaması da yanlış zamanlama gibi geliyor zira eylül veya ocak dönemine daha uygun. Oyunculuklar (beklendiği gibi) gayet iyiydi ama senaryo bu kadar mesafeli olunca onlarla da pek bağ kuramadım. Yine de Hasibe Eren'i komedi dışı bir karakterle (Makbule, Gülistan, Pelin ve Şennur'un yeri ayrı) görmek oldukça ilgi çekiciydi ki üstüne düşüp biraz mizah da katarlarsa izlemesi daha keyifli olabilir. Hatta aklı olan onu bu diziden alıp ayrı proje yapar diyeyim ama nerede o ticari zeka. :A

Başlamadan önce bu dizi ATV'de ne alaka demiştim ama yüz tane suç işlediği bilinmesine rağmen elini kolunu sallayarak dışarıda gezen mafya babası ve yakınını korumak için adaleti yanıltmayı göze alan savcı baba karakterleriyle tam da oraya uygun bir hikaye aslında. :A Fakat diziyle ilgili genel düşüncem un var, helva var ama pasta tam pişmemiş şeklinde. Yine de kadroya yazık olmamasını ve ileride daha iyi, akıcı ve zımba gibi bölümler gelmesini isterim zira uyarlamayı yanlış anlayıp işi copy-paste haline getiren Yalancı vakasını tekrar yaşamak istemeyiz. Limon Film Avlu dolayısıyla uyarlamalara az çok alışkın ama yine de pek güven veren bir firma değil maalesef. Dua edelim ki bu diziden ödeme krizi haberleri gelmesin.

Bu arada ölen çocuk Ulan İstanbul'da Hayati'nin oğlunu oynayan çocukmuş ki görünce aradan geçen yıllara hayıflanasım geldi. Yani dizi hala aklımda ama dile kolay üstünden 7-8 sene geçmiş resmen zamanın zalimliği tekrar tekrar suratıma çarptı. :( Bölümle ilgili en iyi şey Bu Son Olsun'la bitmesi oldu bu arada. :bhr:

 

baron

Favori Üye
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
4,908
Reaksiyon puanı
4,432
Puanı
409
Böyle thriller tarzı dizileri hep sevdim bu yüzden hiç düşünmeden ilk bölüme şans verdim ve iyi ki vermişim.

Hakim dizisi çok iyi başladı ilk sahneden son sahneye kadar hiç sıkılmadan izledim,oyuncular diziyi daha üst bir seviyede götürüyor onların sahneleri ayrı güzeldi ama Fatih Berk Şahin de hakkını verdi resmen o anları bize yaşattı.
Yurdaer Okur zaten bu rollerin adamı iyi ki Alparslan'dan çıktı orada karakteri daha sönük kalıyordu burada ise daha çok ön planda ve oyunculuğu ile insanı ekrana kilitliyor.

Yönetmene de ayrı bir parantez açmak istiyorum bu konuda Yargı yönetmeninden çok daha başarılı buluyorum o soğuk havayı çok iyi verdi tam bir "thriller" havası, insan izlerken bir aile dizisi izlemediğini anlıyor.

Umarım bozmadan böyle devam ederler ve ikinci bir Maraşlı vakası yaşanmaz.
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
2,857
Puanı
360
Yaş
24
Kesinlikle ben de bayıldım diziye. Reytingleri de güzel gelmiş.