Geniş Aile Bölüm Özetleri ve Fragmanları

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul

YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR!!!
CEVAHİR VE KOYU BİLAL'İN NİLÜFER VE NEŞE'YE SÖYLEDİĞİ YALANLAR BİR BİR ORTAYA ÇIKAR. ORTALIK FENA KARIŞIR.


Sonunda oğullarına kız istemeye giden Kuddusi ve Ekber faydasızlar yüzünden rezil olurlar. Cevahir'in ve Koyu Bilal'in yalanları, Alemdar'ın onları tanıması bütün çıplaklığı ile ortaya çıkar. Neşe ve Nilüfer sevdikleri adamların babalarını dolandırdıklarını öğrenmeleri ile yıkılırlar üstelik bir de Cevahir'in sakladığı bir de çocuğu vardır. Kuddusi ve Ekber faydasız oğullarını evden kovarlar. Kızlar ise şoktadır. Ancak bitirim ikili pes etmez, Nilüfer ve Neşe'yi geri kazanmak için bir plan yaparlar. Kızlar planı yutarlar ve Cevahir ile Koyu Bilal'in oyununa gelirler. Ancak kızların babası Alemdar'ı kandırmak o kadar kolay değildir. Alemdar da onlara bir oyun oynar. Pırıl'ın üniversite kantininde çalışan Zekai de yine rahat durmaz para karşılığı öğrencilerin ödevlerini yapmaya başlar. İşsiz Mürsel ise para kazanmak için Nazan'dan gizli evlere temizliğe gider. Nazan ise onun kendisini aldattığından şüphesine kapılır.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul

GENİŞ AİLE DE CÜMBÜŞ VAR.KIZLARI ZOR BİR KARAR BEKLİYOR: DÜĞÜNÜ BASAN BABALARI ALEMDAR'IN SÖZÜNÜ MÜ DİNLEYECEKLER, YOKSA KOYU BİLAL VE CEVAHİR İLE EVLİLİĞE EVET Mİ DİYECEKLER?

Alemdar'ın düğünü basması her şeyi alt üst eder. Kızlar babalarını ikna etmeye çalışırlar. Ancak Alemdar nuh der peygamber demez. Kızlarını eğer bu serserilerle evlenirlerse onları işten çıkarıp, kredi kartlarına da el koymak hatta evlatlıktan reddetmek ile tehdit eder. Düğündeki herkes merakla kızların vereceği kararı beklerler. Mürsel ise sonunda Kuddusi babaya işsiz kaldığını açıklar. Evdeki işsiz erkek nüfusunun artması Kuddusi babayı harekete geçirir. Mahallede devredilmek üzere olan fırına talip olur. Fırını ucuza kapatan Kuddusi çok sevinir. Mürsel ile Cevahir'i hemen fırında çalıştırmak ister ancak evdeki hesap çarşıya uymaz. Onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Üstelik Ekber de Kirişçioğulları'nın arkasından iş çevirmektedir.

 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul

GENİŞ AİLE'DE BU BAYRAM HÜZÜN VAR.
GELİNLER BABALARI İLE KÜSTÜR, MUAZZEZ'İN ABİSİ İSE ALMANYA'DAN SÜRPRİZ ZİYARETE GELİR ANCAK GELİŞİ PEK DE HAYIRLI DEĞİLDİR.

Geniş Aile de bu kez bayram sevinci buruk yaşanır. Neşe ve Nilüfer'in aklı babalarındadır. Alemdar'ın ise gözü kapıda kızlarını beklemektedir. Kuddusi Baba bir yolunu bulur ve kızlarla damatları Alemdar'a gönderir. Fakat Alemdar henüz damatlarını kabul etmeye hazır değildir. Muazzez'lerin ise davetsiz bir misafirleri vardır. Muazzez'in abisi Almanya'dan ziyarete gelir. Fakat amacı hasret gidermek değil huzur bozmaktır. Üstelik onun kafasındaki hain planlar Cevahir'in kayınpederi Alemdar'ın da işinin bozulmasına neden olur. İki bacanak kendilerini Alemdar'a kabul ettirmek için bu işi çözmeye karar verirler. Ancak bu sanıldığı kadar kolay değildir. Mithat evin kendisine ait hissesini satmak için eve müşteri bile getirir. Kuddusi Baba bile bu kez karamsardır. Evdekilere eşyaları bir an önce toplamaları gerektiğini söyler. Mürsel'e ise hiç ummadığı bir yerden iş teklifi gelir.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul

EVLERİNİN YARISINI KOYU BİLAL'LERE KAPTIRAN GENİŞ AİLE DARDA. KİRAYI ÖDEYEBİLMEK İÇİN CEVAHİR VE NİLÜFER PARA ÖDÜLLÜ DANS YARIŞMASINA KATILIRLAR.
ANCAK RAKİPLERİ KOYU BİLAL VE NEŞE OLUNCA İŞLER KARIŞIR.


Kirişçioğulları'nın keyfi kaçıktır. Kuddusi evinin yarısını satın alan Ekber'e kirayı ödeyememekten dolayı sıkıntılıdır. Nilüfer'in aklına ilginç bir çözüm gelir. İlanda gördüğü 10.000 TL para ödüllü dans yarışmasına katılmak için Cevahir'i ikna etmeye çalışır. Cevahir önce bu fikre pek sıcak bakmaz ancak Koyu Bilal'in de katılacağını öğrenince kararını gözden geçirir. Ulvi'nin evine taşınan Zekai ise Pırıl'ın okul çevresine kendini kanıtlamak için yeni bir çaba içersine girer. Alemdar Mürsel sayesinde evdeki olan biten her şeyden haberdardır. Yarışmayı da bu sayede öğrenir ve hiç hoşuna gitmez. Dans yarışmasında ise Cevahir ve Nilüfer'i bir sürpriz beklemektedir. Jüride yer alan dans hocalarından biri Nilüfer'in üniversiteden eski erkek arkadaşı çıkar. Üstelik tek tesadüf bu da değildir. Nilüfer ve Cevahir'in arası beklenmedik bu sürpriz kişi nedeni ile bozulurken yarışmanın sonucu herkes için çok şaşırtıcı olur.

Yayın Tarihi : 7 Eylül Çarşamba
Yayın Saati : 20:00
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul

MÜRSEL'İN ALEMDAR'IN YANINDA İŞE GİRDİĞİ ORTAYA ÇIKAR. HEM CEVAHİR HEM DE KOYU BİLAL İSYAN BAYRAĞINI ÇEKER.

Alemdar'ın güvenine layık olduğunu kanıtlayan Mürsel terfi alır. Artık Alemdar'ın yardımcısıdır. Bu gelişmenin saklanacak tarafı kalmamıştır. Mürsel, Kuddusi Baba'nın rızasını almak için karşısına çıkar. Ancak bu haber her iki evde de bomba etkisi yaratır. Bir taraftan Cevahir diğer yandan Koyu Bilal kıskançlıktan olay çıkartır. Nilüfer ve Neşe bu duruma çözüm bulmak üzere babaları ile konuşmaya giderler. Alemdar'ın hiç haz etmediği iki damadına da ders vermek güzel bir planı vardır. Bu plan en çok yıllardır Cevahir ve Koyu Bilal tarafından ezilen Mürsel'in hoşuna gider. Pırıl'ı Atakan'dan kıskanan Zekai, sevgilisine direksiyon dersi vermek için araba kiralar. Arabası olan Atakan'ı devre dışı bırakmak üzere boyundan büyük işlere kalkışan Zekai'ye Pırıl'ın direksiyon dersi pahalıya patlar. Muazzez ile Mukaddes ev işlerinden anlamayan gelinlerini yola getirmeye çalışırlar. Muazzez Nilüfer'i zorla altın gününe götürür. Fakat işler kaynanaların umduğu gibi gelişmez
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul

NİLÜFER İLE CEVAHİR'İN, NEŞE İLE DE BİLAL'İN ARASI AÇIKTIR. BU DARGINLIĞA NEDEN OLAN ALEMDAR MUTLULUĞU İSE UZUN SÜRMEZ. ÇOK ÖNEMLİ BİR İŞİNİ ÇÖZMEK İÇİN DAMATLARINA İHTİYACI VARDIR.

