Hadise Kral Pop TV Röportajı

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,306
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Hadise, Kral Pop TV'nin sorularının yanıtladı. Yaptığımız özel röportajda Hadise birbirinden özel açıklamalarda bulundu. Müzik dünyasında her şeyden önce saygı ve sevginin önde geldiğini söyleyen başarılı sanatçı "hesabında milyonların olsun ama insanların size saygısı yoksa o sahne performansının hiçbir değeri olmaz. Benim için önemli olan insanların bana saygısı. Benim sanatıma saygı duyan insanlar bence çoğaldı. Kendimi sahne performansımla bir yere taşıdım. Bunu çok ta çalışarak yapıyorum ve insanlar bunu görüyor. Sevgi saygı ve sıcaklık bence oradan geliyor." dedi. Hadise'nin bu çarpıcı röportajı Kral Pop TV'den izleyebilirsiniz.

Çalışmak istiyorum. Üç dört günüm boş olunca çok üzülüyorum.
- Hadise bu aralar neler yapıyor?
* Görüşmeyeli çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Yoğun olmak çok güzel. Üç dört günüm boş olunca çok üzülüyorum. İş olsun istiyorum, çalışmak istiyorum. Hayatımda herşey çok güzel... Bu aralar yoğun bir konser maratonu içerisindeyiz. Geçenlerde Paris'e konsere gittik, iki gün önce Uludağ'da çok güzel bir konser verdik. Yakında Makedonya ve Amsterdam var. Yurtiçi konserlerime her gün bir yenisi ekleniyor. Sevenlerim beni internet sitemden takip edebilir.
Yarışmacılarımı kendilerini geliştirsinler diye eleştiriyorum.
- Yarışmadan sonra prodüktörlük düşünüyor musunuz?
*Yarışmanın formatından dolayı yarışmacıların bir sözleşmesi var. Bir plak şirketiyle... Elimden geldiği kadar inandığım isimlere yardımcı olmayı istiyorum. Ben kendime vakit ayıramıyorum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı hayatımı bir türlü düzene sokamıyorum. İnandığım bir kaç isim var. Ben yarışmacılarıma hep şunu söyledim. Yola devam etmek istiyorsanız benim tavsiyelerime dikkat etmeniz gerekiyor. Ben yarışmacılarımı çok eleştiriyorum. Bir performansı beğenmeyince, ben çok iyi demiyorum, diyemiyorum. Ben gerçekleri konuşmak istiyorum. Gerçekleri konuştuktan sonra kendilerini geliştirebilirler. Ama çok isterim ileride benim sanatçılarımı bende bir şekilde Türkiye'ye Avrupa'ya tanıtmak isterim. Ama bu çok inandığım, star ışığı gördüğüm insanla olur çünkü boşu boşuna insanların zamanını çalmak istemem. Müzik dünyası hakikaten kolay bir dünya değil. Herkes stüdyoya girip şarkı yapabilir. Ama kim tutuyor. Kim işini uzun yıllar devam ettiriyor. Bunun faktörleri çok büyük. Herşey önemli.
Hadise'den, İngilizce single ve yeni klip geliyor!
- Daha önce yaptığımız röportajlarda yeni albümden sürekli bahsettik. Yakında İngilizce bir albüm ile dinleyicinizin karşısına çıkacaksınız. Stüdyo çalışmaları ne aşamada?
* Doğru, İngilizce şarkılara çalışıyoruz. Türkçe demolar geliyor. Yazdan önce bir single çalışması yapmak istiyorum. "Aşk Kaç Beden Giyer" albümünün ömrü bence uzun. Dinleyicilerime bir yenilik vermek istiyorum ama bu albümü unutmayacağım anlamına gelmiyor. "Aşk Kaç Beden Giyer" albümüne mutlaka yeni klipler gelecek. Albümde üç parçaya klip çekeceğim. Yeni bir single çalışması olsada "Aşk Kaç Beden Giyer" albümüne klip gelecek. Albüm çıkaralı sekiz ay olmuş, oradaki "Yetenek" isimli şarkı ona bile klip çekebilirim. Yapacağım.
Biz sizin "Melek" isimli şarkıya klip çekeceğinizi biliyorduk. Nasıl oldu fikir değiştirdiniz?
* Ben burcumdan dolayı değiştirdim. Doğru o parçaya klip çekecektim. Kafam karışık. Melek'e de klip gelecek. Hızlı bir parçaya da klip gelecek. Kendimi böyle dans konusunda biraz daha farklı gösterebileceğim bir klip olabilir.
Ben ileride kliplerimi izlediğimde "nasıl klip yapmışım!" demek istemiyorum...
- Hayranlarınıza sürpriz yaparak iki şarkıya birden aynı zamanda klip gelebilir mi?
* İki klip çekmek hakikaten çok zor. İkincisi, ben bir tane çok kaliteli klip yapıp ikincisine üvey evlat muamelesi yapmak istemiyorum. Yapmak istediklerimi çok doğru yapmak istiyorum ve klip benim için çok zor iş. Çok vakit harcıyorum. Bütün enerjimi harcıyorum. Aslında klip çekmek çok kolay. Dört dekor ayarlayabilirsin, dört kostüm dört defa şarkıyı okursun bir günde klibi hazırlayabilirsin. Bunu da yapabilirim. Bunu böyle yapabileceksem her hafta klip çekebilirim. Kliplerimde ben bir şeyler anlatmak istiyorum. Ben ileride kliplerimi izlediğimde "nasıl klip yapmışım!" demek istemiyorum. Bir klip için o kadar çok düşünce ve o kadar çok zaman harcıyoruz ki, anlatamam.
- Klip duygusal bir parçaya değil de hareketli bir parçaya geliyor?
* Evet... ismini söylemeyeyim sürpriz olsun
Sahneye annemin verdiği nazar boncuğuyla çıkıyorum...
- Sahneye çıkmadan önce bir uğurunuz var mı?
Evet var, burada ilk kez size söylüyorum. Annemin bana hediye ettiği bir nazar boncuğu var. Sahneye çıkmadan önce onu hep takıyorum. Hatta bir keresinde kayboldu. Sahneden sonra fark ettim. Konser bitti kulisteydim. Havaalanına gidecektik. Elbisemi çıkarınca nazar boncuğumun olmadığını gördüm. Çok üzüldüm. Kulisten çıkarken daha bir kaç adım atamadan merdivenlerden düştüm. Dizimin üzerine düştüm ve sonrasında epey bir zor yürüdüm. Tabii kaybedince soluğu annemin yanında aldım ve tekrar nazar boncuğumu aldım. Nazara çok inanırım.
Konser günü çok sakin olurum ve sahne öncesinde bir saat koşarım...
- Konser tekliflerini nasıl ve neye göre değerlendiriyorsunuz. Konserinizde teklifin gelme aşamasından sonrasına kadar Hadise nelere dikkat ediyor?
* İlk önce mekan uygun mu sorusunun cevabını arıyoruz. Çünkü danscılarımız var. Orkestra ile çıkmak isterim yüzde doksan öyle teklifleri değerlendiriyorum. Bazı yerlerde DJ'ler ile çıkmayı seviyorum. Daha farklı bir müzik yapıyoruz yine canlı söylüyorum. Orkestra olmuyor dansçılar oluyor. Teklifler gelince ekibimiz bunları değerlendiriyor. Ben onlara yüzde yüz güveniyorum bugüne kadar bir konserden sonra "neden ben buraya çıktım" demedim. Çok doğru şekilde etrafımda bir ekip var. Konser gelinceye kadar kıyafet şeçimi kalıyor geride. Mekana göre, sahnenin durumuna göre elbise seçiyorum. Bu zaman zaman elbise, şort, pantolan olarak değişiyor. Konser günü ben çok sakin oluyorum. Çok fazla yemek yemem ve mutlaka bir saat koşarım. Geçenlerde Paris'te konserimi yapmadan önce bir saat koştum. Bu bana enerji veriyor. O arada şarkılarımı tekrar kulaklığımdan dinliyorum. Mesela canlı performanslarımı biz kayıt ediyoruz. Bunu ben ayda bir dinliyorum. Hiç hata yapmamak için kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Küçük detaylar, ama hiç paylaşmadığım şeyler.
Sevgililer gününde çalışmak beni hiç rahatsız etmiyor...
- Sevgiller Günü'nde sahnedeydiniz. Hiç böyle özel günlerde çalışmasaydım dediğiniz oldu mu?
* Özel günlerde yılbaşında, Sevgililer Günü'nde "yok çalışmak istemiyorum" demek istemem. Benim için iştir. Benim işim parantez içinde söylüyorum normal bir iş değil. Tarihlerimizi kendimiz seçemiyoruz. Seyirci nasıl isterse öyle davranıyoruz. Sevgililer Günü'nde çalışmak beni hiç rahatsız etmiyor.
- Yaz için çıkaracağınız single ile sahnenizde bir değişiklik olacak mı?
* Ben sahnemi yenilemeyi seviyorum. Danslarla müzik anlamında, mesela bildiğimiz bir parçanın tam ortasında estrümantal bir parça koyup, üzerine bir dans figürü kareografisi koymak isterim. Bunlar vakit alacak şeyler olduğu için biraz daha zaman var diye düşünüyorum. Bunların üzerinde çalışmak istiyorum. Böyle yenilikler eklemek istiyorum.
