2022 Guillermo del Toro’s Pinocchio (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

Pinocchio

Tür:
Animasyon, Dram, Aile
Süre: 90 dakika

Yönetmen: Guillermo del Toro, Mark Gustafson
Senaryo: Guillermo del Toro, Carlo Collodi, Patrick McHale

Oyuncular:
Gregory Mann
Ewan McGregor
Ron Perlman

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

@Sherlock fragman Zemeckis'in Pinocchio'su olmuş.

Tam yorum: guillermo-del-toros-pinocchio-2022

Del Toro bir türlü sevemediğim bir yönetmen. Bu yıl izlediğim iki filmle fark ettim ki Pinokyo da aslında sevmediğim bir hikayeymiş. Çocukken daha güzel olabilir, bu nedenle Zemeckis'in işi daha amaca uygun.

Bu film çocuklara uymayan, büyükler için yapılmış bir film. Buna karşın Del Toro her ne kadar araya Mussolini falan sıkıştırsa da büyükleri yakalayabilecek pek bir yanı yok bana kalırsa. Evet teknik açıdan güzel görünüyor her şey falan ama büyük ölçüde çok sıkıcı, gereksiz bir film.

5.5/10

Genelde bu tarz fantastik filmlerden hiç hoşlanmam ama Pinokyo hatırına bakayım dedim ve iyi ki de izlemişim. Son derece kaliteli ve akıcı bir filmdi. Tüm unsurları içerisinde bulunduruyor oluşu, tek bir şeye odaklanmayışı çok daha izlenilir kılmış. Görsel açıdan da karakterler açısından da epey zengindi. Ucu açık bitirilmeyişi, her şeyin bir sonuca bağlanması da epey iyi olmuş yani en azından benim açımdan öyle.

Pinokyo'nun babası için fani olmayı göze alışı, çekirgenin tek dilek hakkını Pinokyo'yu hayata döndürmekten yana kullanışı filmin en can alıcı sahnelerindendi.

8/10

Pinokyo çocukken en sevdiğim hikayelerden biriydi. Bu sebeple merakla beklediğim bir filmdi. Del Toro'nun sinemasını sevmememe rağmen. Bittikten sonra Disney'in Pinokyo'sunu izleyerek en azından bıraktığı kötü etkiyi az aindirgeyebildim. Fantastik hatta yer yer korku türüne yakın farklı bir tarz olmuş. Bu türleri sevenler için beğenilesi bir film olacaktır ama maalesef benim için hayal kırıklığı diyebilirim.

6/10

Reactions: bazinga
Basit bir çizgi film hikayesini bu kadar karanlık ve katmanlı yapmak gerekli miydi? Hangi kitleye yönelik yapıldığı belli değildi. Net bir çizgisi olmadığı içinde bir türlü kafamı veremedim. Bir animasyon filmi bu kadar dram olmamalıydı.

Bir yetişkin ve animasyonları seven birisi olarak filmi hiç iyi bulmadım. Vakit kaybı dersem de abartmış olmam. Animasyon filmi üzerinden siyasi mesaj verilmeye çalışılması hiç hoşuma gitmedi.

5/10

Yetikinlere yönelik bir pinakyo olmuş.
Pinakyonun onlarca versiyonunu bidliğim için bu versiyonu daha farklı boyuttaydı.
Burada Toro nun etkisi belli oluyorç

10 üzerinden 7.

Müthiş bir emek verilmiş ve değişik çekimlere sahip bir Pinokyo hikayesiydi. Del Toro abim gerçekten kendinden çok şey katmış bu filme. Pinokyo hikayesinin basit, herkes tarafından bilinmesi bir yana bu hikayeyi karanlık ve katmanlı hale getirme fikrini ilk duyduğumda ilgimi çekmişti. Bunu Del Toro'nun yapacağını öğrendiğimde iyice meraklanmıştım. Filmden de ağzımda iyi bir tatla ayrıldım..

Bir animasyonda pek rastlanmayacak düzeyde ilgi çekici ve büyük sahnelere sahipti film. Olay örgüsü ve mesajları da yerindeydi. Tatlı başladı, güldürdü, hüzünlendirdi, gerdi, heyecanlandırdı ve akıcı bir şekilde noktalandı diyebilirim. İzlerken büyülü çekim tekniğine kapılıp gittim ve odağımı tek saniye bile ayırmadım. Elbette daha iyi olabilirdi, bir animasyon başyapıtı da olabilirdi ama o kadar da yukarılara çıkamadı maalesef. Del Toro abim bir daha animasyon çeker mi bilmem ama bu kadar bilindik bir hikayeyi böyle anlatarak cesur bir işe imza atmış diyebilirim...

7.5/10