2015 Guruldayan Kalpler (2015) Film Bilgileri & Yorumları

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
dp47365.jpg


Guruldayan Kalpler (2015)

Türü: Komedi, Dram
Yönetmen: Ömer Uğur
Senaryo:
Caner Güler


Oyuncular:
Algi Eke
Tanju Tuncel
Firat Tanis
Uygar Özçelik
Hakan Meriçliler

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Hayatı boyunca varoşta yaşamış Yaşar (Necip Memili), arkadaşları tarafından kandırılıp hırsızlık yapmak için girdiği atölyede yakalanır, ama hırsızlık yapmaya gittiği yerin sahibi tarafından işe alınır. Çalışmaya başladığı yer, modern sanat heykellerinin yapıldığı bir atölyedir. Sanattan hiç anlamayan Yaşar, Hülya’nın (Devin Özgür Çınar) yanında modern sanat heykellerinin yapılışına yardımcı olurken birbirinden komik olaylar gelişir. Bir nevi modern sanatla bir imtihan gibidir.

Filmin Fragmanı

 
Son düzenleme:

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,606
Reaksiyon puanı
62,924
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Filmi bugün izledim ve beğendim. Son dönemin en dikkat çekici komedi filmleri arasında yer aldığını söyleyebilirim.

Hikayenin iki tarafı var: Sanat atölyesi ve mahalle. Modern sanat ve halk arasındaki uçurumdan doğan ve çoğu zaman durum komedisine eğilen senaryosu genel anlamda başarılı. Çoğu yerde anlatım tarzının kimi zaman bir diziye kaydığı söylense de ben buna pek katılmıyorum. Ya da ben fark etmedim, emin değilim.

Filmin dikkat çekici daha handikabı çok hızlı bitmesiydi. Öyle ki:

- Spoiler, filmi izlemediyseniz okumayın! -

Yaşar'ın işe dönüp dönmediği, asıl Kaos'un bulunup bulunmadığı, diğerlerine ne olduğu vb. şeyler için 5-10 dakika daha uzatılabilirdi bence, uçu açık bir son olmuş. Ayrıca kaynananın heykeli sattığı hurdacıları da filmin yönetmeni Ömer Uğur ve yapımcısı Ahmet Kayımtu oynadı, bu da dikkat çekici bir ayrıntıydı. Sergi dönüşünde Vicdan ve Yaşar'ın sarhoş olması da filmin en komik sahnesiydi. :)

- Spoiler bitti! -

Başrollerdeki Necip Memili ve Algı Eke kesinlikle çok başarılı. Hele ki Algı Eke için farklı bir parantez açmak istiyorum. Zamanında Altın Portakal kazanma ihtimallerinden bile bahsediliyordu, ama festival tarafından pek bir sevilen Nesrin Cavadzade ile aynı yıl yarışması talihsizlik olmuş. Vicdan rolüyle kimi anlarda Memili'nin bile önüne geçerek çok iyi bir performans çıkarmış. Bu arada Yok Artık'ta da döktürdüğü söyleniyor, sanırım yavaş yavaş kendine güzel bir beyazperde kariyeri de inşa edecek gibi. :)

Bu arada Devin Özgür Çınar, Fırat Tanış, Ünal Yeter, Tanju Tuncel ve kadrodaki diğer isimler de gayet iyiydi, ama Memili ve Eke'nin gerisinde kalmışlardı.

Sonuç olarak gülme krizlerine sokmayan, ama çoğu anda gülümsettirebilen, başarılı, eğlenceli ve 1 sene boyunca beklediğime değen bir film olmuş. İzlemeyenlerin en yakın zamanda denemeleri gerektiğini de söylemeliyim. :)

8/10
 
Son düzenleme:

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Aslında listemde yoktu ama bugün öyle gezinirken gözüme çarptı. Oyuncuları ve yapımcısını beğenince ve süresinin de kısa olduğunu görünce direk açtım. :D

Yani samimi bir iş olmuş, sıkmadan izlettirdi. Sonu bir anda bitince biraz şaşırdım, sanırsam devam filmi gelecek. Yani sonu pat diye bitti, böyle bırakmazlar. :)

Oyuncular harikaydı. Necip Memilli zaten adamın dibidir. Hanımın Çiftliği dizisindeki performansını unutamam, harika oyuncudur. Kendisi daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor, bu filmde de harika iş çıkarmış. Algı Eke de yine çok iyiydi, ev kadını rolüyle karşımıza çıkmıştı. Bu kadın da her işe yakışıyor. Filmin en büyük sürprizi Devin Özgün Çınar oldu, açıkçası onun filmde olduğunu bilmiyordum. Necip ve Algı için açmıştım, onu görünce bir mutlu oldum. En son 'Türk Malı' dizisinde izlemiştim kendisini. İnşallah ekranlara döner yine. :)

Sonunda keşke Hülya'ya işin gerçeğini anlatsaydı Yaşar. Ve Hülya da onu affedip işe geri alsaydı. Sonuçta suçsuzdu ve iyi bir iş çıkarmıştı taklit de olsa. :D

Bu arada ne Kaos'muş arkadaş, tüm İstanbul peşine düştü resmen. :A

Canım erişte çekti, yarın ablama gidiyim de yapsın. Hülya ballana ballana yedi Vicdan'ın eriştesini. :(

7.5/10