Konuya cevap cer

Film, gerçekten gerçeğe yakın bir uzay deneyimi yaşatıyor izleyiciye. Uzayla ilgili her şey mükemmele yakın tasvir edilmişti. Hem dünyayı görebilmek hem de yerçekiminin etkisini görebilmek oldukça iyiydi. Bunun yanında gerek sesler gerek efektler gerçekten çok iyiydi. (Görsel efekt olarak sadece sonlara doğru çıkan ateş topu gibi olan cisimler yapmacık geldi ama ne olduğunu bilmediğimden belki o da gerçeğe yakındır diye bir şey demek istemiyorum. :):))

Tabii yukarıdaki saydığım etmenlerin baş mimarı elbette yönetmen. Cuaron, çok iyi yönetmiş filmi.

Sandra Bullock, rolünün hakkını fazlasıyla vermiş. Gerçekten Oscar adaylığını hakedecek bir performans koymuş ortaya. Ödül için daha temkinli yaklaşıyorum şimdilik direkt Oscarlık bir performans gibi gözükmüyor ama diğerlerini daha az beğenirim belki. :) (Tabii tam tersi olup daha iyi adaylar görüp adaylık almasını da yadırgayabilirim. :))

George Clooney'in birkaç dakikalık çok küçük bir rolü var sanıyordum ama kısmen daha önemli bir role sahipmiş. Uzayda bile karizmasını konuşturmuş adam ama oyunculuk adına çok iddialı bir iş ortaya koyduğunu söylemek çok zor. :)

Bunlar daha çok, iyi yönleriydi. Kötü yönlere gelecek olursak bence en büyük sıkıntı senaryoydu. Senaryo gerçekten zayıftı.

Yönetmeni uzayı mükemmele yakın canlandırması yönünden övdüm ama filmde heyecanlandıran, duygulandıran ya da daha başka duygular içerisine sokan çok az sahne vardı. Sıkıcı değildi süresinin kısa olmasının da etkisiyle ama sıkıcı olmaya yakındı. (Tabii sıkıcılık konusunda bu türün başyapıtlarından kabul edilen Kubrick'in 2001'i ile yarışmasına imkanyok)

Ödüllerde teknik kategorilerde 4-5 ödül alması neredeyse kesin ama en iyi film ödülünü alması zor. Diğer adayları izlemeden konuşmak erken belki ama şimdilik almamalı diye düşünüyorum. En iyi film ödülünü alacak filmin başarısı sadece teknik kategorilerle sınırlı kalmamalı iyi bir senaryoya da sahip olmalı bence. 12 Years a Slave veya American Hustle'ı destekleme ihtimalim daha yüksek gibi gözüküyor.

Özetle filmi teknik açılardan çok çok başarılı bulmama rağmen seyir zevki açısından yetersiz buldum.

Puanım: 8/10