Kızlar, babaları ile konuşurken evlilikleri üzerine bahse girdiklerini öğrendikleri kocalarına küskündürler. Cevahir, Nilüfer'i Koyu Bilal'de Neşe'yi yumuşatmayı başaramaz. Kızların ikisi de kocalarını odadan dışarı atar. Bu duruma sevinen Alemdar'ın ise keyfi yerindedir. Ancak bu uzun sürmez. Japonya'da ortak restorant açmak istediği Japon iş adamı ile önemli bir görüşmesi vardır. Adamın Türkçe bilmediğini zanneden Mürsel istemeden de olsa bu görüşmeyi sabote eder. Adamı birlikte iş yapmaya ikna etmek için tek bir Seçenek vardır: Aile değerlerine önem veren Japon iş adamını, damatlarının da katıldığı büyük bir yemekte ağırlamak. Fakat bu sanıldığı kadar da kolay değildir. Hem Cevahir ve hem de Koyu Bilal'in Alemdar'ın bu isteğini yerine getirmek için bazı şartları vardır. Üstelik bu yemeğin organize edildiği akşam Kuddusi Baba ile Muazzez'in 30. evlilik yıldönümleri için verdikleri aile yemeği ile çakışır. Nilüfer ve Cevahir'in aynı anda her iki yemeğe de katılıp ortamı idare etmesi gerekmektedir. Nilüfer ve Cevahir'in sürekli her iki masadan da sürekli kaybolmaları Japon iş adamı ile Kuddusi Baba'nın dikkatini çeker ve ortalık yine çok karışır.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul

NAZAN VE BEBEĞİNİN HAYATI TEHLİKEDEDİR. İKİSİNİ DE KURTARMAK İÇİN EN AZ 10 BİN TL PARAYA İHTİYAÇ VARDIR.
MÜRSEL, CEVAHİR, KOYU BİLAL VE ZEKAİ GEREKEN PARAYI BULMAK İÇİN HERKESTEN GİZLİ KOLLARI SIVARLAR.

Rutin doğum kontrolüne giden Nazan baygınlık geçirir. Test sonuçları Nazan ve Mürsel için kötü bir sürpriz olur. Hem bebeğin hem de annenin zehirlenme riski vardır. Her ikisini de kurtarmanın tek bir yolu vardır, ancak çok pahalıdır. Nazan bu durumu zaten kıt kanat geçinen geniş aileden saklamalarını ister. Çaresiz Mürsel, gizli gizli para arayışına girer. Koyu Bilal'de Neşe ile bir türlü çıkamadıkları balayına gidebilmek için paranın yani babasının peşindedir. Cevahir, Cücü'nün okul masrafları yüzünden dardadır. Zekai'nin ise Pırıl'ın zengin üniversite arkadaşları tarafından ezilmemek için paraya ihtiyacı vardır. Para bulma derdine düşen dörtlü tek bir amaca kilitlenir o da; Nazan ve bebeğini kurtarmaktır. Ancak hepsi de bu parayı kolay yoldan kazanmanın derdindedir. Bahisler açılır, eldeki tüm para at yarışlarına yatırılır.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

xdragxx

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
13. BÖLÜM

NAZAN VE MÜRSEL'İN BASİT TARTIŞMASI GENİŞ AİLE'Yİ BÖLER. KADINLAR EVİ TERK EDER.BABASI KOYU BİLAL'E BİR GELİN ADAYI BULUR.BÜTÜN KÜSLER VE KAVGALILAR DEVİR'İN PİKNİĞİNDE BİR ARAYA GELİR.
Yeni evli Nazan ve Mürsel kahvaltıda iyi pişmeyen yumurta yüzünden tartışırlar.Bu basit tartışma aile büyüklerinin araya girmesi ile büyür.Kadınlar Nazan'ı erkekler Mürsel'i tutar ve kıyamet kopar.Kadınlar hep birlikte erkeklere ders vermek için evi terk ederler.Yolda Muazzez'lere rastlayan Şükufe onlara evinin kapılarını açar.Koyu Bilal'in babası da oğluna bir gelin adayı bulmuştur. Dilruba gölge gibi her yerde Bilal'i takip etmektedir.Sonunda Şükufe ikisini de yakalar.Bilal gerçeği açıklamaya çalışsa da anlatamaz.Nazan ve Mürsel gizlice barışırlar ama büyükler bir türlü barışmaz üstelik Şükufe'nin evine rahat rahat girip çıkmak hoşuna giden Cevahir arayı iyice açacak çalışmalar yapar.Sonunda Devir'in geleneksel düzenlediği piknik'te Kuddusi ile Muazzezi barıştırmak için herkes seferber olur.Evin boşalmasını fırsat bilen Zekai,Pırıl ile başbaşa olacağı bir okul partisi düzenler.Ama partiye Kunter'i almaz.Kunter'in intikamı ise fena olur.Polise Zekai'nin verdiği parti ile ilgili asılsız ihbarda bulunur.


Bu bölüm süpermiş hacı izleyecem vallaha:D
 
Moderatörün son düzenlenenleri: