Hababam Sınıfı Serisi Hala Çok Başarılı!

emreemreu

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
6,808
Puanı
1,060
ozelhaber.gif

1975 yılında çekilmişti Hababam Sınıfı. Filmdeki oyuncuları bulmak bile epey zor olacaktı. Öyle ki yapımcı yani Ertem Eğilmez gazetelere filmimizde bu karakterleri oynayacaklar lazım diye haber bile vermişti.

90285_1.jpg

İnek Şaban'ıyla, Güdük Necmi'siyle, Kel Mahmut'uyla, Hafize Anasıyla ve birçok karakteriyle hafızalardan silinmeyecek bir film hazırlığındaydı Ertem Eğilmez.

Şimdilerde yaşayan oyuncuların anlatımıyla Ertem Eğilmez çok disiplinliydi. Öyle ki Tarık Akan ve Ayşen Gruda'yı sete 5 dakika geç kaldığı için kovduğunu söyleyen bile vardı. Fakat 2-3 gün sonra yine çok yakın olduklarını söylüyorlardı.

Tarihler 1 Nisan 1975'i gösterdiğinde Türk Sinema tarihinin en çok ilgi görecek filmlerinden bir tanesi yayınlanıyordu.

Gelelim günümüze...

Filmin 2005 yılında yeni serisi çıkarılmıştı. 2005 yılında çıkarılan seri, eskisi ile karşılaştırılamaz fakat yine de 2005 yılında çıkarılan serisinin pek iyi olmadığını anlatmakta fayda var.

Film şimdilerde HD olarak yayınlanmakta. Görüntü kalitesi çok iyi olmuş. Böyle bir seriyi HD olarak ekranlara taşımakta filme verilen değeri yansıtmakta. Fakat TV'de yayınlanan serisine baktığımızda ya film kesilerek yayınlanır ya da küfür olmayan kelimeler biplenerek yayınlanır. Yani ben filmi hiç tam olarak izleyemedim.

Esprilerine baktığımızda hala güldürür. Bilmem kaç kez izledim filmi fakat her izleyişimde filme olan ilgim daha da artar ve filmi daha da çok severim. Film, günümüz komedi filmleri ya da dizilerinden çok daha iyi esprilere sahiptir. Şimdiki filmler ya da diziler teknoloji ile birleşiktir. Eski Hababam Sınıfı serisinde samimilik, dostluk ekrana yansımakta. Bu da filmin başarısındaki kuşkusuz en büyük etmenlerden. Hatta filmi oyunculardan dinlediğimde set aralarında maç yaptıklarını, eğlendiklerini anlatıyorlar. Şimdiki filmlerde ve 2005 yılında çekilen serisinde bu samimilik, dostluk maalesef yok.

Filmin birçok oyuncusu hayatını kaybetse de, bu filmde kazandığı başarı hala devam ediyor. Filmin birçok karakteri
hala konuşulmakta.

Daha önce birçok kez tekrarı yayınlansa da film hala en çok izlenen film serilerinden. Dün akşam yayınlanan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı totalde 2., A/B'de ise 3. olarak hala en çok izlenen film serilerinden biri olduğunu kanıtladı.

Diğer oyuncularından farklı olarak biraz da geçenlerde 13. vefat yılında andığımız İnek Şaban rolündeki Kemal Sunal'dan bahsetmek istiyorum. Kemal Sunal Türk TV tarihinin kuşkusuz en iyi oyuncularından biridir. Kemal Sunal'ı şimdiki yaşayan oyunculardan dinlediğimde Hababam Sınıfı serisinde senaryoya bağlı olmadan oynuyormuş bazı sahnelerde. Bu da Kemal Sunal'ın ne derece büyük bir üstad olduğunu göstermekte.

aCeYE2npCKY3M4teoCHJRnPS.jpg

Güzel bi yazı olmuş eline sağlık . Ne kadar yayınlanırsa yayınlansın bıkmadan usanmadan herzman izlenicek aradan kaç sene geçerse geçsin efsane olmuş bi yapım.

Ne zaman izlesem bıkmadan bakarım.:) Gerçekten yıllar geçse de değeri azalmaz.:D
Eline sağlık. @emreemreu

Baya güzel bir yazı olmuş aga.Ellerinize sağlık.Söylediklerine harfi harfine katılıyorum.Yıllar geçse de eskimeyen filmlerdir Kemal Sunal fimleri.Ne kadar izlersen izle bıkmazsın

Ellerine saglik, güzel yazi olmus. Özellikle gazete ilani süper olmus :)

Hababim Sinifi A'dan Z'ye herkesin izlemekten usanmadigi bir tür dizi film oldu. Hep öyle kalacak. Iyi oranlar almasi da sevindirici tabi ki :)

Kesinlikle haklısın. Bu filmler hiçbir zaman eskimeyecek, şarap gibi yıllandıkça güzelleşecekler.

evet ve de tv de defalarca kez yayınlanmasına rağmen bukadar iyi gitmesi çok sevindirici

Eline sağlık, Hababam Sınıfı müthiş kadrosu en önemlisi içtenliğini seyirciye aktarmasıyla unutulmayacak.

Tüm kuşaklar bu filmi izledi ve izlemeye devam ececekler.