Godfather | Hakkında Bilinmeyenler

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
1013556_472167306208639_445228371_n.jpg



Geçen gün internette dolaşırken,bir forumda gördüğüm haber çok ilgimi çekti.2 günlük bir araştırmanın sonunda sizler için biraz bilgi derledim.Umarım beğenirsiniz...

Godfather,sinema tarihinin şüphesiz en iyi filmlerinden biri... Şüphesiz bu başarının en büyük pay sahiplerinden biri de filmin yönetmeni Coppola.

Godfather,yönetmenliğinden oyunculuğuna kadar her türlü övgüyü hakeden bir film.Ancak bugün gördüm ki bu işler uzaktan görüldüğü gibi değil ve yine anladım ki kamera arkasında neler olduğunu kestirmek imkansız.Neyse konumuza dönelim;

Coppola,20. yy. en iyi aktörlerinden biri olan Marlon Brando'ya "Don Vito Corleone" rolü için teklif götürdüğünde Marlon Brando çok düşünmeden teklifi kabul etti.Fakat yapımcılar bu fikre sıcak bakmadı ve bu fikri veto ettiler.Yapımcılar kafasında ki isim ise Orson Welles'ti.

Bu kararı filmin yazarı Mario Puzo kabul etmedi ve Marlon Brando'ya şu mektubu gönderdi;

“Godfather isimli bir kitap yazdım. Başarılı oldu sayılır. Filminde baba rolüne en uygun aktör olduğunu düşünüyorum. Rolün gerektirdiği sessiz güç ve ironiye sahipsin. Kitabı okumanı ve tüm gücünle rolü almak için uğraşmanı istiyorum. İddialı olduğumu biliyorum ama senin gerçekten bu rolde harika olacağını düşünüyorum. Sanatını çok takdir ettiğimi de söylememe gerek yok sanırım”

Mektubun orjinali;

puzo-brando.jpg


Mektuba rağmen yapımcılar tarafından veto edilen Marlon Brando,filmde oynamayı kabul etmez.Buna karşılık Coppola onu bir deneme çekimi yapmaya ikna eder ve Brando bu çekimdeki görüntüsüyle rolü alır:


Coppola'nın seçtiği diğer aktörler de tepkiyle karşılandı.Özellikle "Micheal Corleone" rolü için seçtiği Al Pacino'nun seçilmesine çıldırdılar ve Al Pacino'nun yerine "Sony Corleone" rolü için seçilen James Caan'ı denemelerini istediler.Coppola çaresiz bu çekimi yaptı:


Filmde Al Pacino'ya rol verilmesini istemeyen yapımcılar;

James Caan'in boşalan "Sony Corleone" rolü için Robert De Niro'yu düşündüler.Onunla da bir deneme çekimi yapıldı:


Coppola,kendisine yapılan tüm müdahalelere rağmen sağlam duruşunu yitirmedi.Yapımcıları,filmi bırakmakla tehtid eden Coppola amacına ulaştı ve hem Brando'yu hemde Al Pacino'yu oynatmayı başardı.

Böylece Godfather bildiğimiz ve sevdiğimiz haline kavuştu.Coppola bu kararlılığı ile belki de yapımcıların felaketi olacak filmi tüm zamanların en iyi filmlerinden biri yaptı.

Bence bu adam bütün övgüleri hakediyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

berkann

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Bir bilgi de benden olsun. :) Spoiler içerebilir hatta içerir. :)

Yönetmen kitaptaki at kafası sahnesini yanlış anlamıştır. Aslında o sahnede at kafası tam karşıda olması gerekirken bu yanlış anlaşılma üzerine yatağın içinde olmuştur at kafası. :)
 

cevaa

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
İlginç bilgiler var biz filmi izliyoruz ama arkada ne işler çevriliyor haberimiz yok :D
 

gundix123

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Bu film ile ilgili yine ilginç ve bilinmeyen bir olayı öğrendim.Onu da yakında sizlerle paylaşıcaminşallah ... :)
 
Son düzenleme: