Google Kemal Sunal'ı Unutmadı

papuleoo

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
11,286
Puanı
710
Türk sinemasının en iyi oyuncuları arasında gösterilen Kemal Sunal'ın 70 ölüm yıl dönümü Google tarafından unutulmadı.

Google'den bugün yeni bir Doodle çalışması geldi. Google'a giren kullanıcılar, Türk Sineması'nın efsane isimlerinden olan ve 80 yakın filmde rol almış efsane ismi Kemal Sunal ile karşılaşıyor. Google arka planı Kemal Sunal'ın başrol oynadığı bir çok filmindeki tiplemeleri bir araya getirerek oluşturmuş. Kemal Sunal Türk Sinemasına İnek Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo ve daha birçok film kazandırmıştı. 'İnek Şaban' karakteri ve "Şaban" ismiyle sevilmişti. Kemal Sunal 3 Temmuz 2000 yılında Balalayka filminin çekimleri için Trabzon'a giderken bindiği uçakta kalp krizi geçirmiş ve 55 yaşında aramızdan ayrılmıştı. 1977'de Kapıcılar Kralı filmiyle Antalya Altınportakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan aktör, 1998 yılında da Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü almıştı.

uploadfromtaptalk1415694481228.jpg

uploadfromtaptalk1415694498888.jpg

Bizde FavoriForumum üyeleri olarak Kemal Sunal'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyoruz.

Son düzenleme:
hayran olmaktan kendimi alı koyamadığım iki isim var ki bunlar halkın aynası halkın sözcüsü.bizden biri...biri kemal sunal diğeri barış manço.bu iki rahmetliyle ilgili her haber duygulandırır beni...:)

Son düzenleme:
allah rahmet eylesin çok erken kaybettik kendisini :T
en acı durumda bizim memlekete gelirken vefat etmiş olması :T

Oh ne güzel düşünce bu ayol :) 😉
O zaman istanbul bandirma falabda hep bnm memleketim :kiki:
istanbul bursa ankara diğer iller ayrı cnm onlar sadece il adıyla anılıyor
ama karadenizde böyle değil yanı giresun trabzon samsun diye ayrım olmuyor kısaca karadeniz diye geçiyor giresunda oturan biride trabzonda oturan biride nerelisin deninince ilini söylemiyor
karadenizliyim diyor :kiki::kiki::kiki:

istanbul bursa ankara diğer iller ayrı cnm onlar sadece il adıyla anılıyor
ama karadenizde böyle değil yanı giresun trabzon samsun diye ayrım olmuyor kısaca karadeniz diye geçiyor giresunda oturan biride trabzonda oturan biride nerelisin deninince ilini söylemiyor
karadenizliyim diyor :kiki::kiki::kiki:
Anlasim garip bi durummus :)

Nasıl doodle yapılınca ben tüm ülkelerde yapılır sanıyordum. :) Güzel olmuş ama tüm ülkelerde yapılması lazım fermuarı bulan adam bile bizim ülkemizde doodle yapıldıysa. :)

Doodle'ı çok beğendim, hoş olmuş... :)

İyi ki doğmuş kendisi, Türkiye'nin en iyi komedyeni olmasının yanı sıra çok da örnek bir insandı. Allah tekrar rahmet eylesin...

Türkiye'de komedi denilince akla gelen tartışmasız ilk isim.

Google en azından hatırlamış, ama çalışmayı yapamamışlar, olmamış gibi. :(