Marş gibi bir şarkı geliyor...
- Bu değişiklikler yeni albümle olacak sanırım?
* Bir tane şarkı hazır. Şarkının nakaratını okudum ve çok güzel. Şöyle diyebilirim marş gibi bir şarkı geliyor. Bir anda çıktı şarkı. Çok farklı, sound'u çok değişik. Bana göre çok iddaalı bir şarkı. Kendimi bir sanatçı olarak böyle bir şarkıda düşünemezdim.
Hesabında milyonların olsun, saygın yoksa sanatının hiç bir değeri olmaz...
- Müzik dünyasına girerken "Hadise" kendine bu camia için neler söyledi? Sizce halk sizi nasıl görüyor?
* Ben müzik dünyasına girince herşeyden önce saygı ve sevgi demiştim. İstersen on tane ödül al, hesabında milyonların olsun ama insanların size saygısı yoksa o sahne performansının hiçbir değeri olmaz ki. Benim için önemli olan insanların bana saygısı. Benim sanatıma saygı duyan insanlar bence çoğaldı. Kendimi sahne performansımla bir yere taşıdım. Bunu da çok çalışarak yapıyorum ve insanlar bunu görüyor. Sevgi saygı ve sıcaklık bence oradan geliyor.
Bu albümde üzerimde çok fazla bir yük vardı...
- "Aşk Kaç Beden Giyer" albümü halen listelerde ve eskimiyor. Bu da az önce söylediğiniz gibi profesyonel çalışmanın bir getirisi mi?
* Kral Pop TV'de ve sanal portallarda en çok dinlenen hitlerin arasındayım. Çok güzel bir şey. Bu albümü hazırlarken özel hayatım olsun iş hayatım olsun bambaşka bir yerdeydim. Çok farklı dağınık duygularla, dağınık günlerde çok çalışarak hazırladığım bir albüm oldu. Korkularla heyecanlarla bu albümü yaptım. Çünkü bu albümü herkes merak ediyordu. Başaracak mı, başaramayacak mı? Çok fazla yük vardı üzerimde ve hep dua ettim ve şu anda dua ettiklerimi yaşıyorum.
- Sahne kostümleri olsun Hadise isimini markalaştırmayı düşünüyor musunuz?
* Uludağ konserinde gördüm. T-shirt yaptırmışlar. Aşk kaç beden giyer t-shirt'leri yaptırmışlar. Arkalarında L ' M ' S yazıları var çok hoşuma gitti. Kendi kolleksiyonumu çıkarmayı düşünüyorum. Daha var. Ama ilerleyen tarihlerde yapmak istiyorum.
- Konser, stüdyo çalışmaları ve tv programlarındaki yoğunluk sonrasında formunuzu korumak için ne yapıyorsunuz?
* Doğru beslenmeniz lazım bu çok önemli. Ben bol su içiyorum, sebze yiyorum ve güzel saatlerde uyumaya özen gösteriyorum. Bunun yanında spor yapıyorum. Spor benim için önemli kondüsyonumu korumam lazım çünkü sahnede iki saat kalıyorsunuz. Koşmayı çok seviyorum. Ve koşarken şarkıda söylüyorum. Bakalım sesim nereye kadar yetiyor falan.
- Pop müziğin belli bir tarzı ve kalıbı var. Siz şarkılarınızı yaparken belli bir tekrara düşüyor musunuz?
* Ben lay lay lom bir şarkı çıkartıp yazımı doldurayım demiyorum. Ben bunu her röportajımda söyledim. Her zaman soundumu geliştirmeyi hedefledim. "Aşk Kaç Beden Giyer" albümünün soundları çok farklı. Süpermen isimli şarkıda aynı şekilde. Ben lay lay lom şarkıları zaten sevmiyorum. Her sanatçının kendi tarzı vardır ve herkese saygı duyarım. Sürekli yeni şeyler denemeyi seviyorum. Bu yüzden pop müziği bir yerde kalmış derler bazıları ben kendimi orada görmüyorum. Ben her albümde aynı şeyi yapmıyorum. "Delioğlan" parçası benim, çok tutmuştu. Delioğlan'dan sonra bir daha aynı şarkıyı yapmadım. Aynı alt yapıda şarkı yapalım demedim. Ben bir tane daha "Aşk Kaç Beden Giyer"e yapmak istemem. Bir tane daha "Süpermen" yapmak istemem. Gülşen'i arayıp "Süpermen" gibi bir hit yapsana diyemem. Çünkü o, o dönem içindir.
Kral Grubu Muhabiri / Emin BABACAN

Yeni klibi Mesajımı Almıştır O şarkısına gelmeli bence