Google'den Sonra Samsung Türkiye'den de Açıklama Geldi!

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,530
Reaksiyon puanı
59,811
Puanı
1,061
Konum
Ankara
1576594601640.png


Rekabet Kurulu'nun Google'ye ceza vermesi sonrası, Google yaptırım olarak desteğini Türkiye'den çekeceğini açıklamıştı yani 2020 yılında ülkemize gelecek android telefonlarda Google uygulamaları ve güncellemeleri olmayacak, cihazlar her türlü tehdite açık hale gelecek. Birkaç gündür milyonlarca Türk kullanıcıyı şok eden karar sonrası bugün de bir iddia Samsung'dan geldi!

SAMSUNG TÜRKİYE'DE TELEFON SATIŞINI DURDURACAK MI?
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, rekabet kurumuyla anlaşamayan Google'ın Türkiye'de Android lisansını iptal etmesiyle birlikte, gelecek yıl itibarıyla "Türkiye'ye yeni telefon getirmeyecek, telefon sevkiyatını sorun düzelene kadar durduracak." iddiası gündeme oturdu.

Bu iddiaya ilişkin Samsung Türkiye'den birkaç saat önce açıklama geldi:​
Samsung Electronics olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerin yasalarına göre ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun Google’ın faaliyetleri ile ilgili aldığı kararı ve bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz. 2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye’deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Rekabet Kurumu tarafından yürütülen süreçle ilgili gelişmelere göre kullanıcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.