Konuya cevap cer

Film bugün izledim. Ve eleştirimi yapmaya geldim.

Açıkçası daha iyi bir film bekliyordum. Sanırım beklentimi çook yüksek tutmuşum. Ancak yine de sevdim filmi. Eleştirilebilecek noktalar vardı.

Filmi izlerken sıkılacağınızı düşünmüyorum, çünkü süresi çok kısa. Biraz daha uzun olsaymış sıkılırdım. Pek gerilmedim izlerken. [spoiler] O kadar karanlık, sessiz uzayda gerilmedim, suda boğulma sahnesinde gerildim. :D [/spoiler]

.

Sandra Bullock'un aşırıya kaçan nefes alış-verişleri beni rahatsız etti. Ancak genel olarak iyi oynamıştı. -Özellikle havlama sahnesi iyiydi- Oscar için şansı var. Cate Blanchett'i de izlemek gerek ama.

Film Oscar'da teknik kategorilerde silip süpürecek. Ve bunu kesinlikle hak ediyor. Görsel efektler iyiydi. [spoiler] Bazı ateşler çok yapmacık göründü ama yerçekimi olmadığından olabilir. [/spoiler] [spoiler] Atmosferden geçerken yanma sahnesi favorim. [/spoiler] Görsel efektlerden çok daha iyi bir şey vardı, o da sesler. Çok iyi kullanılmıştı, gürültüden sessizliğe ani geçişler hoştu. Oscar'da Ses Kurgusu ve Ses Miksajı ödüllerini de alır.

Alfanso Cuaron, çok iyi bir iş çıkarmış. Filmin vermek istediği gerçekçilik duygusunu yansıtmaya yönelik çekim yapmış. -karakterin gözünden bakış açısı filan- Ancak Oscar'da Yönetmen ödülü gelebilir mi tam emin değilim. Sonuçta 12 Years A Slave de iddalı bir film bu kategoride. Ancak alırsa kimsenin itirazı olmaz.

Görüntü Yönetmenliği ödülü de cepte.

Müzikler iyiydi ama bence daha önce izlediğim Monster Uni. kadar iyi değildi. Ama şansı M.U.'dan daha yüksek bu kategoride.

Kurgu'nun tam olarak ne olduğundan emin değilim, düşündüğüm şeyse onu da alır. :D

Bence kesin alacağı ödüller: Görsel Efekft, Ses Kurgusu, Ses Miksajı, Görüntü Yönetmenliği. (Bu ses ödüllerinden biri Rush veya All is Lost'a da verilebilir ama pek sanmıyorum.)

Genel olarak bakarsam görselliğe doyacağınız, Dünya'mıza biraz uzaktan bakma fırsatı bulacağınız iyi bir film. -Türkiye'yi arayıp arayıp durdum, lakin bulamadım. :( :D-

Beklentim yüksek olduğu için 8,5/10