- Reaksiyon puanı
- 2,350
- Puanı
- 809
Gerçeğin Peşinde Koşmak
YAYIN: 20 Temmuz Çarşamba
5.Bölüm
YAYIN: 20 Temmuz Çarşamba
5.Bölüm
SAHNE 1: CANSU – ODA
Cansu odasinda oturmaktadir, yanina annesi gelir.
NAZAN: Cansu kizim?
CANSU: Buyur anne.
NAZAN: Ne yapiyorsun kizim?
CANSU: Hiç, düşünüyordum.
NAZAN: Neyi düşünüyorsun.
CANSU: O bende kalsin.
Cansu annesine dedesine gittigini söylemek ister ama korkusundan söyleyemez.
CANSU: Anne, sana birşey söyleyecegim ama kizmayacagana söz ver.
NAZAN: Sen de beni kizdirtacak birşey söyleme.
CANSU: Ben bugün Ertunç’la birlikte dedemi bulmaya gittim.
NAZAN: Ne dedin sen?
CANSU: Dedemi bulmaya gittim dedim ve o’nu buldum, ondan hesap sordum.
NAZAN: Sen ne hakla gidersin o adamin ayagina, geçmis geçmis’de kalsin dedim sana. Niye ugrasiyorsun artik. Bu sayfa benim için artik kapatildi.
CANSU: Ama benim için degil, sana tecavüz etmis olan adam kim bilir baskalari’na da ayni kötülügü yapmistir.
NAZAN: Kendine gil Cansu!
CANSU: Ben gayet kendimdeyim anne, ama senin böyle bir olay’i yasadigini hazm edemiyorum.
Cansu aglamaya baslar. Sonradan Nazan’da aglamaya baslar.
NAZAN: Ah kizim, ben neler yasamadim ki senin gibi bir genç kizken. Ne siddetler gördüm o Tülay denen kadindan. Ve sonra bu korkunç olay. Artik hayatimda hiç bir umut kalmamisti.
CANSU: Ah annem.
NAZAN: Ben neden yasiyorum, kimin için yasiyorum dedim kendi kendime. Artik yasamak istemiyordum o zamanlar.
CANSU: Sakin intihar’i düsündüm deme.
NAZAN: Hayir, düsünmedim kizim. Intihar etseydim, benim ne kadar zayif karakterli bir kadin oldugumu gösterirdi. Ben ne olursa olsun, kendi ayaklarim üstünde durmaya çalistim. Bir gün ben de herkes gibi ölecegim, o zaman sen de kendi ayaklarin üstünde durmayi ögreneceksin.
CANSU: Aman allah korusun, sen ölersen ben ne yaparim.
NAZAN: Sen de bir aile kuracaksin, bak benim annem kanserden dolayi öldü. Ben aile kurdum, mutlu bir yuvam var simdi.
Cansu ile Nazan birbirlerine sarilirlar.
SAHNE 2: ORHAN EV – MISAFIR ODASI
Orhan misafir odasinda’dir. Eskiden o oda, Nazan’in odasiydi. Orhan Nazan’in çocukluk resmini hep saklamistir. Ona bakar ve duygulanir..
ORHAN: Nazan Leyla Açelya.. Ela gözlü bir çol ahusu, saçlarin bahtindan daha siyahtir. Nazan adini annen koymustu sana, Leyla ve Açelya’yi ben koydum. Seni çok özlüyorum be kizim, keske hiç birsey böyle gitmeseydi. Seni uzaktan sevseydim keske... Ben dünyanin en kötü babasiyim ve de hep böyle kalacagim. Kendimi sana nasil affeterecegimi düsünmüyorum bile, cünkü biliyorum ki sen beni hiç affetmeyeceksin. Ben bu vicdan azabiyla ölüp gidecegim...
SAHNE 3: AYKUT – EV
Aykut ile Selda eve gelirler ve Aykut çok sinirlidir.
SELDA: Bu mu senin ailen?
AYKUT: Selda, sus dedim sana! Zaten sinirliyim. Sinirlendirme beni daha fazla.
SELDA: Neden Aykut? Sana demistim, ama yok beni dinleyen kim?
AYKUT: Tamam Selda, sen hakli çiktin ama simdi ne olur sus!
Selda konuyu daha fazla uzatmaz ve bisey söylemez.
SAHNE 4: ORHAN – ÇALISMA ODASI
Orhan çalisma odasinda bir mektup yazmaktadir.. Orhan mektubu yazarken gözyaslari akar..
Orhan’in yazdigi mektup:
Kızım,
Benden geldigini anlayinca yirtip atmamişsindir inşallah bu mektubu.
Ne cesaretle diyorsun, bana nasil yazarsın, haklısın. Bu bir özür mektubu değil kizim, asıl dizlerinin önündeyim karşında, başım yerde. Hatalarımın yüküyle dizlerimin üstüne çöktüm. Başımı kaldırıp senden özür dilemeye yüzüm yok. Çamur’un içindeki su gibiyim, çamura yenildim. Benim olmayan, elde edemediğim o kadar sarhoş ettiki beni, hayallere kapıldım. Kendimi unutmuştum. Pişmanlığımı tarif edecek gücüm de yok. Kendimi affetmedim. Zaman unutturucak mı bilmiyorum, ama ben senin baban olduğunu tekrar ispatlayacağım sana, belki ondan sonra karşına çıkmaya yüzüm olur...
Gölgeni hep üstümde hissediyorum, bundan güç aliyorum..
Baban...
SAHNE 5: CANSU – EV
Cansu ve Nazan içeride oturmaktadilar. Kapi çalir .. Nazan kapiyi açar
CANSU: Kimmis anne?
NAZAN: Ee, hiç kimse yok burada?
Yerde bir mektup vardir..
Mektubun üstünde : Nazan Gürsel yazilidir.
NAZAN: Birisi mektup birakip gitmis..
Mektup Nazan’in elindedir.. Ve mektubu açar..
5.Bölümün Sonu
Moderatörün son düzenlenenleri: