2022 Glass Onion: A Knives Out Mystery / Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

Glass-Onion-A-Knives-Out-Mystery-Movie-Poster.jpg


Glass Onion: A Knives Out Mystery

Tür:
Suç, Dram, Gerilim
Süre: 139 dakika

Yönetmen: Rian Johnson
Senaryo: Rian Johnson

Oyuncular:
Ethan Hawke
Jessica Henwick
Edward Norton

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: glass-onion-a-knives-out-mystery-2022

İlk filmden sonra beklentimin çok yüksek seviyede olduğu bir filmdi, kocaman bir hayal kırıklığına dönüştü. Rian Johnson kuzenine yazdırmış herhalde bu filmi. :)

Şahane prodüksiyon, mekanlar ama kabız bir senaryo. İlk filmdeki zeka parıltılarından eser yok. Popüler zengin göndermeleri falan da zerre ilgimi çekmedi...

5.5/10
 
  • İlginç
Reactions: Dosi

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,909
Reaksiyon puanı
62,477
Puanı
1,060
Hayatımda bu kadar beyin yakan çok az film izlemişimdir ama buna rağmen çok iyi bir iş çıkmış ortaya. İlk başta her şey normalmiş gibi ilerleyip ardından her şeyin çorap söküğü gibi bir bir ortaya çıkması son derece tatmin ediciydi. Filmin ne anlatmak istediğini anlamak da epey güçlük çektim ta ki geçmiş gösterilmeye başlayana kadar bunun ardından tüm taşlar yerine oturdu.

Filmin özellikle kadın karakterlerini çok başarılı ve gerçekçi buldum. Olaylar karşısında verilen tepkiler, hal ve hareketler çok başarılıydı. Dedektif rolünü üstlenen Daniel Craig de adeta gerçek bir dedektifmişçesine beni kendisine inandırdı. Bu adam bu rol için biçilmiş kaftandı gerçekten.

Son sahnede evin talan edilmesi, yakılması ve Miles'a karşı sessiz kalmayışları benim bile içimin yağlarını eritti. :A Ne güzel yakıp yıktılar. :Z

7/10
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
İlk filmi kadar başarılı değildi ama yinede beğendim. Başları çok karmaşık geldi ama ikizinin öldürülmesi sonrasında sonuna kadar soluksuz izledim.
8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
İlk filminden bağımsız izledim
Kendi açıma çok beğendiğim bir film oldu.

İnce detaylara dayalı, keyifli bir film..
Kadrosuda göze geliyor.

10 üzerinden 7.5.
 

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,701
Reaksiyon puanı
1,298
Puanı
264
İlk filmi izlemedim o yüzden kıyas yapamıyorum, ama genel itibariyle sıkılmadan hatta yer yer şaşırarak izledim. Hikaye örgüsünün gitgide daha da açılması ve sürekli yeni bi şey öğrenmemiz merak unsurunu diri tutarak filmin içinde kalmamı sağladı. Finali biraz oldu bittiye gelmiş olsa da keyifli buldum.

7.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
İlk filme göre biraz sönük kalmış ama ilk filmden bağımsız olması beni memnun etti. Bir devam filminden çok kendi hikayesini anlatan bir film olmuş. İlk filmin aksine akıl oyunları izletmek yerine 1 saat boyunca boş konuşmalar izlettiler.

Filmde ekstra bir oyunculuk görmedim. Herkes düz oynamış. Hikaye anlatımı güzeldi ama sonu saçma bir yere bağlandı. Kostüm ve mekanları beğendim. Filmde gizem dozu eksikti. Sürekli aydınlık sahneler izledik. Daniel Craig'i bu rolde daha fazla görmek isterim.

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
İlk filmin gizem öğelerini ve üst düzey senaryosunu taşımayan ve o kadar büyük tatlar vermeyen yer yer keyifli kısımları olsa da eh iştelik bir filmdi. İzlemesi keyifliydi, eğlenceliydi ama büyük şeyler vaat edip bunları karşılayamayan bir film oldu.

Daniel Craig'in karakteri üstünden ilerleyen ancak elbette yine şüpheli bir çok puzzle parçası önümüze atan film çok da büyük bir yere bağlanmıyor. Özellikle ilk filmdeki olayın bağlanış şeklini düşününce bu filmde de öyle bir şeyler bekliyorsunuz. Kurgusuyla aslında güzel şeyler yapıyor özellikle 2. kısımdan sonra ve yapılan plan üzerinden ama olayı noktalarken eh işte dedirtiyor. Biraz sönük kalıyor filmin güzel kurgusunun yanında.

Knives Out seri haline gelecek bir yapım mı Benoit üstünden düşünürsek belki evet ama yapacaksa ilk film gibi ilgi çekici olaylar üzerine yürümeli Rian Johnson. Modern bir Sherlock vari karaktere sahibiz ve Craig gerçekten iyi de oynuyor karakteri ama daha çarpıcı bir film olabilir devam edecekse de. Glass Onion olayın bağlanış şeklini düşününce gerçekten aptal bir karaktere sahipti ve bu da pek tat bırakmadı. Bu haliyle ilkinin altında kalan keyifli ama sönük bir film olmuş.

6.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga