Haftanın en çok reklam alan dizileri

xBUGRAx

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Yerli dizi sektörü, reyting soruşturmasının yarattığı belirsizliği yavaş yavaş aşmaya başladı. Geçen hafta reklam verenler yerli dizilere yaptığı reklam paylarını artırarak bir hayli şaşırttı.

Peki, yaşanan bu dönüşüm bu hafta yerli dizilerin reklam karnesini nasıl etkiledi? Reklam verenler hangi yerli dizilere reklam yatırımı yapmayı tercih etti? İşte bu haftanın yerli diziler karnesi…
Bir zamanlar dünyada Güney Amerika kökenli pembe diziler furyası yaşanırken bugün bu durum Türkiye'nin lehine değişti. Ancak bir anda patlak veren reyting krizi bu büyük sektörü de derinden etkiledi. Yerli dizilerin reklam alma oranları günden güne azalırken geçen hafta çok ilginç bir gelişme yaşandı ve reklam verenler yerli dizilere verdiği reklam adetlerini artırdı. Ama bunu yaparken dizilerin tekrarlarını ya da yayından kaldırılmış dizilerin tekrarlarını tercih ettiler. Bu hafta da reklam verenler bu tutumu sürdürdüler ve tercihlerinde değişiklik yapmadılar.

MTM'nin Medyaloji.net okurları için yaptığı araştırma sonuçlarına göre, listede bu hafta zirvedekiler yerlerini kimseye kaptırmadılar.'Akasya Durağı' geçen hafta olduğu gibi bu hafta da ilk sırada yer alırken, reklam adedi geçen haftaya göre artış göstererek 728'e yükseldi. Akasya Durağı'nı, yine 'Unutma Beni' takip etti. Tekrarlarıyla birlikte 10 bölüm yayınlanan Unutma Beni adlı dizi, toplamda 614 reklam spotuyla ikinci sırada kalmayı başardı.
Aynı araştırmaya göre, 'Yahşi Cazibe' de üst sıralarda kalmayı sürdüren dizilerden oldu. Dizi, toplamda 401 reklam spotuyla üçüncü sırada yer aldı. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 'Arka Sokaklar' 4. sırada kalırken 388 reklam spotunu izleyicisiyle buluşturdu. Tekrar bölümleriyle yayınlanan 'Kadın İsterse' adlı dizi de 343 adet reklam spotu yayınlayarak listede 5. sıraya yerleşti. Adsız.jpg
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    89.1 KB · Hit: 311