"Gravity" Filmi Çok Beğenildi!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,352
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Film dünyasında ödül sezonuna yavaş yavaş girmeye başladığımız şu günlerde ödüllerde iddialı olması beklenen filmler festivallerde boy göstermeye başladı.

Sezonun merak edilen fakat ödüllerde ne yapabileceği kestirilmekte güçlük çekilen filmlerinden biri olan Gravity, Venedik Film Festivalinde ilk kez seyirci önüne çıktı.

Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron'un yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde Oscar ödüllü Sandra Bullock'un yer aldığı, oyunculuk dallarında 4 Oscar adaylığı bulunan George Clooney'in Bullock'a eşlik ettiği film eleştirmenlerden tam not aldı.

Film ile ilgili gelen ilk yorumlar filmin beklentilerin çok üstünde olduğu yönünde. Öyle ki Time, The Hollywood Reporter, Village Voice, The Telegraph gibi pek çok film otoritesi filme 100 tam puan verdi. Guardian ise diğerlerinden farklı olacak şekilde 80 puan ile değerlendirdi filmi.

Film Metacritic'e kayıtlı film otoritelerine göre ilk 7 inceleme sonunda 100 üzerinden 99 puan almayı başardı. IMDb kullanıcı oylamasına ise 7.8 puanla giriş yaptı. (Henüz az sayıda oy kullanıldığından pek kaale alınabilir bir not değil.) RottenTomatoes'e gelen ilk 15 incelemeye göre 8.5 ortalama alan film, %100 geçer not aldı.

Eleştirmenlerden gelen ilk yorumlara göre filmin bu sezonki ödül mevsimine damga vurması çok yüksek ihtimal. Yönetmen Alfonso Cuaron'un ödüle yakın olduğu söylenirken Sandra Bullock'un da en iyi kadın oyuncu dalında adaylık kazanmasının kuvvetli ihtimal olduğu belirtildi.

Özellikle bilim kurgu severlerin büyük bir merakla beklediği Gravity, 4 Ekim'de ABD'de 25 Ekim'de ise ülkemizde vizyona girecek.

Filmin yükselen beklentileri karşılayıp karşılayamayacağı şimdiden merak konusu.

VrZaGf2eM3SuFY3zroBrvEh7.jpg

Filmin fragmanını henüz izlemeyenler veya hatırlamak isteyenler için:

Son düzenleme:
İlk başlarda ilgimi çekmemiştiama son zamanlarda farklı düşünmeye başladım.İzliyeceğim inşallah bu filmi. :)

Ben de seveceğim gibi bu filmi. Ama Oscar'da En İyi Film'e aday olsa bile alacağını düşünmüyorum. :)