Bu konuda yeni neslin öne çıkan oyuncularından birisi olan Gonca Vuslateri'den bahsetmek istiyorum.
Nazlı Gonca Vuslateri 2 Eylül 1986 , Bursa doğumlu. Yani 26 yaşında. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nü başarıyla bitiren genç oyuncu ilk dizi deneyimini 1997 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Ruhsar dizisinde yaşamıştır. Ardından; Eyvah Kızım Büyüdü , Aliye , Kız Babası ,Canım Ailem , Küçük Sırlar , Yerden Yüksek , İbret-i Ailem ve son olarak Yalan Dünya dizisinde izleyicilerin karşısına çıktı.
Asıl çıkışını Küçük Sırlar dizisinde canlandırdığı Ceyla karakteri ile yaptı. Dizide küçük bir rolü olsa da rolünün sonuna kadar hakkını verdi. Kabuğunu ise üniversite öğretmeni olan Müjdat Gezen ile beraber oynadıkları İbret-i Ailem dizisinde canlandırdığı Yıldız Küçükbaş karakteri ile kırdı. Dizi her ne kadar kısa ömürlü olsa da izleyenleri en çok güldüren karakterlerden birisi olmayı başardı. Komedideki başarısın farkına varan Gülse Birsel , senaryosunu yazıp oynadığı Yalan Dünya dizisi için Nazlı Gonca Vuslateri'ye teklif götürdü. Gülse Birsel'in teklifini kabul eden Vuslateri diziye Orçun'un çılgın ve anormal sevgilisi Eylem karakteri ile dahil oldu. Diziye farklı bir tat katan genç oyuncunun performansından memnun olan Gülse Birsel daha önce Avrupa Yakası isimli efsane dizisinde Binnur Kaya'ya yaptığı gibi ikinci bir rol verdi. Genç oyuncu tıpkı Binnur Kaya gibi yaşlı ve konuşması acayip olan bir kadını canlandırıyor. Canlandırdığı Vasfiye teyze rolünün üstesinden gelen başarılı oyuncu çok kısa süre içinde fenomen olmayı başardı. Ve şu sıralar adından en çok bahsedilen oyuncu oldu. Vafsiye teyze diziye dahil olduktan sonra da dizinin reytinglerinde özellikle Ab kategorisinde aldığı reytinglerin yükselmesi de oldukça dikkat çekti. Gülse Birsel bu karaktere biraz daha yüklenirse dizinin reytingleri daha da yükselecektir.
Gelelim bu konuyu açma amacıma. Nazlı Gonca Vuslateri'yi Küçük Sırlar dizisinden itibaren takip ediyorum. İbret-i Ailem dizisinde beni kendisine hayran bıraktı. Tıpkı Demet Evgar gibi yüz ifadelerini doğru ve profesyonel bir şekilde kullanışı ve doğal rol yapması dikkatimden kaçmadı. İbret-i Ailem dizisinden sonra bu kız boş kalmaz demiştim kendi kendime ve kalmadı. Hatta bir dizi içinde iki karakter bile canladıracak hale geldi.
Ben bayan komedi oyuncuları arasında çok fazla kişiyi beğenmezdim. Hatta Demet Evgar ve Binnur Kaya dışında kimseyi beğenmedim şimdiye kadar. Nazlı Gonca Vuslateri benim için bu ikilinin yanında olabilecek bir isim oldu. Doğru projelerde ve doğru karakterlerde oynarsa bu oyuncu Türkiye'nin başlıca komedi starlarından birisi olabilir.
Bu arada Gülse Birsel'i de tebrik etmek lazım. Vasfiye teyze karakterini öyle bir yazmış ki diziyi sadece onun için bile izleyebiliyorum. Önümüzdeki sezon Yetenek Sizsiniz Türkiye'de taklitçilerin gözdesi olacak bir karaktere can verdi.
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]hayret bi şey ÖZEL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]YASAL UYARI:
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan FavoriForumum.Net'te yayınlanan içerikler, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir.
Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Son düzenleme: